TikTok CEO bereidt zich voor op hoorzitting in het Congres

0
40


Belangrijkste leerpunten

  • TikTok-CEO Shou Zi Chew zal in maart 2023 voor het Congres getuigen over de gegevensbeveiligingsmaatregelen van de virale app
  • Het House Energy and Commerce Committee zal Chew ook grillen over zijn banden met de Chinese Communistische Partij via het moederbedrijf ByteDance
  • TikTok is in onderhandeling met de Amerikaanse regering om beveiligingsmaatregelen te implementeren die voldoen aan de privacykwesties van toezichthouders
  • Toch hopen sommige wetgevers, na het verbieden van de app op overheidsapparaten vorige maand, de app landelijk te verbieden

TikTok-CEO Shou Zi Chew zal op 23 maart voor het Congres getuigen over de beveiligings- en privacypraktijken van de beruchte app. Zijn solo-optreden voor de House Energy and Commerce Committee zal zijn eerste getuigenis van het Congres zijn.

Vorig jaar ondervroeg het Congres TikTok COO Vanessa Pappas over de beveiligingsprotocollen van de app. Maar sinds hij in april 2021 het roer overnam als CEO van TikTok, bleef Chew zelf grotendeels op de achtergrond.

De House Committee kondigde de intentie aan om Chew in twijfel te trekken over TikTok’s consumentenprivacy- en gegevenspraktijken en zijn relatie met de Chinese overheid. Er zijn ook zorgen over de gevolgen van TikTok voor kinderen, inclusief mogelijke seksuele uitbuiting van minderjarigen.

Hoewel het geen beursgenoteerde onderneming is, zijn sommige investeerders misschien nerveus over de privacypraktijken van TikTok, het toegenomen overheidstoezicht op Big Tech of beide. Voor die investeerders heeft Q.ai een simpele suggestie: investeren in onze AI-ondersteunde Emerging Tech Kit.

Onze AI houdt de markten in de gaten om elke kit in balans te houden met potentiële risico’s. Als er groot nieuws is, kunnen we reageren om uw toekomstige technische winstpotentieel intact te houden – zonder uw hele strategie op zijn kop te zetten.

TikTok’s privacyproblemen

De aankondiging van de House E&C Committee komt terwijl TikTok worstelt door privacybesprekingen met de Amerikaanse regering.

In 2020 gaf de Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) opdracht aan TikTok-moeder ByteDance om de populaire video-app af te stoten. De nationale veiligheidsinstantie uitte de bezorgdheid dat Amerikaanse gebruikersgegevens zouden kunnen lekken naar de Chinese overheid.

Sindsdien is TikTok in onderhandeling met CFIUS om te bepalen of er een compromis voor risicobeperking kan worden gevonden.

Chinese datawetten baren zorgen

Een groot deel van de reden tot bezorgdheid is dat de Chinese wet de overheid toestaat om gegevens te eisen van een in China gevestigd bedrijf. In het geval van TikTok omvatten die gegevens basisinformatie zoals voorkeuren van gebruikers, antipathieën en bepaalde locatie- en persoonlijke gegevens.

De onderzoeksdirecteur van het Brookings Institution’s Artificial Intelligence and Emerging Technology Initiative, Chris Meserole, zei dat TikTok een gegevensprivacyrisico vormt voor alle Amerikaanse gebruikers.

Wanneer sociale-mediabedrijven in Amerikaanse handen misbruik maken van gebruikersgegevens, zijn ze verantwoordelijk voor de Amerikaanse overheid, zei hij. Maar als een Chinees bedrijf dat verantwoording aflegt aan de Chinese Communistische Partij, baart TikTok meer zorgen.

Zei Meserole in een NBC News-interview: “Wat er met uw gegevens gebeurt, als deze uit de VS lekken, valt buiten het vermogen van de Amerikaanse regering om controle of invloed uit te oefenen.”

Over de vraag waarom China geïnteresseerd is in de voorkeuren van Amerikaanse gebruikers om video’s te kijken, voegde Meserole eraan toe: “Het is niet altijd duidelijk wie in staat zou zijn om nuttige informatie aan een inlichtingendienst te verstrekken. Ik denk dat ze alle informatie willen opzuigen voor het geval ze later een naald in een hooiberg moeten zoeken.

