TikTok Android-app wordt sneller gelanceerd, soepelere gebruikersinterface

0
60


In een casestudy heeft het Android Developer Relations-team vandaag de recente verbeteringen en optimalisaties in TikTok voor Android gedetailleerd beschreven.

Met meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd draait TikTok op “verschillende netwerkvoorwaarden en apparaatspecificaties”. De ontwikkelaars gebruiken “gegevensmonitoring, peer-app-vergelijking en gebruikersonderzoeken om de algehele app-prestaties bij te houden.”

Het technische team van TikTok noemt “janky frames, vertraging bij het afspelen van video’s en netwerkproblemen” als verantwoordelijk voor het vertragen van de app, en trachtte elk ervan aan te pakken. De opstarttijd van de app werd met 45% verminderd door:

  • Refactoring van “het opstartraamwerk van de app om on-demand laden en nauwgezette planning van componenten te bereiken.”
  • Een “achtergrondthread gebruiken om View-componenten asynchroon te laden.”
  • Gebruikmakend van “Simpleperf om de uitvoeringstijd van de code te analyseren, en Android Studio’s Profiler om het gebruik van bronnen zoals geheugen, CPU en netwerk te bewaken om I/O, threads en bronvergrendelingen te optimaliseren.”

Om een ​​soepelere gebruikersinterface te bieden, heeft TikTok de app vereenvoudigd, zodat deze “alleen op het scherm weergeeft wat nodig is”. Het dan “verminderen”[d] het aantal taakuitvoeringen in elk frame, zodat de app een constante framesnelheid kan hebben.” Dit resulteerde in een vloeiendheid, die wordt gedefinieerd als de “kans dat de framesnelheid lager is dan de doelwaarde”, die met 49% werd geoptimaliseerd.

Ondertussen hebben afspeelverbeteringen ertoe geleid dat het eerste frame van een clip 41% sneller verschijnt, terwijl de videovertraging met 27% is verminderd. Dit omvatte het werken aan codecs, het optimaliseren van netwerkverbindingen, preloading, pre-rendering en het gebruik van “video-superresolutie op het apparaat om frames met hoge resolutie te genereren op basis van video-inhoud met lage resolutie.”

In totaal stegen “actieve dagen per gebruiker in 30 dagen met 1%, evenals het gemiddelde van de sessieduur”, wat opmerkelijk is gezien de schaal van TikTok.

Vooruitkijkend zei Google dat het TIkTok-team zich “ook heeft gefocust op apparaten met een groot scherm, inclusief opvouwbare apparaten.” Anekdotisch zien we echter dat een deel van de video vaak wordt afgesneden op grote of korte schermen, omdat de app optimaliseert voor de telefoon in plaats van voor inhoud. Ondertussen ging de casestudy van vandaag niet echt in op de aspecten van het maken van inhoud (video-opname) van de applicatie.

Door de app-prestaties voortdurend te optimaliseren en zich aan te passen aan het nieuwste Android 13-platform, heeft TikTok een meer naadloze app-ervaring gecreëerd, waardoor meer gebruikers worden aangemoedigd om de inhoud waar ze van houden te ontdekken, maken en delen.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in