TikTok beweert dat het geen biometrische gegevens van Amerikaanse gebruikers verzamelt, ondanks wat het privacybeleid zegt

0
93


Vorig jaar heeft TikTok stilletjes zijn privacybeleid geüpdatet zodat de app biometrische gegevens over Amerikaanse gebruikers kan verzamelen, inclusief “faceprints en voiceprints” – een zorgwekkende verandering die het bedrijf destijds of tijdens een daaropvolgende hoorzitting van de Senaat in oktober vorig jaar weigerde in te voeren. . Vandaag werd het technologiebedrijf opnieuw gevraagd naar zijn bedoelingen met betrekking tot deze praktijk van gegevensverzameling tijdens een De hoorzitting in de Senaat richtte zich op de impact van sociale media op de binnenlandse veiligheid.

De eerdere wijziging van het privacybeleid van TikTok had een nieuwe sectie met de naam “Beeld- en audio-informatie” geïntroduceerd onder de sectie “Informatie die we automatisch verzamelen”. Hier worden de soorten afbeeldingen en audio beschreven die kunnen worden verzameld, waaronder: “biometrische identificatiegegevens en biometrische informatie zoals gedefinieerd in de Amerikaanse wetgeving, zoals gezichtsafdrukken en stemafdrukken.”

De beleidstaal was vaag omdat het niet verduidelijkte of het refereerde aan federale wetgeving, staatswetten of beide, en evenmin werd uitgelegd waarom deze informatie precies werd verzameld of hoe deze zou kunnen worden gedeeld.

Voor meer informatie vroeg senator Kyrsten Sinema (D-AZ) vandaag de vertegenwoordiger van TikTok voor de hoorzitting, zijn Chief Operating Officer Vanessa Pappas, als de biometrische gegevens van Amerikanen ooit waren ingezien door of verstrekt aan een persoon in China.

Ze wilde ook weten of deze biometrische gegevens voor iedereen in China toegankelijk waren.

van vader beantwoordde de vraag niet direct met een simpel ja of nee, maar verduidelijkte eerder hoe TikTok biometrische gegevens definieert.

Pappas merkte op dat iedereen zijn eigen definitie heeft van wat “biometrie” betekent, en beweerde dat TikTok “geen enkele vorm van gezichts-, stem- of audio- of lichaamsherkenning gebruikte die een persoon zou identificeren”.

Ze legde verder uit dat dergelijke gegevensverzameling alleen werd gebruikt voor video-effecten en lokaal werd opgeslagen op de apparaten van gebruikers, waar ze vervolgens worden verwijderd.

“… de manier waarop we bijvoorbeeld gezichtsherkenning gebruiken, is als we een effect hebben op de video van de maker — dus je was een video aan het uploaden en je wilde een zonnebril of ezelsoren op je video zetten — dat is wanneer we gezichtsherkenning doen. Al die informatie wordt alleen op uw apparaat opgeslagen. En zodra het wordt toegepast – zoals dat filter wordt toegepast en gepost – worden die gegevens verwijderd, “zei Pappas. “Dus we hebben die gegevens niet.”

Met andere woorden, de TikTok-exec zei dat ByteDance-medewerkers in China deze gegevens van TikTok’s Amerikaanse gebruikers in de eerste plaats niet zouden kunnen verzamelen vanwege hoe dit proces op technisch niveau werkt. (TikTok heeft natuurlijk honderden filters en effecten in zijn app, dus het zou technische expertise en tijd kosten om te analyseren hoe elk afzonderlijk werkt.)

Dit is met name de eerste keer dat het bedrijf heeft gereageerd op vragen van de Amerikaanse senatoren over het gebruik van biometrie door de app, aangezien de vraag die tijdens de hoorzitting van oktober 2021 naar voren kwam, destijds in wezen werd ontweken. Toen senator Marsha Blackburn (R-TN) na die hoorzitting contact opnam met TikTok voor meer informatie, stond de vraag over gezichtsherkenning en stemafdrukken niet op de lijst met vragen die TikTok later dat jaar in december terugkwam op haar kantoor.

Het biometrieprobleem kwam ook niet aan de orde in de brief die TikTok in juni 2022 naar een groep Amerikaanse senatoren stuurde om vervolgvragen te beantwoorden over de toegang van Chinese ByteDance-medewerkers tot gegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers, na het vernietigende rapport van BuzzFeed News over de er toe doen. In plaats daarvan was die brief meer gericht op hoe TikTok had gewerkt om de gegevens van zijn Amerikaanse gebruikers naar de cloud van Oracle te verplaatsen om de toegang van personeel in China verder te beperken.

Het gebrek aan begrip over het gebruik van biometrisch aspect door TikTok leidde tot verdere bezorgdheid in april 2022, toen de ACLU erop wees dat een nieuwe TikTok-trend inhield dat gebruikers hun ogen van dichtbij moesten filmen en vervolgens een filter met hoge resolutie moesten gebruiken om de details, patronen en kleuren van hun irissen. Op het moment van het rapport waren er binnen een maand meer dan 700.000 video’s gemaakt met behulp van het filter. (Vandaag rapporteert de app van TikTok slechts 533.000+ video’s.) In een e-mail aan TechCrunch had de ACLU ook voorgesteld om de biometrische technologie van Oracle te bekijken, gezien de plannen om TikTok-gebruikersgegevens te hosten.

Naast vragen over het verzamelen van biometrische gegevens, werd TikTok in de hoorzitting van vandaag ook gevraagd of het toetsaanslagen van gebruikers bijhield.

Dit had te maken met de bevinding van een onafhankelijke privacyonderzoeker, die in augustus werd vrijgegeven, waarin werd beweerd dat de TikTok iOS-app code had geïnjecteerd die hem in staat zou stellen om in wezen keylogging uit te voeren. De Ierse Commissie voor gegevensbescherming heeft ook om een ​​ontmoeting met TikTok verzocht nadat dit onderzoek was vrijgegeven.

TikTok legde destijds uit dat het rapport misleidend was, omdat de code van de app niets kwaadaardigs deed, maar eerder werd gebruikt voor zaken als foutopsporing, probleemoplossing en prestatiebewaking. Het bedrijf zei ook dat het toetsaanslaginformatie gebruikte om ongebruikelijke patronen te detecteren ter bescherming tegen valse logging, spamcommentaar en ander gedrag dat zijn platform zou kunnen bedreigen.

Tijdens de hoorzitting van vandaag benadrukte Pappas opnieuw dat TikTok nooit de inhoud verzamelde van wat er werd getypt en dat dit, voor zover haar bekend, “een anti-spammaatregel” was geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in