TikTok “5 tot 9 voor de 9 tot 5”-trend pronkt met productiviteit

0
107


tiktok

Bron: Het gesprek.

Eerst kwamen de dansuitdagingen, toen was het vorige week “rustig stoppen” en wie weet wat volgende week zal brengen.

Maar op dit moment is een van de meest populaire virale sociale-mediatrends die de ronde doen op video-hostingservice TikTok, “5 tot 9 vóór de 9 tot 5” -video’s en het zorgt voor nogal wat scrollende razernij.

Momenteel heeft de hashtag #5to9 meer dan 38,5 miljoen TikTok-weergaven, dus het is veilig om te zeggen dat TikTok-gebruikers dol zijn op de inhoud die binnenkomt.

De productiviteitstrend houdt in dat makers van TikTok-inhoud hun verschillende routines delen en kijkers een voorproefje geven van hoe hun leven eruit ziet tussen 5 en 9 uur ’s ochtends of’ s avonds, voor of na het begin van hun normale werkdag van 9 tot 5 uur.

Van huidverzorging, keukeninrichting, koken, studeren, yoga, boodschappen doen, de hond uitlaten, schoonmaken tot lezen, de ene routine is de andere niet.

TikTok-gebruikers 8020pod (Lily Rakow) begint haar “5 tot 9 voor de 9 tot 5” routine in de ochtend met uitzicht voor het aanpakken van wat klusjes, een boek en ontbijt.

Een andere gebruiker beaheaton heeft haar avond laten zien “5 tot 9 voor de 9 tot 5” routine met een beetje bakken, eten, de hond uitlaten, een snelle trip naar de supermarkt, klusjes en studeren.

Populaire maker van TikTok-content cameraman heeft haar 14.000 volgers op de hoogte gehouden met zowel haar ochtend en na het werk “5 tot 9 voor de 9 tot 5” routines.

Gewoontewetenschapper en diëtist, vertelde dr. Gina Cleo: New York Post ze had pas onlangs lucht gekregen van de levensstijltrend, maar zei dat een persoonlijke gezondheidsgerichte en onderhoudsroutine vóór het werk zeer nuttig kan zijn.

“Ik ben bekend met productief zijn voordat de werkdag begint, maar het viel me pas de laatste tijd op dat de term “5 tot 9 voordat je van 9 tot 5″ een trend is geworden,” zei ze.

“Er zijn maar een beperkt aantal uren in een dag en het productief gebruiken van die uren kan ons een echt gevoel van prestatie geven.”

Dr. Cleo heeft echter gewaarschuwd dat “de levensstijl van 5 tot 9 absoluut niet voor iedereen is”.

“Als je van nature een nachtbraker bent, is het waarschijnlijk niet haalbaar om iets te doen om 5 uur ’s ochtends of zelfs 7 uur ’s ochtends”, zei ze.

“Slapen is een van de belangrijkste dingen die je voor je gezondheid kunt doen, dus als je van nature net op tijd wakker wordt om je klaar te maken voor je 9 tot 5 baan, voel je dan niet slecht dat je niets hebt bereikt meer in de ochtend. Nachtbrakers voltooien hun klusjes, studie, lichaamsbeweging, enz. over het algemeen na hun werkdag, niet ervoor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in