TikTok Beroemde medische vergunning van chirurg geschorst vanwege video

0
85


Plastisch chirurg, Dr. Katherine Roxanne Grawe, beter bekend als Dr. Roxy op TikTok, heeft haar medische vergunning geschorst nadat ze werd beschuldigd van mislukte procedures en het live streamen van chirurgische en cosmetische procedures.

In documenten die zijn vrijgegeven door de State Medical Board of Ohio, wordt Dr. Grawe beschuldigd van meerdere grieven, waaronder maar niet beperkt tot:

  • Nagelaten schriftelijke ontslaginstructies te verstrekken of niet te documenteren met betrekking tot specifieke informatie over lidocaïne-toxiciteit.

  • Liposuctie uitvoeren bij een patiënt terwijl u naar de camera kijkt en tegen de camera spreekt.

  • Meerdere gevallen van patiënten die chirurgische complicaties nodig hadden en geavanceerde zorg nodig hadden.

De State Medical Board of Ohio stemde op 18 november om dr. Grawe een kennisgeving van schorsing te geven – wat betekent dat ze geen medicijnen of chirurgie kan uitoefenen in Ohio. Een formele hoorzitting zal worden gehouden op 15 mei 2023 en zal doorgaan tot en met 19 mei volgens een woordvoerder van de medische raad. Een gehooronderzoeker hoort alle feiten van de zaak en doet zijn aanbeveling aan de medische raad. Vervolgens, na een openbare vergadering, zal de volledige medische raad de aanbeveling bespreken en een definitief besluit nemen.

Volgens rapporten heeft het bestuur op 9 oktober 2018 een eerste waarschuwingsbrief gestuurd, ‘betreffende de noodzaak om de privacy van patiënten te behouden bij het delen van foto’s of video via sociale media’. Op 28 september 2021 werd nog een waarschuwing gestuurd, opnieuw bezorgd over de privacy en ethiek van de patiënt die rechtstreeks verband houdt met haar gebruik van sociale media. Dr. Grawe voltooide opleidingscursussen in professionaliteit en ethiek, evenals bijscholing in specifieke procedures. Ze werd gevraagd om certificaten van voltooiing van de cursussen te verstrekken en samenvattingen op te nemen over wat ze had geleerd en hoe ze het zou kunnen toepassen op toekomstige patiënten.

Het bestuur beweert dat Dr. Grawe doorging met het filmen en live uitzenden van de medische procedures van sommige patiënten – inclusief het live streamen van een Brazilian Butt Lift (BBL) op een niet-geïdentificeerde patiënt. Volgens het officiële papierwerk van de State Medical Board of Ohio, ging Dr. Grawe door met het produceren van video’s en het live uitzenden van medische procedures van sommige patiënten, in ieder geval tot en met 14 oktober 2022. Aspecten van deze producties omvatten, maar zijn niet beperkt tot preoperatieve foto’s, preoperatieve interviews met patiënten over hun lichaam, livestreams van hun procedures, postoperatieve stilstaande beelden van patiënten genomen in de operatiekamer en de kosten van de procedure. Tijdens sommige video’s/livestreams ga je de dialoog aan om online vragen van kijkers te beantwoorden, terwijl de chirurgische ingreep actief doorgaat.”

Afgezien van de schorsing van de medische vergunning, zijn er drie lopende rechtszaken tegen Dr. Grawe door voormalige patiënten. Het is niet bekend of dit de patiënten zijn die door de medische raad worden genoemd, maar op basis van hun chirurgische ingrepen kan worden aangenomen dat de kans groot is.

  1. Patiënte kreeg een BBL en beweert dat ze geen goede postoperatieve zorginstructies heeft gekregen. De patiënt had ernstige krampen, buikpijn en donkere urine. De patiënt werd naar verluidt verteld om geen medische zorg te zoeken.

  2. Een chirurgisch geïmplanteerde drain functioneerde postoperatief niet goed en werd geadviseerd niet naar het ziekenhuis te gaan. De patiënt eindigde met ernstige complicaties en miste werk gedurende twee maanden. De patiënt kan nog steeds niet goed staan ​​door complicaties bij de drains.

  3. De patiënt onderging een onbekende procedure, maar kreeg geen schriftelijke ontslaginstructies over het omgaan met pijn en andere complicaties. De patiënt ging vijf dagen na de operatie naar de SEH en bleek vrije lucht in de buik en leverfalen te hebben.

Wie is dokter Roxy?

Volgens haar website is Dr. Roxanne Grawe een Board Certified Plastic and Reconstructive Surgeon in Powell, Ohio. Haar praktijk, ROXY Plastische Chirurgie, is gespecialiseerd in cosmetische chirurgie van het gezicht, de borsten en het lichaam. Dr. Grawe voltooide haar bachelordiploma aan de Southern Methodist University in Dallas, Texas, en ging vervolgens naar de medische school aan de University of Texas Medical Branch in Galveston. Haar opleiding tot plastische chirurgie werd afgerond aan het Ohio State University Medical Center. Haar website beweert dat ze in 12 jaar tijd meer dan 3.621 operaties heeft uitgevoerd.

Dr. Roxy’s Instagram, roxyplasticsurgery, is sinds de schorsing privé geworden, maar ze heeft meer dan 122.000 volgers en meer dan 4.100 Instagram-berichten. Haar TikTok-account is ook privé geworden, maar ze heeft momenteel meer dan 840.000 volgers en 14,6 miljoen likes.

Dr. Grawe en haar advocaat hebben in het openbaar geen verklaring afgelegd over de lopende zaak en de schorsing van de vergunning.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in