TikTok Avocado Trend Gezondheidsproblemen

0
135avocado's

avocado’s

Sinds het begin van de populaire sociale media-app TikTok zijn talloze ‘life hack’-video’s viraal gegaan – waarvan sommige tot gezondheidsproblemen hebben geleid. De nieuwste virale TikTok-trend is een tip om avocado’s ‘vers’ te houden door ze in water onder te dompelen en in de koelkast te bewaren totdat je ze gaat consumeren. Sommige mensen hebben zelfs hun overgebleven avocado op deze manier bewaard: ze snijden de avocado doormidden en bewaren de rest voor later.

In mei bracht de sociale media-uitdaging de Food and Drug Administration (FDA) ertoe een waarschuwing uit te brengen over de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn.

“Het geeft bacteriën de kans om zich ’s nachts of zelfs maandenlang te herbergen en te vermenigvuldigen, zoals sommige mensen doen. Het verhoogt uw risico op die GI-infecties zoals listeria, salmonella, enzovoort, “zegt Rachel Gustafson, een geavanceerde huisartsgeneeskunde van OSF HealthCare.

De FDA zegt dat het op deze manier bewaren van avocado’s er zelfs voor kan zorgen dat ziekteverwekkers op het oppervlak zich vermenigvuldigen gedurende de tijd dat het in het water is ondergedompeld, eraan toevoegend dat zelfs het desinfecteren van de avocado-schil voorafgaand aan het snijden de besmetting niet zou verwijderen, omdat deze mogelijk al in de huid is geïnfiltreerd.

Avocado’s zijn populair voor veel voedselgerechten of zelfs om ’s ochtends gewoon op een sneetje toast te smeren. Avocado’s hebben doorgaans een korte houdbaarheid – de vrucht heeft de neiging snel te rijpen – en zal snel bruin worden nadat ze zijn aangesneden. Individuen die deze trend op TikTok hebben geprobeerd, hebben beweerd dat het wonderen doet omdat het de avocado die perfecte tint groen behoudt.

Hoewel deze avocado’s er aan de buitenkant rijp en vers uit kunnen zien vanwege hun felgroene kleur, is de kans groot dat ze niet zo vers zijn als ze lijken, omdat ze in water zijn bewaard. Hoewel het er misschien niet zo aantrekkelijk uitziet als een felgroene avocado, voegen gezondheidsexperts eraan toe dat het bruin worden van een avocado volkomen natuurlijk is – en het consumeren van een gebruinde avocado is in veel gevallen veel veiliger dan het consumeren van een groene avocado die al enige tijd wordt opgeslagen in een bak met water.

“Denk aan een avocado zoals je aan een appel zou denken. Een in schijfjes gesneden appel wordt bruin als je hem ook maar een uur of zo laat liggen. Dat komt gewoon door het oxidatieve proces. De zuurstof raakt de appel, waardoor deze een beetje verkleurt. Hetzelfde gebeurt met een avocado. Dat betekent niet dat het oud is, het is alleen van kleur veranderd omdat het in tweeën is gesneden en aan de lucht is blootgesteld”, legt Gustafson uit.

Sommige mensen vragen zich misschien af ​​of het veilig is om een ​​avocado te consumeren die een dag of twee in water is ondergedompeld in plaats van weken achter elkaar. Gustafson raadt aan om dit type opslag helemaal te vermijden, ongeacht de tijd.

“Het geeft waarschijnlijk meer kans voor de bacteriën om zich te vermenigvuldigen als het maandenlang in de koelkast wordt bewaard in plaats van één nacht. Maar zelfs als de avocado na een dag zo bruin is geworden, is hij nog steeds goed en rijp, dus ik zou het risico niet nemen en je avocado de volgende dag gewoon gebruiken zoals hij is”, adviseert Gustafson.

Gustafson voegt eraan toe dat de beste manier om een ​​avocado te bewaren is op het aanrecht als het nog niet is geopend, en het vervolgens in een afgesloten container in de koelkast te bewaren nadat het is opengesneden – zorg er wel voor dat je geen water toevoegt. Eenmaal goed bewaard, is de beste tijd om je avocado op te eten binnen twee tot drie dagen.

Als je bang bent dat je een avocado hebt gegeten die niet goed is bewaard, let dan op tekenen van een mogelijke listeria- of salmonella-infectie. Symptomen van deze infecties kunnen maagkrampen, misselijkheid, braken, diarree, koorts en hoofdpijn zijn.

“Vaak zullen we mensen vertellen om het een dag of twee te geven. Met deze salmonella- en listeria-infecties zullen veel van hen alleen maar beter worden. De keren dat je het verder wilt onderzoeken, is als je symptomen hebt zoals aanzienlijke hoeveelheden diarree, je niet in staat bent om het water binnen te houden en je uitgedroogd raakt, “zegt Gustafson.

Als u zich ziek voelt en het langer dan een paar dagen aanhoudt met verslechterende symptomen, raadt Gustafson aan om medische hulp in te roepen bij uw primaire zorgverlener of plaatselijke eerste hulp. In sommige gevallen zijn antibiotica nodig.

Houd vooral rekening met voedselveiligheid bij het bewaren van uw verse producten.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in