TikTok beroemde begrafenisondernemer in Houston daagt ‘sombere’ benadering uit

0
59


Een directeur van een uitvaartcentrum in Houston en haar familiebedrijf blazen op TikTok, gewoon omdat ze zichzelf zijn.

All People’s Funeral Home trekt miljoenen kijkers op zijn TikTok-pagina, allemaal gefascineerd door zijn tutorials, clips achter de schermen over het werk dat nodig is voor de voorbereiding van een dienst, viering van het leven en de algehele elegantie en professionaliteit van Deborah Ali-Williams, wie is de president, begrafenisondernemer en de ster van de video’s.

In sommige video’s praat Ali-Williams rechtstreeks met kijkers en bij andere loopt ze gewoon rond. “Het is gek. Ze houden van mijn schoenen, de manier waarop ik me kleed, de manier waarop ik spreek,” zei ze. “Ik ben nog steeds in de modus van wat ik altijd heb gedaan. Het is gewoon gezien worden.”

Op TikTok komen was het idee van haar zoon Syed Ali, zei ze. Aanvankelijk aarzelde ze.

“Ik zei dat ik niet aan schermen doe en dat sociale media soms erg wreed kunnen zijn”, zei Ali-Williams. De eerste post kwam in mei 2021 in de vorm van een commercial waarin een drive-through begrafenisbezoek werd benadrukt als een pandemievriendelijk alternatief. De post ging viraal, met meer dan 600.000 views en binnen een week had het account 10.000 volgers, zei Ali.

@allpeoplesfuneralhome All People’s Drive-Thru Funeral Visitation. #funeralhome #celebrating #life #drivethru #2021 #Houston #Texas #unitedstates #blackexcellence #serving ♬ origineel geluid – All Peoples’ Funeral Home

Veel kijkers stonden versteld van de professionaliteit, uitmuntendheid en innovatie van het bedrijf.

“Dit is het mooiste en meest professionele uitvaartcentrum dat ik ooit heb gezien”, schreef een TikTok-gebruiker in de reacties.

“Ik denk dat dit een respectabele manier is om de gemeenschap te helpen. Niet iedereen weet hoe hij de waardigheid van de dood moet dienen”, schreef een andere TikTok-gebruiker.

Ali zei dat All People’s Funeral Home een “trendsetter” is geworden op TikTok, en merkt op dat hij een overvloed aan uitvaartcentra op het platform heeft zien komen na het succes van zijn familie.

Deborah Ali-Williams, president en directeur van All People's Funeral Home, pronkt met een detail op een kist op woensdag 26 oktober 2022 in Rosharon.  Het uitvaartcentrum is een TikTok-sensatie geworden met een kijkje achter de schermen van hun uitvaartbedrijf.

Deborah Ali-Williams, president en directeur van All People’s Funeral Home, pronkt met een detail op een kist op woensdag 26 oktober 2022 in Rosharon. Het uitvaartcentrum is een TikTok-sensatie geworden met een kijkje achter de schermen van hun uitvaartbedrijf.

Elizabeth Conley/staffotograaf

“We hebben het andere uitvaartcentra moeilijk gemaakt om op dat platform te komen”, zei hij. “Er zijn andere uitvaartcentra die alles kopiëren wat we doen om hun sociale media op te bouwen.”

Percepties veranderen

Uitvaartdiensten zijn een miljardenindustrie en de markt zal volgens IBIS World naar verwachting in 2022 met 0,5% toenemen.

Als winstgevende industrie krijgt het vaak een slechte reputatie, zegt Ali, maar door de wereld te laten zien wat er achter de schermen gebeurt en het proces van voorbereiding op een dienst helpt dat teniet te doen.

“Ik denk dat er meerdere percepties zijn dat uitvaartcentra alleen je geld willen aannemen en je het absolute minimum willen geven of (er is) veel doden, dus het is somber of het ruikt slecht,” zei hij. “Maar het zien van een mooie dame die vrolijk is, daagt die negatieve kijk uit.”

Op naar reality-tv

De invloed van All People’s Funeral Home op TikTok leidde tot een realityshow genaamd The People’s Place op Wynn Network, een streamingdienst met een verscheidenheid aan inspirerende shows, films en komedies.

Oprichter John Wynn zei dat hij een verschil merkte in het werk van Ali-Williams en de service die ze biedt, naast de traditionele, transactieservice die hij associeert met mortuaria.

“Normaal ga je dood, bedankt voor je komst en tot ziens,” zei hij. “Toen ik zag dat ze het op zich nam en toen ik bij hen in de buurt kwam, kon ik niet geloven dat ik zoveel plezier had in een mortuarium. Ze hadden zo’n familieband en ze genieten van hun werk. Het gaat over hoe ze zorgt van de families en gaan boven en buiten.”

Deborah Ali-Williams, president en directeur van All People's Funeral Home, pronkt met een detail op een kist op woensdag 26 oktober 2022 in Rosharon.  Het uitvaartcentrum is een TikTok-sensatie geworden met een kijkje achter de schermen van hun uitvaartbedrijf.

Deborah Ali-Williams, president en directeur van All People’s Funeral Home, pronkt met een detail op een kist op woensdag 26 oktober 2022 in Rosharon. Het uitvaartcentrum is een TikTok-sensatie geworden met een kijkje achter de schermen van hun uitvaartbedrijf.

