TikTok beroemde beer neergezet in North Vancouver

0
99


Een ogenschijnlijk vermakelijke video van een beer die een koelkast overvalt, vertoonde gedrag dat ertoe leidde dat hij werd gedood door natuurbeschermers

Op het eerste gezicht zou een video van een beer die geniet van een gestolen snack op iemands stoep, je waarschijnlijk doen glimlachen of zelfs grinniken. Maar voor natuurbeschermingsfunctionarissen is dat soort gedrag een serieuze rode vlag.

Een video die donderdag op TikTok werd geplaatst, ging viraal en trok meer dan twee miljoen views. De video is gemaakt door een man uit Noord-Vancouver, op zijn account @dadknowseverything. Het laat zien hoe hij zijn voordeur sluit voor de snackende zwarte beer, dan laat hij een nerveuze lach horen voordat hij de nasleep laat zien van zijn nabijgelegen koelkast, die door de beer lijkt te zijn leeggemaakt.

In een verklaring van vrijdag zei BC Conservation Officer Service dat de beer donderdag was afgemaakt, nadat hij berichten had ontvangen dat hij talloze keren had geprobeerd de huizen van mensen binnen te komen.

“Gisteren werden natuurbeschermingsfunctionarissen opgeroepen voor een dergelijk rapport en reageerden onmiddellijk om het publiek te beschermen”, luidt de verklaring, die op Facebook werd geplaatst. “Toen ze aankwamen, had de beer net een huis verlaten en werd gezien dat hij op een deur naar een naburig huis duwde. De beer is neergezet.”

De COS zei dat zijn officieren hadden samengewerkt met ambtenaren van de wet om te proberen een einde te maken aan de kwestie van onveilige lokstoffen – voornamelijk afvalbakken die niet goed waren beveiligd – waardoor de beer wekenlang in de buurt bleef rondhangen.

“Ondanks onze inspanningen bleef de beer zijn voedselgeconditioneerde gedrag herhalen”, aldus de COS. “Als een beer eenmaal voedselgeschikt is geworden voor niet-natuurlijke voedselbronnen en een minimale angst voor mensen vertoont, is hij niet langer een kandidaat voor verplaatsing of rehabilitatie – het risico voor de openbare veiligheid is gewoon veel te groot.”

Natuurbeschermingsagenten probeerden de beer te vangen, maar waren volgens de verklaring niet succesvol.

De COS zei dat het neerleggen van een beer een ongelukkige uitkomst is die hard moet worden voorkomen.

“Helaas is de trieste realiteit dat wanneer mensen geen voorzorgsmaatregelen nemen om lokstoffen goed te beveiligen, dit er vaak toe leidt dat beren worden neergezet om mensen te beschermen”, staat in de verklaring. “Instandhoudingsbeambten zullen waar nodig handhavend optreden.”

Je afval beveiligen is de beste manier om mensen en beren veilig te houden. In de herfst proberen beren voor de winter vet te mesten, dus het is belangrijker dan ooit om je afval en eventuele andere lokstoffen goed vast te zetten.

North Shore News heeft het ministerie van Milieu bereikt voor commentaar over hoe natuurbeschermingsfunctionarissen de handhaving zullen uitvoeren. Ook het TikTok-account is bereikt voor commentaar.

@dadknowseveryting

Black Bear heeft wat stront gestolen!! Bel de politie er is ingebroken!!

♬ origineel geluid – DadKnowsEveryting

nlaba@nsnews.com

twitter.com/nick_labaLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in