TikTok-beïnvloeder en moeder ‘vermoordden’ twee mannen bij auto-ongeluk vanwege chantage op sekstape, hoort rechtbank | Brits nieuws

0
12


Een TikTok-beïnvloeder vermoordde de jonge minnaar van haar moeder die haar had gechanteerd met een sekstape, heeft een rechtbank verteld.

Saqib Hussain en zijn vriend Mohammed Hashim Ijazuddin, beiden 21, kwamen om het leven toen hun Skoda tegen een boom crashte nadat de 23-jarige Mahek Bukhari een complot smeedde met anderen om “een val te zetten”, zeiden aanklagers.

Het voertuig werd “vrijwel in tweeën gedeeld” door de impact voordat het op 11 februari van dit jaar net na middernacht in brand vloog.

Saqib Hussain had een affaire
Afbeelding:
Saqib Hussain had een affaire met Ansreen Bukhari, hoorde de rechtbank

Vlak voordat hij stierf, belde de voorpassagier Hussain in paniek naar de politie en beweerde dat de zilveren Skoda Fabia van Ijazuddin werd “ingesloten” en geramd door aanvallers met bivakmutsen die hen in twee auto’s volgden.

In een opname van het telefoongesprek met Leicester Crown Court zei hij: “Ze proberen ons van de weg te rammen. Alsjeblieft, ik smeek je, ik ga dood.”

Hij zei ook “Oh mijn God”, voordat er een schreeuw was en het gesprek abrupt werd afgebroken bij het geluid van een impact.

Politiebeelden van agenten die ter plaatse waren, rond 1.35 uur, toonden de Skoda in vlammen op in de middenberm van de A46 vierbaansweg, bij het knooppunt Six Hills bij Leicester.

De twee mannen, uit Banbury in Oxfordshire, waren al bevriend sinds school, waarbij de heer Ijazuddin ermee instemde om zijn vriend die avond naar Leicester te rijden – door de aanklagers in de rechtbank beschreven als een “fatale fout die hem zijn leven kostte”.

Mohammed Hashim Ijazuddin zat op de passagiersstoel van de auto van Saqib Hussain
Afbeelding:
Mohammed Hashim Ijazuddin zat in de auto met meneer Hussain toen hij crashte

Collingwood Thompson KC, de aanklager, zei dat Hussain’s 999-oproep een belangrijke indicator was dat de crash “niet alleen een tragisch verkeersongeval was, maar een opzettelijke moord”.

Nadat ze de moorden op de mannen hebben ontkend, worden Ansreen Bukhari en haar dochter Mahek Bukhari, uit Stoke-on-Trent, Staffordshire, samen met zes anderen berecht.

De rechtbank hoorde dat de familie van Hussain de rechercheurs later vertelde dat hij een driejarige affaire had met de 45-jarige Ansreen Bukhari, die getrouwd was en kinderen had.

Mahek Bukhari en haar moeder Ansreen Bukhari.  Foto: TikTok
Afbeelding:
Mahek Bukhari en haar moeder Ansreen Bukhari. Foto: TikTok

Hussain had “seksueel expliciet” materiaal opgenomen, zei de officier van justitie, met video’s en foto’s van het paar die later op het Instagram-account van de heer Hussain werden gevonden.

Toen mevrouw Bukhari in januari probeerde de relatie te beëindigen tegen de wens van de heer Hussain, “werd hij steeds obsessiever en verklaarde hij zijn liefde voor haar”, zei de heer Thompson.

Nadat mevrouw Bukhari niet had teruggebeld, zei de heer Thompson dat de woede van de heer Hussain “zich manifesteerde in een poging Ansreen Bukhari te chanteren om haar over te halen contact met hem op te nemen” en zou hij hebben gedreigd het seksueel expliciete materiaal naar haar man en zoon te sturen, tenzij zij overeengekomen om met hem te spreken.

Mevrouw Bukhari vertrouwde haar dochter toe over de vermeende chantagepoging, waarbij de heer Thompson de juryleden vertelde dat het een mogelijk motief was om de heer Hussain het zwijgen op te leggen.

Mahek Bukhari en Ansreen.  Foto: TikTok
Afbeelding:
Mahek Bukhari en Ansreen Bukhari. Foto: TikTok

Mahek Bukhari, beter bekend als Maya, had voor haar arrestatie 126.000 volgers op TikTok en 43.000 op Instagram, en plaatste regelmatig updates over haar handtassen, kleding en make-up.

Op 4 januari zou ze haar moeder een bericht hebben gestuurd met de woorden: “Ik zal hem snel laten bespringen door jongens en hij zal niet weten welke dag het is.”

De rechtbank hoorde dat ze later haar moeder zou sms’en: “Laat het maar aan mij over.”

De vrouwen verschenen in de beklaagdenbank naast medeverdachte Rekan Karwan, 28, uit Leicester, en Raees Jamal, 22, uit Loughborough, die beiden anderen zouden hebben gerekruteerd, waaronder Natasha Akhtar, 22, uit Birmingham, die eigenaar was van een van de auto’s die betrokken waren bij de vermeende achtervolging.

Ook in het dok zijn Sanaf Gulammusafa, 22, Ameer Jamal, 27, en Mohammed Patel, 20, allemaal uit Leicester.

De drie vrouwen en vijf mannen ontkennen twee moorden en twee alternatieve beschuldigingen van doodslag. Het proces gaat door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in