TikTok besloot BeReal te worden met zijn nieuwste update

0
89


TikTok domineert de afgelopen jaren korte video’s. Zozeer zelfs dat concurrenten zoals Instagram en YouTube vaak functies van de app hebben “geleend”. Maar het ‘lenen’ van functies van concurrenten is nu de norm geworden omdat de concurrentie nu agressiever is geworden. Vandaag heeft TikTok aangekondigd dat het zijn aanbod uitbreidt, een nieuwe functie introduceert en nieuwe tools voor makers op zijn platform opneemt.

Het bedrijf introduceert TikTok Now, een nieuwe manier om momenten en ervaringen met anderen te delen. TikTok Now vraagt ​​gebruikers dagelijks om een ​​video of foto van tien seconden vast te leggen. Gebruikers kunnen deze spontane momenten vervolgens met anderen delen en reacties krijgen. Het idee is om een ​​meer authentieke deelervaring te bieden. Als dit concept bekend klinkt, komt dat omdat het bijna identiek is aan de formule die concurrent BeReal gebruikt. BeReal is gebaseerd op het delen van authentieke momenten door haar gebruikers spontane beelden te laten maken. Het doet dit door gebruikers op de hoogte te stellen dat ze elke dag op verschillende tijdstippen een foto moeten maken. De taak moet binnen twee minuten worden volbracht, wat de gebeurtenis stressvol en toch opwindend maakt. Maar wat BeReal echt anders maakt, is dat de app foto’s maakt met de camera aan de voor- en achterkant, waarbij de gebruiker en de omgeving worden meegenomen. Gebruikers kunnen vervolgens reageren op berichten met opmerkingen of emoji’s.

Dus als je TikTok Now wilt uitproberen, zegt het bedrijf dat het momenteel met de functie in de VS experimenteert. Interessant genoeg hebben mensen buiten de VS alleen toegang tot de functie door een volledig afzonderlijke app genaamd TikTok Now te downloaden. De functionaliteit zal hetzelfde zijn, het zal alleen geen functie zijn in de hoofdapp buiten de Verenigde Staten. TikTok blijft zich ook inzetten voor de veiligheid van zijn gebruikers en biedt veiligheid- en privacymaatregelen voor degenen die jonger zijn dan 18 jaar. Hoe jonger de gebruiker, hoe beperkter het account zal zijn. Personen onder de 18 jaar kunnen bijvoorbeeld hun inhoud niet delen met de Explore-feed, en iedereen die zich aanmeldt voor de service van 13 tot 15 jaar, heeft beperkte opties voor opmerkingen. Als een gebruiker iets tegenkomt dat mogelijk in strijd is met de richtlijnen van de service, kan hij het gedrag natuurlijk melden.Bron: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in