TikTok Cedar City Walmart blackface-video roept boze reactie op van gouverneur van Utah

0
9


Een virale TikTok-video met tieners in wat lijkt op een blackface-kostuum in Cedar City Walmart heeft geleid tot een boze reactie van de gouverneur van Utah, Spencer Cox.

De video werd eerst op een privé TikTok-kanaal geplaatst voordat hij op het platform en andere sociale-mediasites werd gedeeld.

Gouverneur Cox, Cedar City Police en scholen in het gebied kwamen met verklaringen nadat de video viraal ging.

Het entropiecentrum | Officiële releasedatum-trailer

BridTV

11488

Het entropiecentrum | Officiële releasedatum-trailer

1174202

1174202

centrum

13872

TikTok-video van tieners in blackface in Cedar City Walmart, Utah

Zoals gemeld door Deseret News, werd een TikTok-video van studenten in Halloween-kostuums en het dragen van wat een blackface lijkt, op grote schaal gedeeld op sociale mediaplatforms.

De video toont meerdere minderjarigen, van wie drie verkleed als gevangenen en een ander in een politieagentenkostuum. De video werd gefilmd in een Walmart-winkel in Cedar City, volgens Cedar City Police sergeant Justin Ludlow, aldus de publicatie.

HITC en GRV Media hebben contact opgenomen met Walmart en Iron County School District voor commentaar.

Nadat Cedar Valley High School werd overspoeld met reacties op haar socialemediakanaal, vertelde de school aan Deseret dat haar studenten niet waren gekoppeld aan de virale video.

“We maken ons grote zorgen dat sommige van onze studenten het doelwit zijn van hatelijke en lasterlijke opmerkingen en bedreigingen”, zei een woordvoerder van de school tegen de outlet.

Walmart reageerde ook en zei dat zijn medewerkers de tieners “onmiddellijk opdroegen” om de winkel te verlaten zodra ze op de hoogte waren van de situatie.

Gouverneur van Utah reageert op TikTok-video

De gouverneur van Utah, Spencer Cox, veroordeelde de video krachtig en riep de gemeenschap op om dat soort gedrag af te wijzen.

Hij zei: “We veroordelen racisme in al zijn vormen sterk en we roepen elke Utahn op om dergelijke beledigende stereotypen, laster en houdingen te verwerpen. We moeten het beter doen.”

Southern Utah University reageerde op het incident en zei dat de tieners in de video niet hun studenten waren.

“We zijn tegen racisme en veroordelen elke vorm van discriminerend gedrag, ook wat in deze video wordt getoond”, aldus de universiteit.

Cedar City Police start onderzoek

In een Facebook-verklaring zei Cedar City Police dat het een onderzoek was gestart nadat een burger die aanwezig was op het moment van het incident later contact had opgenomen met de politie.

“Onze politieagenten waren op dat moment niet op de hoogte van het incident en zijn niet ter plaatse geroepen”, staat in de verklaring. “De politie van Cedar City en ambtenaren van Cedar City keuren dit soort activiteiten niet goed.

“Hoewel onderwerpen als deze een emotionele reactie kunnen veroorzaken, moedigen we iedereen aan om voorzichtig te zijn bij het delen van video’s van minderjarigen op sociale media, inclusief cyber- of andere intimidatie die gepaard kan gaan met dit soort incidenten.”

Ander nieuws: Fans starten ‘Maak Kanye West weer een miljardair’ GoFundMe om $1 miljard in te zamelenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in