Elizabeth Conley/staffotograaf

Nadat Wynn de familie in februari ontdekte, debuteerde “The People’s Place” in september en is een van de topshows van het netwerk, zei hij. Het heeft acht afleveringen die op zondag om 19.30 uur live worden uitgezonden en is al verlengd voor een tweede seizoen, zei hij.

Lange reis naar succes

Hoewel ze nu succes heeft, zegt Ali-Williams dat haar reis verre van gemakkelijk was.

Ze opende All People’s Funeral Home in 2000, kort nadat ze de kracht had verzameld om een ​​gewelddadig huwelijk te verlaten.

“Hij was het type persoon dat geld had en niet wilde dat ik werkte, en daar was ik met drie kinderen die naar die plek probeerde te komen”, zei Ali-Williams. zei over haar ex-man. “Ik had geen geld gespaard en deed dit gewoon in geloof.”

Dus voor haar is All People’s meer dan een uitvaartcentrum. Ze is gepassioneerd om mensen te helpen bij het rouwen van het verlies van de geliefde en beschouwt dit als haar bediening.

Het creëren van aangepaste ‘vieringen van het leven’

Afspraken met families kunnen uren duren, omdat Ali-Williams haar tijd neemt om de families van elke overleden dierbare te leren kennen en hun visie op de ‘viering van het leven’. De dichtstbijzijnde opslagruimte staat vol met bakken en planken met gestapelde rekwisieten die het uitvaartcentrum in de loop der jaren heeft verzameld, waaronder een blauwe en gele basketbal met Golden State Warriors-thema, grote knuffelbeesten en vitrines om een ​​voetbal- of teamhelm te laten zien.

“(Families) kunnen hier boos binnenkomen en vertrekken alsof ze een verjaardagsfeestje plannen”, zei medewerker Ashley Thomas woensdag. Ze zei dat elk gezin “eerste klas” service krijgt, ongeacht hun budget.

Ashley Thomas, medewerker van het uitvaartcentrum van All People, doorloopt de verschillende kleuren stropdassen waarmee mannelijke medewerkers samenwerken voor begrafenisdiensten op woensdag 26 oktober 2022 in Rosharon.  Het uitvaartcentrum is een TikTok-sensatie geworden met een kijkje achter de schermen van hun uitvaartbedrijf.

Ashley Thomas, medewerker van het uitvaartcentrum van All People, doorloopt de verschillende kleuren stropdassen waarmee mannelijke medewerkers samenwerken voor begrafenisdiensten op woensdag 26 oktober 2022 in Rosharon. Het uitvaartcentrum is een TikTok-sensatie geworden met een kijkje achter de schermen van hun uitvaartbedrijf.

Elizabeth Conley/staffotograaf

All People’s Funeral Home biedt deals variërend van $ 5.000 tot $ 13.000. Pakketten omvatten doorgaans de bezichtiging, begrafenis, servicekosten, transport, kist, balseming, repass-service en catering, maar gasten kunnen ook functies toevoegen zoals een paard en wagen, een bekroningsservice voor hun geliefde en een politie-escorte. Het is niet ongebruikelijk dat Ali-Williams gratis items toevoegt, zoals bloemtakken of een aandenkendeken met een foto van het overleden familielid.

“Het ging mij nooit om geld”, zei ze woensdag. “Het gaat er niet om dat iemand behoeftig is, het gaat om gezinnen en het gaat om dienstbaarheid.”

Zorg voor de dood was geen carrièrepad dat Ali-Williams al vroeg voor zichzelf zag. Ze droomde er ooit van om politieagent te worden om mensen in wanhoop te helpen, maar toen ze zich aanmeldde kreeg ze te horen dat ze niet groot genoeg was.

Haar vader, die uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van restauratiekunst meebracht naar het uitvaartcentrum van Acres Homes waar hij werkte, overtuigde zijn geschokte en diepbedroefde dochter om een ​​baan in de industrie na te streven en verwees haar naar J. Pruitt & Pruitt. Ze probeerde het parttime.

Na het behalen van haar begrafenisvergunning van het Commonwealth Institute of Funeral Service in 1995, begon ze met het runnen van operaties in een uitvaartcentrum in Arcola voordat ze ‘in geloof stapte’ met haar eigen faciliteit.

All People’s heeft twee vestigingen. De grootste is uitgedost in rood en goud decor en beslaat bijna 12 acres en 7000 vierkante voet op Highway 6 in Rosharon. De tweede, veel kleinere locatie bevindt zich in de wijk Sunnyside in Houston aan Reed Road.

Ali-Williams herinnert zich de eerste keer dat ze dezelfde afsluiting kon bieden die haar vader aan een gezin gaf nadat hij met succes de schotwond van een man in zijn gezicht had verborgen.

Toen raakte het haar. Ze hoefde geen politieagente te zijn om haar wens om mensen te helpen te vervullen.

“Ik maak van een slechte zaak een goede zaak”, zei ze. “Mensen komen naar me toe en zeggen: ‘Heel erg bedankt, ze zagen eruit alsof ze sliepen.’ Dat is voor mij het meest adembenemende en opwindende in de uitvaartbranche.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in