TikTok Bookish DIYS die je moet maken

0
98


Er is één ding waar ik bijna net zoveel van hou als verhalen, en dat is knutselen! Er is gewoon iets zo leuks aan het maken van dingen met je eigen handen – het doet me zelfs denken aan schrijven omdat je eindigt met iets geheel nieuws dat je hebt gemaakt. Maar ik dwaal af. Dankzij het zwarte gat van inhoud dat TikTok is, was ik op een dag aan het browsen toen ik een mooi kruispunt van die twee dingen tegenkwam. Natuurlijk had ik al ergens boeken-achtige DIY’s gezien, maar wat ik leuk vind aan deze is dat ze meestal wat gemakkelijker zijn. Hoewel ik zeker kan zeggen dat er verschillende moeilijkheidsgraden zullen zijn in de TikTok-boekenachtige DIY’s waar ik vandaag voor heb gekozen.

Na een tijdje door deze TikTok-boekenachtige DIY’s te hebben gebladerd, merkte ik een patroon op. Er zijn supereenvoudige ambachten die je kunt doen met een computer en een printer. Deze zijn veelal geïnspireerd op boeken. Er zijn anderen die gebruiken boeken om ook wat decoraties te maken. Er zijn er die voor het versieren van je planken / boeken zijn en, grappig genoeg, ik zag genoeg TikToks over maken boeken. Nogmaals, ze hebben allemaal een verschillende moeilijkheidsgraad, maar ik heb er acht gekozen waarvan ik denk dat de meeste mensen ze zonder problemen thuis kunnen maken!

Maar laten we naar de TikTok-boekenachtige DIY’s gaan, zullen we?

8 Leuke TikTok Bookish DIYS

Ik hou net zoveel van een boekendecor als iedereen, daarom zie ik deze DIY voor rozen gemaakt van boekpagina’s graag! Ze zijn relatief eenvoudig te maken, zij het een beetje tijdrovend. Maar deze TikTok legt alle stappen gemakkelijk uit en het resultaat ziet er geweldig uit! Bovendien heb je alleen maar boekpagina’s, lijm en een schaar nodig. Misschien een draadje of een stokje om ze op te zetten – wat optioneel is. Het is een van die ambachten die je op elk moment spontaan thuis kunt maken.

Ik ontdekte ook dat je dit soort origami-vlinders kunt maken van boekpagina’s en ze zien er prachtig uit! De originele DIY is een beetje moeilijk te volgen om eerlijk te zijn, met zulke snelle bezuinigingen. Maar ik vond er nog een die deze vlinders als bladwijzers gebruikt en het proces lijkt erg op elkaar. Het eindresultaat verandert wel een beetje, maar ik denk dat ze precies hetzelfde werken. Ofwel als bladwijzer of als decoratie, deze zijn super eenvoudig te maken. Je hebt alleen papier en een schaar (en kleuren als je het verder wilt versieren) nodig. Ik heb beide gemaakt en gaf de voorkeur aan de bladwijzerversie. Het is veel gemakkelijker te volgen, dus dat is degene die je hieronder ziet!

Ik ben een lezer die ofwel dol is op het gebruik van tabbladen in boeken, of ze helemaal niet aanraakt. Een deel van het probleem is dat ik altijd vergeet mijn tabbladen mee te nemen met mijn boek. Dat is precies waarom ik dol was op deze TikTok-boekenachtige DIY! U hebt alleen een printer, tabbladen en iets nodig om deze eenvoudige bladwijzer te lamineren. Mijn favoriete deel? U kunt elke kleur aanpassen aan uw behoeften! Bovendien is de hemel echt de limiet voor het ontwerp van de bladwijzer zelf – dus je kunt hem naar hartenlust versieren. Of zelfs afhankelijk van het boek!

Op het moment dat deze fanart-afdrukken op mijn feed verschenen, viel ik er halsoverkop voor. En toen ik de echte DIY zag, kon ik niet geloven hoe gemakkelijk het is om ze te maken! Het moeilijkste van dit hele vak is het vinden van een boek waarvan je het niet erg vindt om het uit elkaar te scheuren voor de pagina’s. Afgezien daarvan is het een supereenvoudig proces – en het staat allemaal gedetailleerd in TikTok.

Snelle tip! Wanneer je de kunst opnieuw downloadt van Canva om deze af te drukken, zorg er dan voor dat deze in PNG-indeling blijft! Zo houd je de achtergrond transparant zodat je de boekpagina onder de tekening kunt zien.

Ik weet zeker dat we die mooie miniboekjes allemaal wel eens overal online hebben gezien. Nou, het blijkt dat ze super eenvoudig te maken zijn. Je hebt alleen een printer, schaar, papier en Mod Podge nodig om je kleine boekencollectie te maken! Oh, en om het nog gemakkelijker te maken, is het mini-boekraster dat ze noemen gelinkt aan hun profiel. Deze schoolse doe-het-zelfzaak kost meer tijd dan andere, maar het is absoluut de moeite waard. Bovendien is de tutorial een van de gemakkelijkst te volgen die ik ooit op TikTok heb gezien, en ik kan niet wachten om er zoveel mogelijk te maken.

Zwevende boekenplanken zien er geweldig uit, en ik had nooit gedacht dat ze zo gemakkelijk te maken zouden zijn. Ze gebruiken wel meer specifieke materialen, maar niets dat te moeilijk is om te kopen bij een ijzerwaren- of handwerkwinkel. Je hebt alleen een lange deuvel, een paar platte ringen, schroefogen en touw nodig. Het is echt Dat eenvoudig. Zwevende boekenplanken kunnen je helpen als je weinig boekenplankruimte over hebt, het nooit eindigende probleem van ons boekenwurmen. Maar mijn favoriete ding is dat ze er ook uitzien als kamerinrichting!

Deze TikTok-doe-het-zelf-doe-het-zelf is misschien wel de moeilijkste op deze lijst. Je moet beslist meer ervaring hebben om een ​​invoeging voor een boekenhoek te maken. Maar ik denk dat deze tutorial een geweldige plek is om te beginnen, omdat het je helpt te weten welke materialen je moet gebruiken en je kunt het gewoon volgen voordat je je aan je eigen idee vastlegt! Ondanks de moeilijkheidsgraad is de video is makkelijk te volgen. En als je niet van het thema houdt, is het vrij eenvoudig om dingen af ​​te wisselen met andere bedrukte achtergronden en knutselspullen!

Kleine tips: bijna elke doos is geschikt! Zelfs schoenendozen zijn geweldig voor het maken van inzetstukken voor boekenhoeken. Als je er diepte aan wilt toevoegen, kun je een spiegel gebruiken en deze schuin naar achteren plaatsen voor een golvend effect.

Last but not least, wat als je een echt boek zou kunnen maken? Ik heb veel DIY’s voor het inbinden van boeken gezien op TikTok, maar dit was veruit mijn favoriet vanwege zijn eenvoud. Je hebt wel speciale materialen nodig zoals houtlijm en een boekenpers. Maar dat laatste is eenvoudig genoeg te maken en/of te kopen. Anders dan dat, kun je het boek en de omslag zelfs thuis afdrukken! Wees alsjeblieft voorzichtig als je de pagina’s met een mes inkerft.


Als je een duik wilt nemen in alle boekenachtige TikTok-dingen, bekijk dan ons archief. Het heeft tal van aanbevelingen, essays en quizzen voor iedereen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in