Tieners van Sterling Heights spelen de moord op George Floyd na in TikTok-video

0
83


Een groep tieners van Sterling Heights Stevenson is in het water nadat ze een TikTok-video hebben gemaakt van de dood van George Floyd.

De video is ongeveer een week geleden opgenomen tijdens een ontbijt van een voetbalteam buiten de campus. De negende klassers hadden waterpistolen en de trappen van de Afro-Amerikaanse student op de grond veroorzaakten geen verwondingen.

Schoolfunctionarissen zeggen dat alle betrokken studenten vrijwillig de TikTok-video hebben gemaakt op basis van de dood van Floyd door toedoen van politieagenten in Minneapolis in mei 2020.

De volwassene die het evenement organiseerde, was binnen en bereidde het teamontbijt voor en had geen idee dat de video was gemaakt. Een week later tipte een ouder van streek door de video de school.

“Ik kan niet geloven dat kinderen dit doen. Ik vind het belachelijk en iets volkomen onaanvaardbaars”, zegt Jaimie Nasceif, een bezorgde ouder.

Maya Hunko, een 16-jarige 11e-klasser in Stevenson, protesteerde donderdag toen de school uitkwam.

“Het was een grap, maar het is niet grappig”, zei ze. “We zijn een heel diverse school, maar we richten ons niet op cultureel bewustzijn.”

Maya heeft een broer die in hetzelfde eerstejaars voetbalteam speelt.

“Dingen kunnen beledigend zijn, maar je zou niet denken dat ze beledigend zijn,” zei ze. “Daarom moeten we kijken naar de perceptie van de werkelijkheid van anderen, omdat iedereen anders is.”

Ambtenaren op de middelbare school van Stevenson gaven de volgende verklaring af:

“In een geval waarin een diverse groep betrokken studenten een slechte keuze maakte – ongeacht of hun verklaarde bedoeling was om anderen niet opzettelijk te schaden of tegen te werken – zal de school het gebruiken om studenten te helpen begrijpen waarom dit aanstootgevend en schadelijk is voor het sociale weefsel van onze gemeenschap.”

“Ik zou niet zeggen dat ik bedreigd word (door de video), maar ik denk dat het bedreigend is”, zei Maya.

Ambtenaren van de school zeiden dat de voorlopige disciplinaire maatregelen waren genomen, maar werden niet specifiek. En het onderzoek blijft de definitieve disciplinaire maatregelen bepalen.

Videostill van de TikTok-re-enactment van tieners in Sterling Heights van de moord op George Floyd.

Videostill van de TikTok-re-enactment van tieners in Sterling Heights van de moord op George Floyd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in