TikTok blijft ondanks de geopolitieke drama’s een lieveling van merkmarketeers

0
13


TikTok heeft een groot aantal problemen, waaronder geopolitieke spanningen, privacykwesties, interne spanningen en zorgwekkende inhoud. Toch lijkt het allemaal niet uit te maken voor marketeers die: kan geen genoeg krijgen van TikTok – of zijn gebruikers. Dit gebeurt keer op keer in advertenties: advertentiedollars stromen waar het publiek naartoe gaat.

En de advertentiedollars blijven verschuiven naar TikTok van andere kanalen, van Facebook, YouTube, Snapchat en zelfs tv. Dit gebeurt ondanks recente waarschuwingen in de VS van politieke leiders wier bezorgdheid over de nationale veiligheid zou kunnen leiden tot regelgevende maatregelen tegen TikTok, dat eigendom is van het in China gevestigde ByteDance.

“Het TikTok-verbod in bepaalde landen vanwege de connectie met China of de weerslag in verband met het extremistische beleid van China kan van invloed zijn op de kortetermijnuitgaven van adverteerders”, zegt Brian David Crane, oprichter van digitaal marketingbureau Spread Great Idea. “Maar de advertentie-uitgaven zijn altijd gestegen, wat aantoont dat dit platform de wetenschap heeft verbeterd om de zichtbaarheid van de oogbol te benutten.”

Een woordvoerder van TikTok stuurde niet meteen een verzoek om commentaar terug.

Het is van cruciaal belang om de advertentie-uitgaven van marketeers nu op peil te houden. Een dergelijke vraag is in de beste tijden een zegen voor elk mediabedrijf; nog beter tijdens een recessie wanneer reclame kan inkrimpen.

Dat wil niet zeggen dat marketeers zich niet bewust zijn van alles wat TikTok scheelt. Ze zijn op hun hoede – maar slechts tot op zekere hoogte.

“We hebben een aantal merken gezien die de TikTok-pixel niet op hun site zetten omdat deze niet voldeed aan de protocollen en verwachtingen van hun beveiligingsteam”, zegt Adam Telian, vp van mediaservices bij New Engen, zonder specifieke klanten te noemen. . “Dus ze adverteren op het platform, maar ze geven geen toegang tot hun first-party data.”

Maar de realiteit is dat TikTok voor veel marketeers nog steeds een van de beste platforms is om nieuwe kopers te bereiken, en stoppen voordat het moet, is gewoon tijd en geld verspillen.

“Meestal zien we dat dit geld afkomstig is van andere budgetten voor sociale media, of van incrementele merkuitgaven die zijn toegewezen als gevolg van een veranderend economisch klimaat”, zegt Alex James, hoofd van de betaalde sociale media bij Alpha Digital. “In Australië, terwijl de meeste e-commerce-advertentieproducten op TikTok buiten bereik blijven, gaat het er echt om dat jongere publiek aan te boren in een boeiendere omgeving dan de standaard scrollbare feed.”

Bovendien is het bereiken van dit publiek kosteneffectief op een moment dat het niet elders is. De privacywijzigingen van Apple hebben het ook steeds moeilijker en duurder gemaakt om het publiek op sociale platforms te bereiken. Hoewel TikTok is getroffen door die veranderingen, blijven de advertentieprijzen goedkoper dan die op Facebook en Instagram.

“Gemiddeld zien we TikTok’s CPC’s en CPM’s 25 tot 50% minder dan Facebook of Instagram”, zegt Rob Jewell, chief growth officer bij Power Digital Marketing, zonder specifieke cijfers te geven. “Meer merken kijken naar TikTok om de verkeerskosten naar hun site te verlagen in een tijd waarin de verkeerskosten op alle marketingplatforms stijgen.”

