TikTok autodiefstal uitdaging: LA politie ziet 85% toename in Hyundai, Kia diefstallen sinds 2021

0
57


NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De diefstallen van Kia en Hyundai zijn sinds 2021 met 85% gestegen in Los Angeles, en de politie wijst op een nationale TikTok- en sociale-media-uitdaging die gericht is op die voertuigen, volgens lokale rapporten.

Gebruikers van TikTok en sociale media plaatsen video’s onder de hashtag ‘Kia Boyz’ en leren mensen hoe ze Kia- of Hyundai-auto’s kunnen starten zonder sleutels, met behulp van de punt van een telefoonoplader of USB-kabel, waardoor jongeren in het hele land proberen en stelen die voertuigen.

“Voor de gemeenschap, de uitdaging om een ​​van deze voertuigen te bezitten, vragen we je een stuurslot te kopen”, zei LAPD-chef Michael Moore tijdens een bijeenkomst, volgens ABC 7 Los Angeles. “Je kunt ook een alarmsysteem installeren. Het stuurslot zal zowel een visuele als fysieke afschrikking bieden tegen iemand die probeert je glas in te breken en in je voertuig te komen.”

Volgens LAPD-statistieken is het totale aantal voertuigdiefstallen in LA sinds vorig jaar met 15% gestegen en sinds 2020 met 23%.

TIKTOK AUTO DIEFSTAL UITDAGING: CHICAGO GEBIED ZIET 767% TOENAME IN HYUNDAI, KIA DIEFSTAL

“Het TikTok-gebeuren heeft het naar een hoger niveau getild”, zegt LAPD Sgt. zei Juvey Mejia, volgens The Los Angeles Daily News. “Zelfs vóór TikTok, de zwendel – de methode was er al.”

De trend doet zich voor in steden in het hele land. De autoriteiten van Illinois meldden onlangs een toename van 767% in Hyundai- en Kia-voertuigdiefstallen in de omgeving van Chicago sinds begin juli in vergelijking met vorig jaar. Charlotte, North Carolina, heeft sinds vorig jaar een toename van 346% in Kia- en Hyundai-diefstallen geregistreerd, volgens Axios Charlotte.

HYUNDAI HEEFT EEN NIEUWE MANIER OM TE VOORKOMEN DAT ZIJN AUTO’S GESTOLEN WORDEN

Vorige maand heeft een groep van vier kinderen tussen de 14 en 17 jaar stal in 2021 Kia Forte van een huurkavel in St. Paul, Minnesota, en leidde de politie bij een achtervolging op de snelweg met patrouillewagens en een helikopter in de achtervolging. De auto crashte toen de bestuurder een stopstok probeerde te ontwijken die in de weg was opgesteld, en de groep probeerde te voet te vluchten voordat ze werden aangehouden.

Het probleem komt voort uit het ontbreken van een startonderbrekersysteem in sommige voertuigen vóór het modeljaar 2022, voornamelijk Kias 2011-2021 en 2015-2021 Hyundai’s uitgerust met ontstekingen mechanische sleutels nodig.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een Hyundai-woordvoerder vertelde eerder: Fox News Auto’s de autofabrikant heeft een programma uitgebreid ter ondersteuning van politiediensten die diefstalpreventieve stuurwielsloten distribueren en heeft ook een aftermarket-product geïdentificeerd dat het probleem aanpakt.

De Firstech/Compustar-beveiligingskit “richt zich op de toegangsmethode die dieven gebruiken om toegang te krijgen tot deze voertuigen” en schakelt de starter uit als het alarm wordt geactiveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in