TikTok-browser kan toetsaanslagen van gebruikers volgen: rapport

0
86
JAREN |
Bijgewerkt:
21 aug. 2022 13:01 IS

Washington [US]21 augustus (ANI): Te midden van zorgen over gegevensprivacy, heeft recent onderzoek aangetoond dat de webbrowser die wordt gebruikt in de TikTok-app van China elke toetsaanslag van gebruikers kan volgen.
Het onderzoek werd gedaan door Felix Krause, een privacyonderzoeker en voormalig Google-ingenieur, meldde The New York Times.
Volgens de onderzoekers is het verzamelen van informatie over wat mensen op hun telefoon typen tijdens het bezoeken van externe websites, die creditcardnummers en wachtwoorden kunnen onthullen, vaak een kenmerk van malware en andere hacktools.
Hoewel grote technologiebedrijven dergelijke trackers kunnen gebruiken bij het testen van nieuwe software, is het niet gebruikelijk dat ze een grote commerciële app met de functie uitbrengen, ongeacht of deze is ingeschakeld, aldus onderzoekers, geciteerd door The NYT.
“Op basis van de bevindingen van Krause is de manier waarop TikTok’s aangepaste in-app-browser toetsaanslagen controleert problematisch, omdat de gebruiker zijn gevoelige gegevens zoals inloggegevens op externe websites zou kunnen invoeren”, zegt Jane Manchun Wong, een onafhankelijke software-ingenieur en beveiligingsonderzoeker die onderzoek doet. apps voor nieuwe functies.
TikTok zei echter in de verklaring dat het rapport van Krause “onjuist en misleidend” was en dat de functie werd gebruikt voor “debugging, probleemoplossing en prestatiebewaking”.
“In tegenstelling tot wat het rapport beweert, verzamelen we geen toetsaanslagen of tekstinvoer via deze code”, aldus TikTok.

Krause, 28, zei dat hij niet kon vaststellen of toetsaanslagen actief werden gevolgd en of die gegevens naar TikTok werden verzonden.
Met name, volgens openbare LinkedIn-profielen van medewerkers die door Forbes zijn beoordeeld, werkten driehonderd huidige medewerkers van TikTok en het moederbedrijf ByteDance eerder voor Chinese staatsmediapublicaties.
Drieëntwintig van deze profielen lijken te zijn gemaakt door de huidige ByteDance-directeuren, die afdelingen beheren die toezicht houden op contentpartnerschappen, public affairs, maatschappelijk verantwoord ondernemen en ‘mediasamenwerking’.
Vijftien geven aan dat de huidige ByteDance-medewerkers ook gelijktijdig in dienst zijn van Chinese staatsmedia-entiteiten, waaronder Xinhua News Agency, China Radio International en China Central / China Global Television. (Deze organisaties behoorden tot de organisaties die in 2020 door het ministerie van Buitenlandse Zaken werden aangewezen als “functionarissen van de buitenlandse overheid”).
Ondertussen hebben leiders van de Amerikaanse Senaatsinlichtingencommissie opgeroepen tot een onderzoek naar de vraag of Chinese functionarissen toegang kregen tot gegevens over Amerikaanse gebruikers van het korte videoplatform TikTok.
In een brief aan de voorzitter van de Federal Trade Commission (FTC), Lina Khan, hadden de democraat senator Mark Warner en de republikeinse senator Marco Rubio haar aangespoord om te onderzoeken hoe goed TikTok privégegevens beschermt.
TikTok, dat erg populair is vanwege zijn korte en virale meme-video’s, probeert de bezorgdheid dat het een nationaal veiligheidsrisico is, te weerleggen. (ANI)LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in