TikTok bereidt zich voor op chaos van desinformatie op de middellange termijn

0
112


In een paar jaar tijd is TikTok uitgegroeid tot een van de snelstgroeiende sociale netwerken ter wereld – en nu de tussentijdse verkiezingscyclus van 2022 opwarmt, bereidt de app zich nu voor om het gekmakende probleem van verkeerde verkiezingsinformatie aan te pakken.

In een blogpost van woensdag schetste TikTok’s hoofd van de Amerikaanse veiligheid, Eric Han, hoe het bedrijf van plan is de dreiging van schadelijke verkeerde informatie te bestrijden. Ten eerste zal TikTok deze week beginnen met het uitrollen van zijn verkiezingscentrum om de komende weken gezaghebbende steminformatie en resultaten van de Associated Press zodra ze zijn gemeld. TikTok zegt dat het zal linken naar het verkiezingscentrum via labels die op tussentijdse inhoud worden geplaatst, inclusief video’s die zijn geplaatst door regeringen, kandidaten en politieke partijen.

Terwijl TikTok betaalde politieke advertenties verbood in 2019, zei Han dat het platform het beleid uitbreidt om betaalde influencer-inhoud te verbieden. Tijdens de verkiezingscyclus van 2020 werkten campagne- en politieke groeperingen, waaronder de Biden-Harris-campagne, samen met influencers op verschillende platforms om kiezers te bereiken die als gevolg van de coronaviruspandemie meer tijd online doorbrachten.

“TikTok staat geen betaalde politieke advertenties toe, en dat geldt ook voor content die influencers worden betaald om te creëren”, zei Han in de blogpost van woensdag.

Maar in een rapport van afgelopen zomer ontdekte de Mozilla Foundation dat politieke beïnvloeders op TikTok ondanks het verbod doorgingen met het plaatsen van partijdige advertenties in merkachtige sponsoring van politieke groeperingen. TikTok merkte vorig jaar de ongelijkheid op in een post-verkiezingsrapport en is nu van plan om nieuwe educatieve inhoud voor makers en beheermaatschappijen te publiceren waarin de regels worden uitgelegd die betaalde politieke samenwerkingen verbieden. Toch ontvangen influencers die banden hebben met politieke groeperingen, zoals Turning Point USA, mogelijk geen betaling voor merkinhoud, maar ontvangen ze uitnodigingen voor evenementen en netwerkmogelijkheden. Op de vraag of het verbod van toepassing was op deze onbetaalde partnerschappen, bevestigde Han dat dit niet het geval was.

TikTok begon pas grip te krijgen in de Verenigde Staten op het hoogtepunt van de tussentijdse cyclus van 2018 met de aankoop van Musical.ly ter waarde van $ 1 miljard in augustus. De app bleef in populariteit groeien tijdens de presidentsverkiezingen van 2020, maar is pas sinds de publicatie een belangrijk onderdeel van sociale media geworden op Facebook, Instagram en Twitter in de App Store-hitlijsten van Apple. Ongeveer 67 procent van de Amerikaanse tieners gebruikt TikTok, volgens een recent rapport van Pew Research Center, en voor langere tijd dan concurrerende apps voor sociale media. De gemiddelde Amerikaanse gebruiker besteedt ongeveer 80 minuten per dag op TikTok, een verdubbeling van de tijd die gebruikers op Facebook en Instagram doorbrengen, ontdekte het analysebedrijf Sensor Tower in een rapport van juli.

In een briefing op dinsdag met verslaggevers benadrukten TikTok-functionarissen de toewijding van het bedrijf aan het beschermen van de integriteit van Amerikaanse verkiezingen. “Bij TikTok zijn we erg trots dat mensen naar ons platform komen om hun eigen verhalen te delen, niet alleen dat, maar ook om te leren over de verhalen van andere mensen, en dat omvat discussies over actuele gebeurtenissen die plaatsvinden in hun wereld of in hun wereld”, zei Han tijdens de briefing. “Terwijl mensen dit soort onderwerpen bespreken, zoals verkiezingen, is het onze taak om elke menselijke uitdaging aan te gaan en onze gemeenschap te beschermen tegen schade.”

Met minder dan 90 dagen voor de verkiezingen van november zijn grote techplatforms al begonnen met de voorbereidingen. Vorige week zei Twitter dat het zou zijn gereedschap terugbrengen om valse en misleidende verkiezingsinformatie te verwijderen. Google kwam vorige week tot een overeenkomst met de Federale Verkiezingscommissie om een ​​nieuw programma te lanceren waarmee kandidaten en politieke groeperingen de spamfilters van Gmail kunnen omzeilen, zodat hun fondsenwervende berichten de inbox van de kiezers bereiken. In een blogpost van dinsdag zei het moederbedrijf van Facebook, Meta, dat de tussentijdse aanpak “in overeenstemming zou zijn met het beleid en de waarborgen” die het platform heeft ingesteld tijdens de presidentsverkiezingen van 2020.

TikTok is steeds populairder geworden ondanks talloze regelgevende en politieke bedreigingen om de app in de VS helemaal te verbieden. Voormalig president Donald Trump probeerde herhaaldelijk TikTok offline te halen, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de nationale veiligheid. Als onderdeel van deze inspanning tekende Trump verschillende uitvoeringsbesluiten, waaronder een die alle transacties tussen Amerikaanse entiteiten en TikTok’s moederbedrijf Bytedance wilde verbieden. Afgelopen zomer heeft president Joe Biden zijn eigen bevel uitgevaardigd om het verbod van de Trump-regering in te trekken en het ministerie van Handel op te dragen de banden van TikTok met Peking te onderzoeken.

Om de zorgen van de wetgever weg te nemen, ging TikTok een relatie aan met Oracle om Amerikaanse gebruikersgegevens te bewaren. Maar de bedreigingen escaleerden nadat rapporten naar voren kwamen dat Bytedance-ingenieurs in China pas in januari 2022 toegang hadden tot Amerikaanse gegevens. TikTok-ceo Shou Zi Chew schreef vorige maand aan het Congres, waarin hij nieuwe details verstrekte over hoe de app de Chinese toegang tot Amerikaanse gegevens beperkt.

“We weten dat we een van de meest onderzochte platforms zijn vanuit veiligheidsoogpunt, en we streven ernaar elke twijfel over de veiligheid van Amerikaanse gebruikersgegevens weg te nemen”, schreef Chew.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in