TikTok begint met het uitrollen van de mogelijkheid voor videomakers om video’s te beperken tot volwassen kijkers • TechCrunch

0
99


TikTok heeft aangekondigd dat het zijn functie voor publiekscontrole uitbreidt, waardoor videomakers de mogelijkheid krijgen om hun video’s te beperken tot volwassen kijkers. Voorafgaand aan deze uitbreiding was de functie voor het bedienen van het publiek alleen voor volwassenen alleen beschikbaar voor TikTok Live. Nu brengt het bedrijf de functie ook naar zijn korte video’s.

“We zijn begonnen met het aanbieden van onze functie voor publiekscontrole aan makers van korte video’s en zullen de functie de komende weken wereldwijd uitbreiden”, schreef TikTok in een blogpost. “Voor alle duidelijkheid: ons beleid is nog steeds volledig van toepassing op makers die deze functie gebruiken, en we zullen inhoud verwijderen die naaktheid en andere schendingen van onze communityrichtlijnen bevat.”

Zoals het geval is met livestreams voor volwassenen op TikTok, is de 18+ beperkingsinstelling voor video’s geen manier voor videomakers om inhoud voor volwassenen weer te geven, aangezien de inhoud nog steeds onderhevig is aan het beleid van de app. TikTok ziet de instelling in plaats daarvan als een manier voor makers om te voorkomen dat minderjarigen inhoud tegenkomen die gericht is op een volwassen publiek of die voor hen oninteressant kan zijn. Toen TikTok livestreams voor volwassenen uitrolde, zei het bedrijf dat de setting gebruikt kon worden voor makers die komische inhoud willen delen die beter geschikt is voor mensen boven de 18 jaar. Of makers willen misschien praten over een moeilijke levenservaring en zou zich meer op zijn gemak voelen wetende dat het gesprek beperkt is tot volwassenen.

De uitbreiding van de instelling voor publiekscontrole komt zoals TikTok eerder zei dat het wilde beginnen met het identificeren van welke inhoud geschikt is voor jongere en oudere tieners versus volwassenen. TikTok had gezegd dat het een systeem aan het ontwikkelen was om bepaalde soorten inhoud te identificeren en te beperken tot toegang door tieners en dat het makers zou gaan vragen om aan te geven wanneer hun inhoud geschikter is voor een volwassen publiek. We zien dit nu in de praktijk met de functie voor publiekscontrole van de app.

TikTok heeft ook aangekondigd dat het de volgende iteratie van zijn borderline-suggestieve model lanceert, dat automatisch seksueel expliciete, suggestieve of borderline-inhoud identificeert. De volgende iteratie van TikTok’s borderline-suggestieve model zal naar verwachting beter zijn in het detecteren van dergelijke inhoud.

Deze aankondigingen maken deel uit van TikTok’s bredere streven naar meer veiligheidsvoorzieningen voor tieners in de app. Vorig jaar heeft TikTok inhoudsniveaus uitgerold om te voorkomen dat bepaalde inhoud met meer volwassen of complexe thema’s tieners bereikt. Als onderdeel van deze inspanningen zegt TikTok dat het alleen al in de afgelopen 30 dagen heeft voorkomen dat tieneraccounts meer dan een miljoen openlijk seksueel suggestieve video’s bekijken.

De veiligheid van kinderen en tieners is een gebied waarop TikTok veel aandacht heeft gekregen, niet alleen door regelgevers en wetgevers, maar ook door ouders. Zo klaagde een groep ouders vorig jaar TikTok aan nadat hun kinderen stierven na het proberen van gevaarlijke uitdagingen die ze naar verluidt op TikTok hadden gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in