TikTok-beroemde fotograaf David Suh biedt advies voor het poseren van foto’s

0
58


  • David Suh is een 28-jarig TikTok-fenomeen dat foto-inhoud plaatst op 4,2 miljoen volgers.
  • De fotograaf en poseercoach zegt dat de typische vragen over poseren meestal de verkeerde zijn.
  • Suh beschouwt poseren eerst als lichaamstaal – en zegt dat je drie bijvoeglijke naamwoorden moet kiezen om over te brengen.

TikTok’s feitelijke fotograaf en ‘posingcoach’ is de 28-jarige David Suh.

Suh, die is gevestigd in Los Angeles, Californië, zegt dat hij “geen verwachtingen” had toen hij tijdens de pandemie begon met posten op TikTok, maar zijn stijging was astronomisch. Hij ging van het delen van poseeradvies aan een paar duizend volgers in 2020 tot het plaatsen van de behind-the-scenes beelden van een fotoshoot voor de nieuwe profielfoto van Instagram-CEO Adam Mosseri tot 4,2 miljoen volgers vorige week.

Een bericht gedeeld door David Suh (@davidsuhphoto)

Toen ik Suh inhaalde tijdens een videogesprek, schreef hij zijn succes op sociale media toe aan oprecht enthousiasme voor het maken van foto’s, en ergerde hij zich aan het idee van een rigide algoritmische strategie. Afgezien van een ruwe benchmark van één video per dag, zegt Suh dat hij het “licht” voor zichzelf probeert te houden – “wanneer ik het als marketing beschouw, haat ik het.”

Suh schrijft ten minste een deel van zijn astronomische succes toe aan het begrijpen hoe hij zijn onderwerpen moet poseren en zegt dat de sleutel tot het maken van geweldige foto’s is nadenken over wat je wilt overbrengen.

Goed poseren, volgens TikTok’s favoriete fotograaf

De term ‘vleiend’ is relatief, dus Suh vertelt me ​​de routinevragen die in zijn opmerkingen naar voren komen: ‘Hoe poseer je als een lang persoon?’ ‘Hoe poseer je als vrouw met een maatje meer?’ – hebben geen universele antwoorden, en ze zijn niet de juiste om te vragen.

Je vindt tal van poseervoorbeelden – verlegen, zelfverzekerd, “pittig” – op Suh’s TikTok, maar helaas voor diegenen die op zoek zijn naar faalveilige of prescriptieve tips, is Suh’s poseerethos veel meer gericht op de verbinding tussen geest en lichaam dan de minst rare plek om je handen neer te leggen.

Vergeet de vaste regels en concentreer u in plaats daarvan op de kwaliteiten die u via lichaamstaal wilt overbrengen.

Een foto gemaakt door David Suh waarop een vrouwelijk persoon krachtig achterover leunt op een stoel, met een been nonchalant over de arm van de stoel gedrapeerd.

Suh zegt dat je een air van macht en sexappeal kunt overbrengen door de lichaamstaal over te nemen van mensen die je op die manier waarneemt – hier kunnen kijkers vertrouwen, gemak en macht zien die wordt gecommuniceerd door de houding van het model.

David Suhu


Suh heeft gezegd dat de snelste manier om je houding te verbeteren, is om je niet langer druk te maken over hoe je eruit ziet – en je in plaats daarvan te concentreren op hoe je je voelt.

“Poseren is een manier om met het lichaam te communiceren”, zegt Suh. Je kunt dus beter de drie bijvoeglijke naamwoorden kiezen die je op een foto van jezelf wilt zien en voelen – bijvoorbeeld: sexy, krachtig en mannelijk – dan te vertrouwen op je ‘goede kant’. Bovendien heb je niet altijd controle over wie je foto maakt – “de enige persoon over wie je een bureau hebt, ben jijzelf.”

Maak gebruik van ‘posing tools’ om je heen

Een bericht gedeeld door David Suh (@davidsuhphoto)

Suh weet dat stilzitten, glimlachen, terwijl iemand een foto van ons maakt, een ongemakkelijke ervaring is – deels omdat we het nooit anders doen. Als iemand een foto van je maakt, gebruik dan ‘poseergereedschap’ – leun tegen een muur, sla een arm om een ​​vriend heen – om in plaats daarvan een ‘staat van zijn’ te imiteren. Je zult je meer op je gemak voelen en de foto zal dat weerspiegelen.

Bestudeer de lichaamstaal van mensen die zich voordoen zoals jij gezien wilt worden

Als je er alleen maar aan denkt om er krachtig uit te zien, laat je je er niet op magische wijze zo uitzien. Voor de 20% goede poses die volgens Suh technisch zijn, kun je de lichaamshouding bestuderen van mensen die volgens jou de kwaliteiten hebben die je het liefst wilt overbrengen. Hoe ziet een krachtig, mannelijk, sexy persoon eruit voor jou? Hoe is hun houding?

Foto's naast elkaar van dezelfde vrouwelijke persoon in een zwarte coltrui: een krachtige pose aan de linkerkant en een ingetogen pose aan de rechterkant

Suh gaf deze foto’s als een voorbeeld van hoe je kracht (links) of ingetogenheid (rechts) met het lichaam kunt overbrengen.

David Suhu


Sluit je innerlijke commentaar af en laat je lichaam communiceren zoals je je voelt

Wanneer Suh klanten fotografeert, beschrijft hij de ervaring als vergelijkbaar met samen een yogales volgen. Suh zal de cliënt begeleiden door de poses na te bootsen, zodat ze “dat tweede brein dat ons giftige dingen doet denken” kunnen uitschakelen en met hem kunnen synchroniseren. “Tegen het einde van de shoot hoef ik geen woord meer te zeggen.”

Afhankelijk van de yogaleraar, zal een yogales 20% zijn van iets op het gebied van meditatie en 80% technische vaardigheid. Voor Suh is het omgekeerd.

Uiteindelijk, als je je foto’s wilt verbeteren – en je volgt het advies van Suh – stop dan eerst met focussen op de hoek van waaruit je bekeken wilt worden en zoek in plaats daarvan uit hoe je gezien wilt worden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in