Tieners verlaten Facebook en TikTok racet naar de top

0
87


Een recente Pew-enquête suggereert dat Amerikaanse tieners massaal TikTok verkiezen boven Facebook als hun favoriete sociale-mediaplatform.

Terwijl Instagram en Snapchat hun beoordelingen marginaal hebben verbeterd, heeft de scherpe daling van Facebook-gebruikers, vooral in de demografische tienerjaren, geleid tot een nieuwe discussie over de vraag of Facebook nog steeds een uitstervend bedrijf is.

Wat zegt de Pew-enquête over het gebruik van sociale media door tieners?

Wat zegt de Pew-enquête over het gebruik van sociale media door tieners?

Afbeelding tegoed: PEW Research Center

De Pew-enquête heeft tot doel de keuze van Amerikaanse tieners voor sociale-mediaplatforms en hun gebruik van digitale apparaten te bestuderen. De enquête werd online gehouden onder 1316 respondenten in de leeftijdsgroep 13-17 van 14 april tot 4 mei 2022.

  • Het heeft een aantal opkomende trends en veranderende voorkeuren gevonden van 2014 tot heden. Sommigen van hen staan ​​​​hieronder vermeld.
  • TikTok is naar voren gekomen als de meest geprefereerde applicatie voor sociale media. Ongeveer 67% van de tieners gebruikte TikTok af en toe, terwijl 16% toegeeft het constant te gebruiken.
  • Van 2014 tot 2022 is het aandeel tiener Facebook-gebruikers gedaald van 71% naar 32%. Vergeleken met de opkomst van TikTok, lijkt het erop dat een groot deel van de gebruikers van platform is veranderd.

TikTok moet echter nog de eerste plaats bereiken. Het video-hosting- en streamingplatform van het alfabet, YouTube, heeft zijn weg naar de top gevonden, aangezien 95% van de tieners het regelmatig gebruikt.

Instagram en Snapchat volgen de populariteit van TikTok. Hun tienergebruikersbestand bedraagt ​​respectievelijk 62% en 59%.

De resterende ruimte wordt ingenomen door andere sociale-mediaplatforms zoals Twitter, WhatsApp, Twitch en Reddit. Tumblr is goed op weg naar de vergetelheid omdat het de laatste plek in de ranglijst inneemt.

De enquête heeft ook enkele essentiële demografische informatie opgeleverd. Tienerjongens gebruiken vaker YouTube, Reddit en Twitch. Aan de andere kant zijn meisjes meer geneigd om TikTok, Instagram en Snapchat te gebruiken.

Bovendien gebruiken steeds meer Latijns-Amerikaanse en Afro-Amerikaanse tieners TikTok en Instagram.

Lees ook Twitter Spaces Update: planning om podcast op het platform te introduceren.

De opkomst van het videoformaat

De opkomst van het videoformaat

Afbeelding tegoed: PEW Research Center

Over het algemeen suggereert het onderzoek een verschuiving in de aanhoudende trend van hoe tieners de voorkeur geven aan de productie en uitzending van sociale media-inhoud. Het zijn de video’s, en meer specifiek de korte video’s.

Gebruikers, meer specifiek tieners, zijn nu geïntrigeerd door video-inhoud.

De dominantie van TikTok

De razendsnelle opkomst van TikTok met een gebruikersaandeel van 67% en de toppositie van YouTube, die samen 95% van de tienergebruikers trekt, suggereren dat de nieuwe generatie internetgebruikers meer geïnteresseerd is in videoconsumptie en passief scrollen dan in posten en aanspreken.

TikTok maakt geen gebruik van Social Graph; daarom geven de algoritmen geen prioriteit aan de inhoud die wordt gepost door vrienden, familie en directe kennissen zoals Facebook en Instagram. De kans op ontdekking door de gebruiker is relatief groter en de inhoud is kort en dynamisch.

Dit alles draagt ​​bij aan het gemeenschapsgevoel en de charme van TikTok.

Problemen voor Meta

Terwijl TikTok hard op weg is om de meest gedownloade applicatie van 2022 te worden, brouwen er problemen voor Meta-eigendom Facebook en Instagram.

Onlangs heeft het een reeks wijzigingen uitgebracht om het concurrentievoordeel van het platform te verbeteren. Maar het heeft ernstige weerslag gekregen van beroemde Instagrammers zoals Kylie Jenner en Kim Kardashian.

Ondanks upgrades en aanpassingen om een ​​betere gebruikerservaring te bevorderen, lijken de vooruitzichten van Instagram niet toekomstbestendig.

73% van de Gen Z-tieners van 15 tot 17 jaar zegt ooit Instagram te gebruiken, vergeleken met 45% van de tieners van 13 tot 14 jaar. Deze kloof van 28 punten is vooral zorgwekkend tegen de achtergrond van de opkomst van TikTok.

De wereld van sociale media verandert echter voortdurend. Het is dus nog niet voorbij voor Facebook of Instagram.

Infostor.com (c).LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in