Tiktok-eigenaar ByteDance biedt aan om $ 3 miljard aan uitstaande aandelen terug te kopen

0
83


TikTok-eigenaar ByteDance Ltd. zou maar liefst $ 3 miljard kunnen uitgeven om aandelen van investeerders terug te kopen nadat het bedrijf zijn plannen om dit jaar naar de beurs te gaan had geschrapt, de Wall Street Journal meldde op vrijdag, daarbij verwijzend naar een memo gestuurd naar ByteDance-investeerders.

Het in China gevestigde bedrijf bood aan om bestaande aandelen van investeerders terug te kopen voor maximaal $ 176,94 per aandeel, een stap die ByteDance zou waarderen op bijna $ 300 miljard, veel hoger dan eerder gemeld, volgens de WSJ.

Hoewel het bedrijf in zijn memo geen reden gaf voor de inkoop van eigen aandelen, zou de stap liquiditeit verschaffen aan een aantal van zijn langetermijnaandeelhouders, wat enige compensatie zou bieden voor de geschrapte IPO-plannen. WSJ gemeld.

ByteDance heeft plannen voor een beursintroductie in de VS of Hong Kong in juli voor onbepaalde tijd opgeschort nadat functionarissen in China het management hadden gewaarschuwd om gegevensbeveiligingsrisico’s aan te pakken, waarbij oprichter Zhang Yiming de beslissing nam na ontmoetingen met regelgevers, zo werd destijds gemeld. Het bedrijf werd toen geschat op $ 180 miljard, volgens de meest recente financieringsronde in december.

ByteDance heeft niet gereageerd op Aanplakbord’s verzoek om commentaar op het moment van publicatie.

Als de Bytedance van $ 3 miljard die is begroot voor de inkoop van aandelen niet genoeg is om aan de vraag van beleggers te voldoen, zal het bedrijf een gelijk deel van de aandelen van elk terugkopen, volgens de WSJ.

De Chinese autoriteiten hebben sinds eind 2020 het toezicht op technologiebedrijven verscherpt in een poging om hard te werken aan wat zij als monopolies beschouwen. Het heeft ook nieuwe regels ingevoerd voor gegevensverzameling en cyberbeveiliging.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in