De gegevenspraktijken van ByteDance in twijfel trekken

TikTok beweert dat het verzamelt minder gegevens die andere grote sociale media-apps zoals Meta. Er wordt beweerd dat het geen Amerikaanse gegevens in China opslaat en werkt aan meer servers naar de VS, weg van de machtssfeer van China. TikTok heeft ook geprobeerd de vrees weg te nemen dat de Communistische Partij zou kunnen beïnvloeden welke inhoud Amerikaanse gebruikers zien.

Maar een Forbes-rapport in oktober 2022 heeft twijfel doen rijzen over de beveiligingspraktijken van TikTok. Onder verwijzing naar beoordeeld materiaal meldde de outlet dat moederbedrijf ByteDance van plan was om de locatiegegevens van ten minste twee Amerikaanse gebruikers via de app te controleren.

TikTok ontkende de beschuldigingen en zei dat het Amerikaanse gebruikers met specifieke locaties nooit heeft gevolgd.

De privacygevechten van de CEO van TikTok lopen op

Gesprekken over de gegevensbeveiliging van TikTok kwamen voor het eerst naar voren tijdens de Trump-administratie en zijn voortgezet onder de huidige.

Naar verluidt naderde de regering van Biden een deal met TikTok om Amerikaanse operaties onder strengere veiligheidsmaatregelen mogelijk te maken. Die deal is naar verluidt echter uitgesteld vanwege aanhoudende zorgen over het in China gevestigde eigendom van TikTok.

En de FBI heeft tenminste enkele bedenkingen.

In november erkende FBI Directory Christopher Wray dat de buitenlandse investeringseenheid van de FBI werkt aan een passende oplossing voor de problemen van TikTok. Tijdens een hoorzitting voor het House Homeland Security Committee gaf hij echter toe dat hij “extreem bezorgd” is over de privacy van Amerikaanse gebruikers.

Zei Wray: ‘We maken ons zorgen over de nationale veiligheid, althans van de kant van de FBI, over TikTok. Ze omvatten de mogelijkheid dat de Chinese overheid het zou kunnen gebruiken om de gegevensverzameling van miljoenen gebruikers te controleren.

Andere zorgen zijn onder meer China mogelijk “[controlling] het aanbevelingsalgoritme” om Amerikaanse operaties te beïnvloeden. Of, voegde Wray toe, “[controlling] software van miljoenen [U.S.-based personal] apparaten.”

Wray erkende ook dat de Chinese wet die bedrijven verplicht om op verzoek gegevens te overhandigen, “op zichzelf al reden genoeg is om uiterst bezorgd te zijn”.

TikTok antwoordde destijds dat het bedrijf in vertrouwelijke onderhandelingen samenwerkte met de Amerikaanse regering. “We zijn ervan overtuigd dat we op weg zijn om volledig tegemoet te komen aan alle redelijke zorgen over de nationale veiligheid van de VS”, voegde het eraan toe.

TikTok CEO kijkt ernaar uit om “het record recht te zetten”

De House E&C-hoorzitting is de volgende logische stap na maanden van verscherpt toezicht op de gegevensbeveiligingspraktijken van TikTok.

E&C-voorzitter Cathy McMorris Rodgers zei in een verklaring: “Big Tech is in toenemende mate een destructieve kracht in de Amerikaanse samenleving geworden. TikTok, eigendom van ByteDance, heeft willens en wetens de Chinese Communistische Partij de mogelijkheid gegeven om toegang te krijgen tot Amerikaanse gebruikersgegevens. Amerikanen verdienen het om te weten hoe deze acties hun privacy en gegevensbeveiliging beïnvloeden, evenals welke acties TikTok onderneemt om onze kinderen te beschermen tegen online en offline schade.

McMorris voegde eraan toe dat het Huis “gemaakt heeft [its] zorgen duidelijk” met betrekking tot de gegevensbeveiliging van TikTok. De commissie is voornemens “[continue] inspanningen om Big Tech verantwoordelijk te houden door [requiring TikTok] om volledige en eerlijke antwoorden te geven” over operaties.

In een verklaring antwoordde TikTok-woordvoerder Brooke Oberwetter dat TikTok “de kans verwelkomt om de feiten recht te zetten over TikTok, ByteDance en [its national security commitments.”

