TikTok, BeReal zou Facebook binnenkort kunnen vervangen in de Amerikaanse Top 10 Apps-lijst

0
125


Meta-eigendom Facebook heeft dit jaar moeite om zijn positie in de Top 10 van apps in de Amerikaanse App Store te behouden. Lees verder

TikTok, BeReal zou Facebook binnenkort kunnen vervangen in de Amerikaanse Top 10 Apps-lijst

San Francisco: Meta-eigendom Facebook heeft moeite om zijn positie in de Top 10 van apps in de Amerikaanse App Store dit jaar te behouden, zegt een nieuw rapport.

Volgens een analyse van iPhone App Store-gegevens, terwijl jongere consumenten overschakelen naar nieuwere sociale netwerkervaringen zoals TikTok en nu BeReal, heeft de app van de techgigant grip verloren in de Top Charts van de App Store, meldt TechCrunch.

Volgens het rapport viel Facebook vorig jaar slechts zeven keer uit de Top 10 gratis iPhone-apps in de VS. Maar in 2022 is dat cijfer al gestegen tot 97 – een indicatie dat Facebook mogelijk terrein verliest nu nieuwe apps hun weg vinden naar de topposities van de App Store.

Voor een meer directe vergelijking viel de Facebook-app in de eerste helft van 2021 slechts zes keer uit de Top 10-apps van de App Store. In de eerste helft van 2022 is hij echter in totaal 59 keer uit deze groep gestapt, per gegevens verstrekt aan TechCrunch door app-intelligentiebedrijf Sensor Tower.

Het bleef zelfs een keer in 2022 37 opeenvolgende dagen uit de Top 10, merkte het bedrijf op, een stijging ten opzichte van slechts twee opeenvolgende dagen in 2021.

Aanvullende analyse van een andere App Store-gegevensprovider, data.ai, voorheen App Annie, ondersteunde deze conclusie ook, hoewel de app in 2021 slechts 4 keer uit de Top 10 op iPhone in de VS verdween, vergeleken met 110 dagen tot nu toe in 2022.

Het ontdekte dat de drop-off tijden van Facebook dit jaar voornamelijk geconcentreerd waren in april, mei en juni. April was de slechtste maand van Facebook tot nu toe, aangezien de rangorde van de app op 18 april in de 30s daalde en vervolgens op 21 april zo laag als nummer 44 bereikte.

Dit was met name rond toen BeReal de toplijsten van de App Store beklom en doorbrak in de Top 5.

Momenteel is BeReal de nummer 1 niet-gaming-app in de Amerikaanse App Store.

Voor al het laatste Nieuws, meningen en meningendownloaden ummid.com-app.

Selecteer Taal Om in te lezen Urdu, Hindi, Marathi of Arabisch.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in