Tiener breekt nek tijdens deelname aan Viral TikTok Challenge

0
55


Kun je je voorstellen dat je meedoet aan een virale trend en eindigt met een gebroken nek? Dat is precies wat er met een tiener gebeurde.

In 2020 deed de 16-jarige Sarah Platt mee aan een hockeytoernooi toen haar vrienden haar aanmoedigden om een ​​video te maken terwijl ze de virale ‘skull breaker’-uitdaging deed. De stunt laat één persoon in de lucht springen terwijl twee mensen hun benen onder zich vandaan trappen. Dit leidt uiteraard tot een harde val voor de uitdager.

Hoewel haar vrienden niet gewond waren, viel ze op haar nek en werd ze meteen naar het ziekenhuis gebracht nadat ze geen gevoel meer had in haar rechterbeen.

“Het was gewoon een trend die er toen was. We dachten dat het leuk en grappig zou zijn om TikTok te maken, maar ik wilde niet echt meedoen omdat ik gewoon niet gekwetst wilde worden. Maar het was een beetje groepsdruk”, vertelde ze aan The Mirror.

Artsen ontdekten dat ze haar T5-wervels brak, samen met drie botten in haar nek. Sarah is nu 18 en kan lopen, maar ze ontwikkelde posturaal tachycardiesyndroom, een hartaandoening waardoor ze flauwvalt.

“Ik wil proberen mensen bewuster te maken om het niet te doen, omdat het ertoe kan leiden dat iemand gewond raakt”, vervolgde Sarah. Haar moeder, Jane Platt, voegde eraan toe: “Wij waren een van de gelukkigen. Ze leeft en loopt – godzijdank – maar we hebben daardoor natuurlijk met iets anders te maken.”

Sarah was niet de enige persoon die gewond raakte door de uitdaging, in 2020 werden talloze andere ernstige verwondingen gemeld door de virale uitdaging.

Een TikTok-woordvoerder reageerde op het incident en artikel. “Niets is belangrijker voor ons dan de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap, en vooral onze tienergebruikers”, zeiden ze in een verklaring.

“TikTok is een strikt 13+ platform en onze communityrichtlijnen maken duidelijk dat we geen inhoud tolereren die gevaarlijke handelingen promoot die tot schade kunnen leiden. Vorig jaar hebben we een groot wereldwijd project gelanceerd om meer te weten te komen over de nuances van dit onderwerp en we hebben sindsdien een reeks proactieve stappen genomen om onze gemeenschap verder te beschermen en hen te leren hoe ze veilig kunnen omgaan met wat ze online zien.”

Sterren die we verloren in 2022

Bekijk hieronder de bekende iconen waar we in 2022 afscheid van hebben moeten nemen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in