TikTok, de nieuwste reus van technologie, is ook een outcast, dankzij zijn Chinese eigendom

0
86


De fenomenale en snelle opkomst van TikTok heeft ervoor gezorgd dat het platform voor het delen van korte video’s de nieuwste en meest kansrijke koploper is in de race om toe te treden tot de binnenste zakelijke cirkel van technologie.

Waarom het uitmaakt: TikTok’s enorme gebruikerspool, het verfijnde inhoudsalgoritme en de versnellende geldautomaat hebben ervoor gezorgd dat het de parvenu is die Facebook de meeste angst aanjaagt, dat begon met het kopiëren van het TikTok-formaat in 2020.

Ja maar: Tiktok’s komst als een concurrerende uitdager van de gevestigde techreuzen komt met een kolossaal sterretje – het is eigendom van een particulier Chinees bedrijf, ByteDance.

Er was een tijd toen TikTok een toekomst tegemoet kon zien als een spin-off, onafhankelijk bedrijf met een lucratieve IPO en een onafhankelijke, beursgenoteerde status om in de VS te concurreren met Facebook, YouTube en andere rivalen.

  • De regering-Trump veranderde dat allemaal met een lukrake maandenlange campagne van druk en uitvoerende bevelen die beloofden de dienst te verbieden tenzij er een Amerikaanse eigenaar werd gevonden.
  • Het bedrijf overleefde die dreiging. Maar de vele commerciële confrontaties van het Biden-tijdperk tussen China en de VS hebben het leven van TikTok niet veel gemakkelijker gemaakt, dat nu voortdurend wordt gecontroleerd door regelgevers en Capitol Hill, samen met een nationale veiligheidsbeoordeling.
  • Critici zeggen dat de Amerikaanse klantgegevens van TikTok in gevaar kunnen komen, aangezien de Chinese wet vereist dat Chinese bedrijven informatie delen met de overheid. TikTok zegt dat het onafhankelijk opereert en Amerikaanse gegevens beschermt via een alliantie met Oracle.

Door de cijfers: Door alle maatregelen is het momentum van TikTok ongekend. Hoewel het bedrijf privé is, wijst een overweldigende hoeveelheid gegevens van verschillende analyseproviders allemaal op de kracht van de app.

  • gebruikers: TikTok overtrof vorig jaar 1 miljard gebruikers in iets meer dan 5 jaar en bereikte die mijlpaal vele jaren sneller dan Facebook, YouTube en Instagram.
  • Downloaden: TikTok was het afgelopen kwartaal opnieuw de meest gedownloade app wereldwijd, het achtste kwartaal op rij dat het die positie bekleedt, volgens Sensor Tower, een app-analysebedrijf.
  • Tijd doorgebracht: De tijd die Amerikaanse volwassenen per dag op TikTok besteden, zal dit jaar naar verwachting YouTube overtreffen, volgens eMarketer. Gemiddeld gebruiken Amerikaanse volwassenen de app 45,8 minuten per dag, vergeleken met 45,6 minuten per dag op YouTube. TikTok overtrof Instagram in de dagelijkse tijd die volwassenen in de VS besteden in 2019 en Facebook in 2020.
  • Reclame: De Amerikaanse advertentie-inkomsten van TikTok liggen op schema om die van YouTube tegen 2024 te overtreffen, volgens eMarketer. Analisten voorspellen dat TikTok dat jaar meer dan $ 11 miljard aan Amerikaanse advertentie-inkomsten zal opleveren.

  • Influencer-marketing: Dollars uitgegeven aan gesponsorde posts van influencers op TikTok zullen naar verwachting de bedragen die dit jaar op Facebook en in 2024 op YouTube worden uitgegeven, inhalen, al zal Instagram op dat gebied nog steeds domineren.

Wees slim: Een groot deel van het succes van TikTok wordt aangedreven door een nieuwe subset van jonge internetgebruikers die tijdens de pandemie sterk betrokken raakte bij het platform.

  • Uit de laatste tweejaarlijkse enquête van Piper Sandler naar de consumentengewoonten van tieners bleek dat TikTok in april Snapchat heeft overtroffen als het favoriete sociale-mediaplatform voor Amerikaanse tieners (gemiddelde leeftijd van 16,2 jaar), met Instagram op de derde plaats

Terugblik: Lang voordat TikTok op het toneel verscheen, had Snapchat natuurlijk de “meest waarschijnlijke vervanging van Facebook”-kroon. Maar na een IPO van 2017 is Snap Inc. gestrand, waarbij het bedrijf woensdag 20% ​​ontslagen en andere productafwerkingen aankondigde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in