TikTok blokkeert beïnvloeders van het maken van betaalde politieke inhoud voorafgaand aan de tussentijdse examens – dit is hoe sociale-mediaplatforms zich voorbereiden

0
104


bovenlijn

TikTok heeft woensdag een strategie onthuld om desinformatie te bestrijden voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen, waaronder een verbod op betaalde politieke inhoud van influencers, nadat Facebook en Twitter ook een reeks stappen hadden geschetst om zich voor te bereiden op de verkiezingen in november na een spervuur ​​​​van kritiek voor het aanwakkeren van de verspreiding van valse informatie tijdens eerdere verkiezingen.

Belangrijkste feiten

TikTok lanceert deze week een verkiezingscentrum om “mensen te verbinden” met “gezaghebbende informatie” over stemmen in meer dan 45 talen, waarnaar het bedrijf zal linken via labels, schreef TikTok’s hoofd veiligheid Eric Han in een blogpost.

TikTok versterkt zijn 2019-verbod op betaalde politieke advertenties om ook betaalde inhoud van influencers op te nemen, nadat er tijdens de verkiezingen van 2020 uitdagingen waren ontstaan ​​​​die invloeden op die regel opvoedden, zei Han.

De plannen komen een dag nadat Facebook’s moederbedrijf Meta kort enkele van zijn voorbereidingen voor de verkiezingen deelde, waaronder het verbieden van “advertenties voor politieke, electorale en sociale kwesties” de week voordat de stemming op 8 november begint, net als in 2020.

Twitter vorige week, ondertussen, gezegd het zou zijn “burgerlijke integriteitsbeleid” versterken dat het in 2020 lanceerde, dat het niet aanbevelen of versterken van “schadelijke” en “misleidende” informatie omvat, en zal nieuwe labels voor deze inhoud creëren, inclusief links naar geloofwaardige informatie.

Raaklijn

De nieuwe strategie van TikTok komt drie dagen na de New York Times meldde dat het platform de potentie heeft om tijdens tussentijdse verkiezingen een “kraamkamer” van valse informatie te worden, volgens interviews met onderzoekers die de online verspreiding van verkeerde informatie volgen. Het aanbevelingsalgoritme van TikTok, de korte videolengte en miljoenen gebruikers kunnen allemaal bijdragen aan de verspreiding van verkeerde informatie, terwijl video’s met valse beweringen over mogelijke kiezersfraude in november al veel gebruikers hebben bereikt, de Keer gemeld.

Sleutelachtergrond

Socialmediabedrijven hebben een reeks nieuwe stappen gezet in de nasleep van de verkiezingen van 2020, aangezien verkeerde informatie en valse beschuldigingen van verkiezingsfraude zich snel online verspreidden. Verschillende platforms, waaronder Twitter, Facebook, Instagram en Youtube, zijn na de opstand van 6 januari verhuisd om te voorkomen dat voormalig president Donald Trump berichten plaatst. Ondanks dit nieuwe beleid zijn er volgens experts nog steeds veel berichten op sociale media met valse beweringen over verkiezingsfraude Washington Post meldde vorige week, en bedrijven hebben kritiek gekregen van experts en pleitbezorgers omdat ze niet meer stappen hebben ondernomen om deze verkeerde informatie te beheersen. Twitter veroorzaakte eerder dit jaar controverse omdat het bedrijf zei dat het in maart 2021 was gestopt met de handhaving van zijn Burgerintegriteitsbeleid – dat gebruikers zou opschorten of soms zou verbieden voor het verspreiden van valse informatie over de verkiezingen van 2020. Andere experts maken zich ondertussen zorgen over de video- en audio-inhoud van TikTok kan uitdagender zijn om te modereren dan tekst. Twitter zei deze week enig succes te hebben gehad met zijn nieuwe beleid: het bedrijf zei dat labels – die het vorig jaar voor het eerst introduceerde – hielpen om antwoorden op tweets met verkeerde informatie met 13% te verminderen en retweets en likes van die tweets met 10% en 15% te verminderen respectievelijk.

Verder lezen

TikTok verbiedt betaalde video’s van politieke beïnvloeders voorafgaand aan de Amerikaanse midterms (Bloomberg)

Twitter activeert handhaving van het verkiezingsbeleid voor Amerikaanse midterms (CNN)

Op TikTok gedijt verkeerde informatie over verkiezingen vooruitlopend op de tussentijdse verkiezingen (New York Times)

Amerikaanse midterms brengen weinig veranderingen met zich mee van sociale-mediabedrijven (Associated Press)LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in