TikTok betreedt YouTube’s territorium verder met een nieuwe horizontale modus voor volledig scherm • TechCrunch

0
10


TikTok test een nieuwe horizontale modus voor volledig scherm met geselecteerde gebruikers wereldwijd, bevestigde het bedrijf aan TechCrunch. Gebruikers die toegang hebben tot de testfunctie, zien een nieuwe knop “volledig scherm” verschijnen op vierkante of rechthoekige video’s in hun feed. Zodra u op de knop klikt, schakelt de video over naar een horizontale modus voor volledig scherm die gebruikmaakt van al het onroerend goed op uw telefoon.

De testfunctie markeert nog een andere manier waarop TikTok gestaag het territorium van YouTube binnendringt. Eerder dit jaar introduceerde TikTok de mogelijkheid voor gebruikers om video’s van maximaal 10 minuten te uploaden. De verhuizing werd gezien als een manier voor TikTok om dezelfde soort videomakers met een langere vorm aan te trekken die normaal gesproken inhoud op YouTube plaatsen. Met de uitbreiding kregen videomakers meer flexibiliteit om dingen als kookdemo’s, beauty-tutorials, educatieve inhoud, komische sketches en meer te filmen, zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken over de lengte van de video.

Nu TikTok al een tijdje lange inhoud ondersteunt, is het logisch dat het bedrijf de kijkervaring verbetert voor gebruikers die dit soort video’s bekijken, en tegelijkertijd de creatieve ervaring voor videomakers verbetert. Videomakers voegen vaak een “draai je telefoon”-bericht toe aan het begin van een video om gebruikers ten volle te laten genieten van de inhoud die wordt afgespeeld als ze een video horizontaal opnemen. Met deze functie hoeven makers dat niet langer te doen.

Hoewel sommige mensen de testfunctie en de kansen die het met zich meebrengt misschien verwelkomen, anderen misschien niet. TikTok is de app die het verticale video-scrollformaat grotendeels populair heeft gemaakt dat andere bedrijven snel kopieerden, dus de gebruikers zullen misschien niet bepaald dol zijn op de nieuwe modus voor volledig scherm nadat ze gewend waren aan het verticale formaat.

TikTok's nieuwe modus voor volledig scherm

Beeldcredits: Schermafbeelding/TechCrunch

Zoals met elke testfunctie, is het onbekend wanneer en of TikTok van plan is de volledige schermmodus breed uit te brengen voor alle gebruikers. Het is ook vermeldenswaard dat als TikTok besluit de functie officieel vrij te geven, het eindproduct er anders uit kan zien dan het testproduct.

Een manier waarop TikTok de functie mogelijk zou kunnen wijzigen voordat het officieel wordt uitgerold, is door het intuïtiever te maken. U moet momenteel op de knop klikken om over te schakelen naar de modus Volledig scherm, maar misschien zullen gebruikers in de toekomst hun telefoon gewoon zijwaarts moeten draaien om op volledig scherm te kijken, iets wat andere apps gebruikers toestaan ​​te doen.

De testfunctie komt op een moment dat uit gegevens is gebleken dat kinderen en tieners nu meer tijd besteden aan het kijken naar TikTok dan naar YouTube. Dit is het geval sinds juni 2020, toen TikTok YouTube begon te overtreffen in termen van het gemiddelde aantal minuten per dag dat mensen van 4 tot en met 18 jaar besteedden aan toegang tot deze twee concurrerende videoplatforms. Door de kijkervaring te verbeteren, blijft TikTok steeds verder het territorium van YouTube betreden.

Aan de andere kant blijft YouTube ook rivaliseren met TikTok met Shorts, zijn TikTok-concurrent. In september kondigde YouTube grote wijzigingen aan in het YouTube-partnerprogramma, waardoor videomakers advertentie-inkomsten kunnen verdienen op Shorts. Voordien wist geen enkel platform voor korte video’s precies hoe ze advertentie-inkomsten moesten delen, wat Shorts een voorsprong geeft op de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in