Dat blijkt wel uit hoeveel budgetten het afgelopen jaar zijn gegroeid. Sinds 2019 was de volgende groeifase van TikTok bestemd voor verder in de marketingtrechter. Destijds waren de besluitvormers van TikTok bezorgd om een ​​nieuwe goedkope bereikoptie voor adverteerders te worden, maar ze geloofden dat commercie zou kunnen aantonen hoe het platform een ​​bestemming zou kunnen zijn voor zowel prestaties als merkdollars. Dat gezegd hebbende, begon het idee pas in de afgelopen zes maanden aan te slaan bij marketeers. Niet in de laatste plaats omdat TikTok het in hen trommelde.

TikTok heeft zijn advertentieactiviteiten een boost gegeven met nieuwe tools voor adverteerders, aangezien het beweert nu 1 miljard gebruikers te hebben. “De omvang van het gebruikersbestand is enorm gegroeid en TikTok heeft bewezen dat het in staat is om volledige trechterresultaten voor klanten te genereren”, legt Telian uit. “Door hun pixel- en gegevensvastleggingsmogelijkheden te verbeteren, ziet de app betere resultaten in de onderste trechter. TikTok heeft echt zijn capaciteiten laten zien in het stimuleren van conversie.”

“We hebben het afgelopen jaar advertentiebudgetten voor TikTok-ballon gezien tot het punt waarop de advertentie-uitgaven meerdere keren zijn gestegen in vergelijking met het vierde kwartaal van 2021”, zegt Annalise Curvelo, senior directeur bedrijfsontwikkeling en partnerschappen bij Sightly. “We zien dat er geld wordt getrokken van platforms zoals Meta en naar TikTok-campagnes.”

Inderdaad, de verliezen van Facebook lijken de winst van TikTok te zijn – nou ja, een soort van.

“Zijn [Facebook is] een natuurlijke plek om uit te trekken,” zei Telian. Nu de vraag naar aanwezigheid op het platform alleen maar toeneemt, zullen de waarschijnlijke advertentie-uitgaven uit alle richtingen worden getrokken. “Het zal komen van lineaire tv-dollars die in TikTok beginnen te filteren, aangezien dat de keuze van hun consumenten voor videoconsumptie wordt”, legt Telian uit. “Het komt van Facebook, van YouTube – de dollars stromen naar waar het publiek van merken is en waar hun prestaties worden gezien.”

Voor alle duidelijkheid: TikTok wedijvert niet echt met Facebook en Instagram voor advertentiedollars. Die platforms nemen nog steeds enkele van de grootste delen van een mediabudget in beslag. Het is alleen zo dat reclame ofwel stagneert of niet zo effectief is (dankzij Apple), zodat marketeers daar niet zoveel van hun dollars uitgeven. Het zijn echt de kleinere platforms zoals Snapchat en Pinterest, waar marketeers worden geconfronteerd met een of/of-situatie, die TikTok steeds meer wint.

“Terwijl multi-platformcampagnes het kernbudget en de strategie op Meta behouden, zien we dat er veel meer uitgaven naar TikTok gaan dan andere platforms (zoals Snap of Pinterest)”, zegt Meara McNitt, directeur sociale media bij Online Optimism. “Omdat het platform is verschoven naar een plaats van zoeken, staan ​​gebruikers open voor advertenties die gericht zijn op merkontdekking.”

Met dit in gedachten legt Christina Miller, hoofd social bij digitaal bureau VMLY&R, uit dat TikTok al sinds de zomer zijn inspanningen voor de vakantieperiode opvoert. “TikTok kondigde in augustus shopping-advertenties aan net voor de planning van de vakantiecampagnes, die als doel hebben adverteerders te helpen kopers te ontmoeten, waar ze zich ook bevinden in het aankooptraject”, zei ze.

De nieuwe advertenties omvatten video-shopping, catalogusvermeldingen en live-shopping. “Deze toegenomen handelsproducten bieden signalen dat TikTok zal blijven investeren en waarschijnlijk meer nadruk zal leggen op adverteerders om in de nabije toekomst opnieuw deel te nemen aan video- en live-shopping”, voegde Miller eraan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in