Tieners uit Michigan wekken verontwaardiging met TikTok-re-enactmentvideo van de moord op George Floyd

0
79


Tieners in Michigan hebben voor onrust gezorgd na het maken van een TikTok-re-enactmentvideo van de dood van George Floyd.

De studenten van Sterling Heights Stevenson volgden een TikTok-trend en maakten een video over politiegeweld. In de video zijn de tieners te zien die schijnbaar de dood van George Floyd bespotten.

De video is ongeveer een week geleden opgenomen tijdens een ontbijt van een voetbalteam buiten de campus.

In de video zijn leerlingen van de negende klas te zien die voetbalshirts dragen en buiten in een cirkel staan ​​rondom een ​​zwarte leerling, die op de grond knielt. De student die George Floyd zou moeten zijn, gekleed in zwarte kleding en blinddoeken, plaatst zijn handen op zijn rug alsof hij is gearresteerd. De blanke studenten richten waterpistolen op hem.

“Schiet hem in zijn hoofd”, zegt een andere student.

Terwijl de video werd opgenomen, was de volwassene die de bijeenkomst organiseerde binnen het teamontbijt aan het voorbereiden en had geen idee dat de video was gemaakt.

Een week later tipte een ouder van streek door de video de school. Jaimie Nasceif, een bezorgde ouder, vertelde Fox 2 dat ze teleurgesteld is dat dit soort content nog steeds plaatsvindt.

“Ik kan niet geloven dat kinderen dit doen. Ik vind het belachelijk, en iets volkomen onaanvaardbaars’, zei Nasceif.

Maya Hunko, een 16-jarige student aan Stevenson, protesteerde donderdag uit verontwaardiging tegen de video.

“Het was een grap, maar het is niet grappig,” zei ze. “We zijn een heel diverse school, maar we richten ons niet op cultureel bewustzijn.”

Ambtenaren van de middelbare school van Stevenson hebben de volgende verklaring afgegeven aan ouders en studenten na het incident.

“In een geval waarin een diverse groep betrokken studenten een slechte keuze maakte – ongeacht of hun verklaarde bedoeling was om anderen niet opzettelijk te schaden of tegen te werken – zal de school het gebruiken om studenten te helpen begrijpen waarom dit aanstootgevend en schadelijk is voor het sociale weefsel van onze gemeenschap”, aldus de verklaring.

“Ik zou niet zeggen dat ik bedreigd ben (door de video), maar ik denk dat het bedreigend is,” zei Hunko.

Schoolfunctionarissen zeiden dat voorlopige disciplinaire maatregelen tegen de betrokken studenten zijn genomen en dat het onderzoek wordt voortgezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in