Tiener uit Colorado doodgeschoten tijdens het filmen van TikTok-dansvideo

0
112


DENVER — Twee minderjarigen en een volwassene worden aangeklaagd nadat eerder deze maand een tiener uit Colorado in het hoofd werd geschoten en vermoord tijdens het filmen van een video voor het populaire sociale mediaplatform TikTok.

Drie minderjarigen waren dansvideo’s aan het filmen om op TikTok in de zuidelijke stad Monte Vista in Colorado te plaatsen toen op 7 augustus een Glock 19-pistool afging, volgens een beëdigde verklaring van een arrestatiebevel verkregen door KRDO-TV.

De identiteit van het slachtoffer is niet vrijgegeven.

Emiliano Vargas, 21, is gearresteerd voor het naar verluidt toelaten of verstrekken van een vuurwapen aan een minderjarige.

De twee andere minderjarigen die ter plaatse waren, werden gearresteerd wegens vermeende roekeloze doodslag en het bezit van een pistool door minderjarigen, volgens een verklaring van de politie van Monte Vista.

Volgens de beëdigde verklaring vertelde een van de minderjarigen aan de politie dat ze de andere minderjarige zag wijzen en het pistool op het slachtoffer schoot voordat ze het pistool op een nabijgelegen bed gooide.

Op de vraag of het op een ongeluk leek, zei het meisje tegen de politie: “Het zou kunnen gaan om (een) ongeluk.”

Vargas vertelde de politie dat hij niet ter plaatse was toen het schot werd afgevuurd, volgens de beëdigde verklaring.

Het pistool werd volgens het politiedocument ontgrendeld en zichtbaar op een plank in het huis bewaard, en de politie vond in mei eerder dit jaar foto’s van minderjarigen die het pistool vasthielden.

De advocaat van Vargas, Peter Rachesky, reageerde dinsdag niet onmiddellijk voor commentaar.

De politie bekeek een TikTok-video die vlak voor de schietpartij was opgenomen, waarin het slachtoffer danst terwijl iemand op de achtergrond ‘met iets speelt’, aldus de beëdigde verklaring.

Onderzoekers stelden ook vast dat de aard van de schotwond het onwaarschijnlijk maakte dat het slachtoffer per ongeluk schoot, zegt het document.

Irene Arellano, voorlichter van de politie van Monte Vista, weigerde commentaar te geven op de zaak, daarbij verwijzend naar het bevel van een rechter die de persvoorlichting voorafgaand aan het proces beperkte.

De zaak wordt vervolgd door het kantoor van de procureur-generaal van Colorado. Lawrence Pacheco, de woordvoerder van het kantoor, zei ook dat hij geen commentaar kon geven.

———

Jesse Bedayn is een korpslid voor het Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative. Report for America is een nationaal serviceprogramma zonder winstoogmerk dat journalisten in lokale redactiekamers plaatst om te rapporteren over geheime kwesties. Volg Bedayn op Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in