Tiener waarschuwt TikTok-gebruikers voor ‘skull breaker’-uitdaging na het breken van nek

0
114


Een tiener heeft TikTok-gebruikers gewaarschuwd tegen het proberen van de virale ‘schedelbreker’-uitdaging of andere soortgelijke trends, nadat ze haar nek had gebroken tijdens een poging.

TikTok is de thuisbasis van een enorm scala aan verschillende trends en uitdagingen die For You-pagina’s over de hele wereld hebben gedomineerd, en er verschijnen elke dag nieuwe.

Hoewel veel van deze uitdagingen ongevaarlijk zijn, zijn er een aantal die potentieel gevaarlijke gevolgen hebben gehad.

Nu waarschuwt de 18-jarige Sarah Platt mensen om de virale ‘skull breaker’-uitdaging en soortgelijke trends niet te proberen, nadat ze haar nek brak toen ze het twee jaar geleden probeerde.

De ‘schedelbreker’-uitdaging, die vooral populair was in 2020, houdt in dat twee mensen de benen van een derde persoon onder zich uit trappen terwijl ze springen, waardoor ze achterover op de grond vallen.

TikTok-logo naast een telefoonUnsplash: Jeremy Bezanger / Met vriendelijke groet Media

TikTok is de thuisbasis van talloze virale trends en uitdagingen.

Sarah vertelde The Mirror dat ze, nadat ze de uitdaging had geprobeerd, met een ruggenprik naar het ziekenhuis werd gebracht zonder gevoel in haar rechterbeen. In het ziekenhuis ontdekte ze dat ze drie botten in haar nek en haar T5-wervels had gebroken.

“Het was gewoon een trend die op dat moment bestond”, legt Sarah uit. “We dachten dat het leuk en grappig zou zijn om TikTok te maken, maar ik wilde niet echt meedoen omdat ik gewoon niet gekwetst wilde worden. Maar het was een beetje groepsdruk.”

Twee jaar later ervaart ze nog steeds complicaties als gevolg van het incident in de vorm van het posturaal tachycardiesyndroom, waardoor ze kan flauwvallen.

Sarah waarschuwde anderen om soortgelijke uitdagingen niet aan te gaan en voegde eraan toe: “Ik wil proberen mensen bewuster te maken om het niet te doen, omdat het ertoe kan leiden dat iemand gewond raakt.”

Een poging om de schedelbrekeruitdaging op TikTok te doorzoeken, leidt gebruikers nu naar een informatiepagina over schadelijke internetuitdagingen en -trends.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in