Oberwetter also stated that, “The Chinese Communist Party has neither direct nor indirect control of ByteDance or TikTok. Moreover, under the proposal we have devised with our country’s top national security agencies through CFIUS, that kind of data sharing—or any other form of foreign influence over the TikTok platform in the United States—would not be possible.”

TikTok added that it hoped sharing plans with the committee would allow “Congress [to take] een meer deliberatieve benadering van de problemen die aan de orde zijn.”

TikTok wordt al geconfronteerd met een verbod – een ander kan onderweg zijn

Aanhoudende angst voor het nationale veiligheidsrisico van TikTok heeft Amerikaanse wetgevers er onlangs toe aangezet een verbod uit te vaardigen op het downloaden van TikTok op overheidsapparaten. Het verbod was opgenomen in de omnibusuitgavenwet van de overheid. Er werden beperkte uitzonderingen gemaakt voor rechtshandhaving en nationale veiligheid en onderzoeksdoeleinden.

TikTok bespotte het wetsvoorstel als een “politiek gebaar” dat er niet in slaagt “de nationale veiligheidsbelangen te bevorderen”. Daarentegen, zei het, zal de overeenkomst met CFIUS “op zinvolle wijze alle veiligheidsproblemen aanpakken die zowel op federaal als op staatsniveau naar voren zijn gebracht”.

Toch zijn wetgevers die bezorgd zijn over de invloed van China op TikTok van mening dat het verbod van de regering niet ver genoeg is gegaan.

Onlangs hebben verschillende wetgevers een mix van regels geïntroduceerd die TikTok in het hele land zouden verbieden.

Verschillende staten hebben TikTok ook verboden op door de staat uitgegeven telefoons en computers. Een handjevol heeft zelfs iedereen die campus-wifi op openbare scholen gebruikt, verboden TikTok te gebruiken.

Tot nu toe heeft het Witte Huis geweigerd te zeggen of het een landelijk verbod zou steunen.

Welke invloed heeft de afzetting van de CEO van TikTok op u?

De oproep van de CEO van TikTok voor het Congres is de volgende logische stap in de strijd van de regering om de gegevensprivacy van Amerikaanse gebruikers te beschermen.

Maar de implicaties stoppen niet voor de deur van China.

Als de regering van plan is om privacyschendingen tegen Amerikaanse burgers op een breder podium aan te pakken, kan Big Tech in het algemeen in de problemen komen.

Het hele bedrijfsmodel van Facebook is gebaseerd op het helpen van adverteerders bij het gebruiken van gegevens om zich op klanten te richten.

Amazon verzamelt heel veel gegevens om zijn aanbevelingsalgoritmen te voeden.

En alle soorten digitale marketeers verzamelen en gebruiken gegevens om hun marketingalgoritmen en productontwerp te perfectioneren.

Al deze toepassingen dragen, direct of indirect, bij aan de winstmarges van Big Tech. Of een bedrijf nu gegevens verkoopt of gebruikt om zijn eigen prestaties te verbeteren, een regelgevend optreden kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben.

Voor investeerders die groot zijn in de tech-scene, betekent dit dat het tijd is om Big Tech-gegevens en beveiligingsvoorschriften wat beter in de gaten te houden.

het komt neer op

Big Tech worstelt al jaren met beveiligingsproblemen en beschuldigingen van datamisbruik. Hoewel de afzetting van de CEO van TikTok de strijd internationaal uitbreidt, is het geen verrassing dat een steeds meer datagestuurde wereld zich zorgen maakt over hoe informatie wordt gebruikt.

Naarmate de besprekingen over regelgeving toenemen, sluiten de potentiële financiële gevolgen beleggersportefeuilles niet uit.

En dat is gewoon nog een reden waarom investeerders die van technologie houden Q.ai nodig hebben.

Met onze Emerging Tech Kits kunt u investeren in – en profiteren van – de toekomst van technologische innovatie. Tegelijkertijd kunt u gerust zijn, wetende dat onze AI, ongeacht het regelgevingsklimaat, kan reageren op marktomstandigheden en u op het goede spoor kan houden voor succes op de lange termijn.

Het investeert als een hedgefonds zonder het werk en met een fractie van het geld.

Waar wacht je op?

Download Q.ai vandaag nog voor toegang tot door AI aangedreven investeringsstrategieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in