TikTok brengt ingebouwde tool voor videobewerking uit genaamd ‘CapCut’

0
73


In een wereld die voor alle doeleinden op haspels van sociale media draait, heeft TikTok onlangs ‘CapCut’ gelanceerd, een gratis bewerkingstool die nu beschikbaar is voor Windows en kan worden gedownload in India. De app is gemaakt om beginners in staat te stellen hun video’s te bewerken en functies toe te voegen.

TikTok en CapCut zijn eigendom van hetzelfde moederbedrijf genaamd ‘ByteDance’. Beide apps zijn momenteel verboden in Android- en Apple-winkels in het land. De nieuwe ingebouwde bewerkingstool via de app is echter beschikbaar op Windows voor korte videomakers.

Meld u aan voor uw wekelijkse dosis van wat er speelt in opkomende technologie.

De app, voorheen bekend als ‘Jianying’ in China, stelde gebruikers in staat om hun video ‘er professioneel uit te laten zien’ door functies toe te voegen zoals het wijzigen van de snelheid, knippen, omkeren, muziek, tekst en overgangen toevoegen, stickers aanbrengen en nog veel meer. Een rapport van Sensor Tower beweert dat de oudere versie meer dan 250 miljoen installaties wereldwijd had ontvangen vanuit de App Store en Google Play.

In december 2020 heeft ByteDance de app omgedoopt tot CapCut, en het is hetzelfde gebleven om gebruikers in staat te stellen video’s te bewerken en te plaatsen.

Men kan beginnen door op de knop “Nieuw project” te klikken en foto’s en video’s uit de galerij toevoegen om te bewerken. In het gedeelte “bewerken” verschijnen opties van onderaf, waardoor de gebruiker kan bewerken door onder andere audio, effecten, tekst, overgangen en overlay toe te voegen. De foto’s of video’s kunnen vooraf worden bekeken om de uiteindelijke output af te leiden.

Het installatiebestand is 333 MB groot en kan ook van de officiële website worden gedownload. Maar het komt met een kleine vangst van het niet halen van alle trending audio of sjablonen van TikTok-servers in India, aangezien de app verbannen blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in