TikTok deelt tips voor merken die de Super Bowl-discussie in de app willen aanboren

0
17


TikTok heeft enkele tips geschetst voor merken die willen profiteren van de Super Bowl-hype in de app, inclusief opmerkingen over hoe je de verschillende trends en functies van de app het beste kunt gebruiken, op een effectieve en boeiende manier.

En hoewel TikTok misschien niet het eerste platform is dat in je opkomt als je kijkt naar sportbetrokkenheid, is er in feite een grote interesse onder het publiek.

Volgens TikTok:

57% van de TikTok-gebruikers bekijkt elke week sportcontent op TikTok, en de kans is 1,2x groter dat TikTok de enige focus is tijdens het gebruik dan videostreamingplatforms, wat betekent dat de sportvideo van je merk waarschijnlijk de onverdeelde, enthousiaste aandacht van een gebruiker krijgt .”

TikTok merkt ook op dat veel atleten beelden van achter de schermen delen in de app, en dat er verschillende trends zijn waar gebruikers gebruik van kunnen maken rond alle grote evenementen, waaronder sport.

Als zodanig is het de moeite waard om je opties te overwegen om aan die discussie deel te nemen, en TikTok stelt twee opties voor om dit te doen.

Ten eerste zegt TikTok dat merken die al een tv-spot of gerelateerd initiatief hebben, zouden moeten overwegen om deze ook op TikTok te plaatsen om het bereik en de weerklank te maximaliseren.

“Zelfs met verschillende creatieven, zorgt een merk dat zowel op tv als TikTok is voor een toename van de merkperceptie.”

TikTok zegt dat wanneer een merk zowel op tv als op TikTok te zien is, gebruikers daardoor een hogere voorkeur en herkenbaarheid rapporteren.

TikTok Super Bowl 2023

Maar TikTok merkt ook op dat merken hun advertentiemateriaal moeten bijwerken om specifiek meer in lijn te zijn met TikTok:

“Zelfs simpele veranderingen kunnen het meer native maken. Snelle aanpassingen zijn onder meer:

  • Overgangen – Eenvoudige overgangen kunnen een fade, whip, spin of slide naar het volgende deel van je video zijn
  • Effecten – Overweeg het gebruik van overlays zoals glitches, kleurfilters of verdelers die video opsplitsen in secties
  • Bijschriften – Ze zijn populair in door gebruikers gegenereerde inhoud, dus ze geven inhoud een native gevoel. Gebruik ze om uw doelstelling te beschrijven of belangrijke punten te benadrukken
  • Ontwerptip – Houd uw bijschrift (en andere visuele elementen) in het midden bovenaan om in-app-elementen onderaan te vermijden.”

De tweede aanbeveling van TikTok is dat merken ernaar streven om TikTok-native content te creëren die aan het spel is gekoppeld.

“Het vertellen van een origineel, meeslepend verhaal op TikTok is vaak de meest effectieve manier om contact te maken met onze kijkers en impact te genereren. Dat betekent leunen op drie van de kernelementen: CommunityToks, makers en trends.”

TikTok zegt dat merken hun perceptie in de app kunnen verbeteren door lid te worden van relevante TikTok-community’s, zoals #SportsTikTok. U kunt relevante hashtags in de app onderzoeken en uw inhoud afstemmen op de belangrijkste thema’s en gebruiken.

TikTok Super Bowl 2023

Samenwerken met makers kan ook helpen om je berichtgeving te verbeteren, op een meer TikTok-specifieke manier, rekening houdend met opkomende trends, via TikTok’s Creatief Centrum kan een andere manier zijn om verbinding te maken met belangrijke discussies en momenten.

En gezien de populariteit van TikTok op dit moment, zou dat een waardevolle overweging kunnen zijn. Hoewel Twitter de leider blijft in real-time discussies, vloeien belangrijke trends ook door naar elke sociale app, en dat biedt alle nieuwe mogelijkheden om in te linken en mogelijk meer bekendheid voor uw bedrijf te genereren.

De Super Bowl is in het verleden voor veel merken een waardevolle weg gebleken, en met de juiste aanpak is TikTok misschien jouw weg naar het behalen van viraal succes dit jaar.

Je kunt alle TikTok Super Bowl tie-in tips hier lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in