Tik Tok-clips brengen ons dichter bij “mindbites” in Altered Carbon-stijl

0
86


Richard Morgan’s Altered Carbon bood een schat aan coole sci-fi-concepten: vloeibaarheid van bewustzijn mogelijk gemaakt door de Cortical Stack, gekoppeld aan Digitized Human Freight, Experia-films en first-person POV-mindbites. Een personage kan in één alinea in één mouw zitten en vervolgens in VR glippen om te worden vermaakt of, omgekeerd, eindeloos te worden gemarteld.

“Als je goed bent, zoals zij was, en je hebt de apparatuur, kun je die signalen proeven. Ze noemen ze mindbites. Momenten in het hoofd van een modehuisprinses, de ideeën van een deeltjestheoreticus, herinneringen aan een King’s jeugd. Er is een markt voor dit spul. Oh, de society-tijdschriften publiceren bewerkte schedelwandelingen van dit soort mensen, maar het is allemaal geautoriseerd, opgeschoond. Gesneden voor openbare consumptie. Geen onbewaakte momenten, niets dat iemand in verlegenheid kan brengen of populariteit kan schaden, gewoon heel groot plastic glimlacht op alles. Dat is niet wat mensen echt willen. ‘

Veranderde koolstof | Richard K Morgan

Toen ik VOX’s artikel “The irresistible voyeurism of”day in my life” video’s” las, gingen mijn gedachten meteen naar Altered Carbon, en hoe de “day in the life” genera de mensheid veel dichter bij haar mindbites brengt.

Dankzij TikTok zijn er ‘day in the life’-video’s over op de medische school zitten en’ day in the life’-video’s over leraar zijn in de vijfde klas. Er zijn ‘day in the life’-video’s over 23-jarigen met gemakkelijke adviesbanen en over vroegtijdige schoolverlaters die wimpertechnici zijn geworden. Je kunt vrouwen zien die drie banen hebben en mannen die niets anders lijken te doen dan pronken met hun sixpack terwijl ze zich aankleden en hun haar door de war halen (van wie velen extreem Amerikaanse psychopaatstemming). Er zijn vlogs van gelukzalige kinderloze vrouwen en even gelukzalige tradwives, van mensen zonder huis in een afkickkliniek en rijke bankiers in grijze appartementen met enorme kasten alleen voor hun schoenen.

Het onweerstaanbare voyeurisme van “day in my life”-video’s – Rebecca Jennings | VOX

Na het bekijken van elke hierboven genoemde video en gniffelen met Rebecca Jennings, moet ik het eens zijn met haar inschatting dat de hele geslachten ongelooflijk veelzijdig zijn met sommigen die pronken, sommigen die aandacht proberen te vestigen op aspecten van hun leven/carrière, sommige reclameproducten, sommigen hekelen de geslachten, maar alle video’s hebben in de kern een persoon die op zoek is naar verbinding en relevantie in een digitaal tijdperk waarin zelfs een TikTok-video van 1 minuut of YouTube-short een bepaalde je ne sais quoi nodig heeft om te voorkomen dat gebruikers naar de volgende swipen video. Wanneer een geslacht zo groot wordt, verschijnen er handleidingen voor het maken van uw eigen inhoud, zoals FlexClip’s artikel “Hoe maak je een boeiende dag in het leven video voor TikTok en YouTube”:

Een video over een dag in het leven is een populaire ‘achter de schermen’-video waarmee kijkers meer over u te weten kunnen komen door middel van uw dagelijkse rituelen. Voor makers van inhoud helpt het maken van een day the life-video om vertrouwen op te bouwen bij het publiek, meer volgers te krijgen en zelfs leads om te zetten in verkoop.

In deze tutorial bieden we je daarom praktijkgerichte en bruikbare strategieën om een ​​meeslepende ‘dag uit het leven’-video te maken die je kijkers op TikTok en YouTube versteld doet staan.

Hoe maak je een boeiende dag in het leven video voor TikTok en YouTube | FlexClip

De ‘Day in the Life’-geslachten zijn zo groot dat ik heb besloten om het hele ding in me op te nemen met aangepaste meningen over aspecten ervan hier en daar, maar nu ik zie wat mensen ermee proberen te doen terwijl het ‘modern’ is “, Ik kijk er naar uit om te zien waar dit ons heen brengt, en de uiteindelijke terugblik vanuit de toekomst waar jongere generaties hommages zullen maken met behulp van het “Day in the Life” -formaat, bekeken door hun frisse ogen omdat ze gewoon kunnen genieten van de dwaasheid van de esthetiek van de jaren 20 voor wat ze denken dat het was.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in