TikTok-beschuldiging van verkrachting leidt tot rally in de staat Central Connecticut

0
107


In de TikTok-video, die viraal is gegaan, spreekt een jonge vrouw de student aan en zei dat ze wenste dat er minder mensen bij de school betrokken waren die “beschuldigd worden van verkrachting, zoals jij”, aldus de campuskrant The Recorder.

The Recorder citeert uit een flyer die op sociale media circuleert en zei dat de vreedzame demonstratie is gepland om “van CCSU te eisen dat ze onmiddellijk actie onderneemt tegen seksueel geweld op de campus.”

De universiteit onderzoekt de aantijging, ook al was er vrijdagochtend geen formele klacht ingediend, zei Janice Palmer, een CCSU-woordvoerder.

“De universiteit is een formeel onderzoek gestart naar de anonieme beschuldigingen vanwege de betreffende berichten en video’s op sociale media”, aldus Palmer. Leden van het universitaire leiderschapsteam zullen de rally bijwonen, die gepland staat voor 12.00 uur voor het Student Center, zei ze.

In een e-mail die woensdagavond naar de universitaire gemeenschap werd gestuurd, zei CCSU-president Zulma R. Toro dat de school eerder die dag was gewaarschuwd voor beschuldigingen van aanranding van een student. Ze zei dat de universiteit geen enkele vorm van pesten of seksueel wangedrag tolereert. Ze zei dat ze Craig Wright, de nieuw benoemde vice-president voor gelijkheid en inclusie, opdroeg om een ​​”versneld en grondig onderzoek” te starten.

Toro moedigde studenten die informatie hebben over de vermeende aanval of die er persoonlijk door werden getroffen aan om via e-mail contact op te nemen met Wright. Ze zei ook dat Kellie Byrd Danso, vice-president voor studentenzaken, en haar team eraan werkten om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen “passende en noodzakelijke ondersteuning” kregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in