TikTok bevestigt geen bewijs van een beveiligingsinbreuk ondanks hackers die beweren dat ze gebruikersgegevens / digitale informatie hebben vrijgegeven

0
118


Een hackgroep zou de gebruikersgegevens van de populaire video-app TikTok met broncode hebben blootgelegd. Maar het bedrijf ontkende alle beschuldigingen.

TikTok heeft onlangs een openbare verklaring gepubliceerd waarin wordt bevestigd dat het team geen bewijs van een inbreuk op de beveiliging heeft gevonden. Het nieuws komt als de hackgroep zelfs afbeeldingen als bewijs ophangt, met scènes van wat het beweert de database van de app te zijn.

Zoals onlangs gemeld door Bleeping Computers, werd gezien dat de hackers foto’s van de gehackte database op een openbaar forum plaatsten dat bekend staat om dergelijk gedrag. Ze beweerden ook dat ze de gegevens via een server hadden gehaald die de app gebruikt.

Van deze specifieke server in kwestie is bekend dat deze meer dan 2 miljard records en gegevens bevat, bestaande uit bijna 790 GB, evenals statistieken van de app, codes en nog veel meer.

Een woordvoerder van het bedrijf zei dat alle gegevensmonsters toegankelijk waren voor het publiek en daarom niet te zien waren vanwege een of andere vorm van een inbreuk op de beveiliging van de systemen van het bedrijf.

Daarom zegt de app dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken of speciale maatregelen voor bescherming hoeven te nemen. Ze bleven ook geruststellen hoe de app zich inzet om de beste veiligheid te bieden aan zijn gebruikers over de hele wereld.

De meeste van deze gegevens die als gestolen werden beschouwd, zijn slechts algemene en openbare informatie waarvan de app zegt dat deze is geschraapt. Daarom sprongen ook andere experts in om te vermelden dat het niet overtuigend was om het als gehackt te bestempelen.

Anderen noemden de getoonde gegevens testmonsters of gegevens die verband hielden met niet-productiebronnen die hoogstwaarschijnlijk niet via een inbreuk waren verzameld.

Deze specifieke hackgroep in kwestie die is ontstaan, heeft zichzelf bestempeld als ‘Tegen het Westen’. Ze lijken de gegevens te hebben overgenomen via een Chinese applicatie genaamd WeChat.

Op dit moment zijn we niet op de hoogte van rapporten die beweringen weerlegden dat een van de gegevens informatie had gestolen. Tegelijkertijd moet WeChat nog reageren op alle vragen die met betrekking tot deze kwestie worden gesteld.

Dit is niet de eerste keer dat we horen dat TikTok en WeChat onder de radar komen. Ze zijn allebei onderzocht omdat ze banden hebben met China. Voor het geval je het nog niet wist, het moederbedrijf van TikTok is ByteDance waarvan de oorsprong Chinees is.

TikTok heeft naar verluidt een aantal stappen ondernomen om de wereld gerust te stellen dat het geen gebruikersgegevens deelt met China, wat velen als een grote zorg beschouwen.

Volgende lezen: TikTok biedt betere betrokkenheid dan andere sociale media, onthult nieuw rapportLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in