TikTok-eigenaar Bytedance gekroond tot nummer één Chinese wereldwijde merkbouwer

0
114


TikTok-eigenaar ByteDance heeft Alibaba een sprongetje gemaakt om te worden gekroond tot de nummer één Chinese Global Brand Builder op de Kantar BrandZ-lijst van 2022.

ByteDance, eigenaar van de wereldwijde korte video-app TikTok, de Chinese versie Douyin en de nieuws-app Toutiao, noteerde een stijging van 21 procent ten opzichte van 2021 om de Chinese e-commercegigant in te halen om de eerste plaats te veroveren.

Alibaba behaalde een stijging van 9 procent om een ​​tweede plaats te behalen op de zesde jaarlijkse lijst, die meet hoe Chinese merken worden waargenomen en gewaardeerd door consumenten op internationale markten.

Tik Tok

Het wereldwijde succes van TikTok heeft het moederbedrijf Bytedance geholpen om de nummer één Chinese Brand Builder-kroon te behalen

De lijst bevestigt dat de wereldwijde belangstelling voor Chinese bedrijven aanhoudt, ondanks de onzekerheid van de afgelopen jaren.

De top tien werd gecompleteerd met consumentenelektronica merken Lenovo, Xiaomi, Huawei, Oppo, Hisense, OnePlus en Haier. De tiende plek werd veiliggesteld door online modebedrijf Shein. Tech- en gaminggigant Tencent zakte een plek naar de 13e plaats.

Doreen Wang, Kantar Greater China CEO en Global Chair van Kantar BrandZ, zei: “Chinese merken investeren doorgaans zwaar in de ontwikkeling en innovatie van nieuwe producten, maar besteden vaak niet genoeg tijd en energie aan het duidelijk begrijpen van de beweegredenen van lokale consumenten om te kopen. Of ze begrijpen motivaties, maar missen het doel met hun communicatie. Voor succes in andere markten moeten ze mensen overtuigen om ‘love it, love it’, love it in plaats van ‘buy it, buy it, buy it’.”

Het laatste marketingnieuws en inzichten rechtstreeks in je inbox.

Haal het beste uit The Drum door te kiezen uit een reeks geweldige e-mailbriefings, of dat nu dagelijks nieuws, wekelijkse samenvattingen of diepe duiken in media of creativiteit is.

Aanmelden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in