TikTok beschouwd als een instrument van communistische spionage, een directe bedreiging voor de Amerikaanse nationale veiligheid

0
9


TikTok heeft alleen al in de VS meer dan 200 miljoen downloads, en die gebruikers worden waarschijnlijk in de gaten gehouden door communistisch China.

Daarom dringt een FCC-commissaris opnieuw aan op een verbod en noemt de app een directe bedreiging voor onze nationale veiligheid.

De fenomenale groei van TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, betekent dat zijn informatie-infrastructuur in een alarmerend tempo persoonsgegevens van Amerikanen verzamelt. Zelfs eenvoudige informatie zoals uw naam, geboortedatum en locatie kan worden gebruikt voor afpersing.

Daarom dringt FCC-commissaris Brendan Carr opnieuw aan op een verbod en noemt de app een ernstige bedreiging voor de VS

“China heeft een nationale veiligheidswet die elke entiteit binnen zijn jurisdictie dwingt om zijn spionage en wat zij beschouwen als hun nationale veiligheidsinspanningen te helpen”, zei Carr.

Hij haalt bezorgdheid over de nationale veiligheid aan, waaronder dat China de hier verzamelde gegevens zou kunnen gebruiken om mogelijk het politieke proces van het land te beïnvloeden en zelfs meer.

“En we zien alleen een enorme geschiedenis van snode gedrag, van bedrijfsspionage tot chantage, er zijn veel redenen om ons zorgen te maken”, zei Carr.

“Er is gewoon geen wereld waarin je met voldoende bescherming op de gegevens kunt komen dat je er voldoende vertrouwen in hebt dat het niet terug in de handen van de Chinese communistische partij komt”, zei Carr tegen Axios.

Jake Denton van Heritage Foundation zegt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën TikTok voor het eerst in 2019 heeft onderzocht. Toen dreigde president Donald Trump het platform in 2020 te verbieden, tenzij het werd verkocht aan een Amerikaans bedrijf om veiligheidscontroles op de persoonlijke informatie van Amerikanen te waarborgen.

Vandaag is het Foreign Investment Committee bezig om te bepalen of TikTok kan worden afgestoten van zijn Chinese eigendom.

“Nu weten we dat ze van plan waren zich op specifieke Amerikanen te richten”, zei Denton. “Het is nu verboden op militaire apparaten, officiële apparaten van de overheid, maar het is nog steeds beschikbaar voor de gemiddelde Amerikaan.”

Denton zegt dat Amerikaanse gegevens in Texas terecht kunnen komen, maar vreest dat Amerikaanse servers nog steeds toegankelijk zijn voor Chinese ingenieurs, waardoor de gegevens van Amerikanen gevaar lopen.

“Dus uiteindelijk, neem het apparaat van je kind en verwijder TikTok, en zorg ervoor dat het niet op de apparaten van je familieleden staat, omdat de gegevensverzameling plaatsvindt, of je het nu wilt erkennen of niet,” zei Denton. “De enige redelijke oplossing hier is een regelrecht verbod op TikTok hier in de Verenigde Staten.”

Als CEO van Virtual World Computing is Jeff Bermant een gepassioneerd pleitbezorger voor vrijheid van meningsuiting. Daarom vond hij een conservatieve webbrowser uit, TUSK genaamd, die is gemaakt om gebruikers te beschermen tegen kwaadwillenden.

“Om die reden gebruik ik TikTok niet, omdat ik weet waar het naartoe gaat, het gaat naar de Chinese overheid”, zei Bermant.

Bermant waarschuwt dat het draaiboek van de Chinese regering hier in de VS gemakkelijk zou kunnen gebeuren. “Dat is zeer, zeer zorgwekkend”, zei Bermant. “Het staat heel duidelijk in de grondwet dat de overheid zoiets niet mag doen, en ze moeten betere wetten invoeren.”

In september werd TikTok-topman Vanessa Pappas ondervraagd door de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid en Regeringszaken. Sen. Rob Portman uitte zijn bezorgdheid over het verstrekken van gegevens aan de Chinezen.

“Ik ben bezorgd dat u de vraag niet kunt beantwoorden, behalve dat u niet de toezegging doet om deze gegevens naar China te blokkeren”, zei Portman. “We denken dat alle gegevens die worden verzameld met betrekking tot Amerikanen en die vervolgens in China worden geopend, een probleem vormen en dat het veilig moet zijn voor uitbuiting door de Chinese communistische partij.”

Dinsdag komen de midterms eraan en veel politieke kandidaten gebruiken TikTok. En er zijn signalen dat de app een grotere rol zou kunnen spelen bij toekomstige verkiezingen, wat weer een rode vlag is voor sommige experts op het gebied van nationale veiligheid en sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in