Tijdens de Native American Heritage Month belicht TikTok “de diverse diaspora van onze inheemse en inheemse makersgemeenschap”

0
11


Native American Heritage-maand begon op 1 november. Om de inheemse makers op zijn platform te eren, TikTok lanceert verschillende initiatieven, waaronder een hub genaamd #NativeTikTok.

Bezoekers van #NativeTikTok kunnen content van inheemse makers op het platform bekijken. Die hashtag bloeide al ruim voor de start van TikTok’s curatieproject. Inheemse Amerikanen hebben TikTok gebruikt om de geschiedenis en tradities van stammen te delen, terwijl ze ook opriepen tot erkenning van land en andere maatregelen.

In november geeft TikTok meer zichtbaarheid aan die berichten. “De hele maand zullen we inspirerende makers en inhoud in de schijnwerpers zetten die Indiaanse kunst, cultuur en tribale erfgoed tentoonstelt”, luidt een blogpost van het platform. “Doe met ons mee om onze levendige #NativeFamily van inheemse makers te vieren die het hele jaar door muziek, kunst, design, dans en mondelinge verhalen gebruiken om hun tradities en persoonlijke ervaringen als trotse leden van inheemse gemeenschappen te delen.”

Buisfilter

Abonneer je op dagelijkse Tubefilter Top Stories

Abonneren

TikTok’s Heritage Month-programmering omvat meerdere live-evenementen. De maker achter het lennybeadhandzz-account zal zich tot TikTok Live wenden om een ​​kralenklas te leiden op 7 november. Twee weken later, Chante’ Reddest zal inheemse tradities gebruiken om een ​​vertelsessie te informeren. Reddest, de ster van het lakotalightning-account, is een van de meest inheemse makers op TikTok. Hij bereikt 1,1 miljoen volgers.

Naast Reddest promoot TikTok ook tal van andere videomakers met inheemse en inheemse achtergronden. De blogpost van het platform belicht ontwerper Cheyenne Faulkner, schrijver en model Kara Roselle, onderwijsmaker lilino.e en Taino-verhalenverteller Emmy.

Er is één opvallende omissie in die lijst: Nathan Apodaca. De man achter het doggface-account had een van de grootste virale uitbraken in de geschiedenis van TikTok toen hij over straat skateboardde terwijl hij naar Fleetwood Mac luisterde. Apodaca, een lid van de Noordelijke Arapaho-natie, vierde zijn inheemse afkomst toen hij in de FX-serie verscheen Reservering Honden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in