TikTok-concurrent YouTube Shorts integreert nauwer met YouTube Music • TechCrunch

0
60


Muziek is een krachtige kracht in de korte videosfeer – zo krachtig dat het een 37 jaar oud Kate Bush-nummer kan doen herleven. YouTube Shorts heeft vandaag aangekondigd dat het nummers die je op YouTube of YouTube Music hebt opgeslagen, in de video-app zal integreren. Je kunt ook nummers die je op Shorts hoort opslaan om later te beluisteren.

Wanneer je een YouTube Short bekijkt, kun je op de geluidsknop in de rechterbenedenhoek tikken, die je – net als TikTok – naar een pagina met shorts brengt die ook het geluid gebruiken. Nu verschijnt er ook een ‘opslaan’-pictogram op die pagina, zodat je het nummer later opnieuw kunt bezoeken op YouTube of YouTube Music in een afspeellijst met de naam ‘Sounds from Shorts’. Omgekeerd, als je een nummer hoort dat je later in een short wilt gebruiken, kun je het opslaan in die afspeellijst om toegang te krijgen vanuit Shorts.

Geluiden op YouTube Shorts

Afbeeldingscredits: YouTube

Met Sounds on Shorts profiteert YouTube eindelijk van wat het heeft dat TikTok niet heeft: een volledige opslagplaats van YouTube-video’s en een muziekstreamingservice. Maar TikTok zou zelf een potentiële streamingdienst in de gaten houden. In mei diende TikTok’s moederbedrijf ByteDance in mei een handelsmerkaanvraag in bij het US Patent and Trademark Office voor een dienst genaamd “TikTok Music”. De aanvraag suggereert dat het handelsmerk kan worden toegepast op een mobiele app waarmee gebruikers muziek kunnen kopen, afspelen, delen en downloaden.

TikTok bracht vorig jaar een rapport uit waarin stond dat 175 nummers die trending waren op het korte videoplatform in de Billboard 100-hitlijst terechtkwamen. Logisch dus dat het bedrijf zich meer op muziek wil richten.

ByteDance heeft al een app voor het streamen van muziek in India genaamd Resso. Een voormalige medewerker van ByteDance vertelde TechCrunch dat het bedrijf zelfs overwoog om dat product “TikTok Music” te noemen. TikTok exploiteert ook een muziekdistributie- en marketingplatform genaamd SoundOn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in