Tiener breekt nek tijdens deelname aan Viral TikTok Challenge

0
97


In 2020 deed de 16-jarige Sarah Platt mee aan een hockeytoernooi toen haar vrienden haar aanmoedigden om een ​​video te maken terwijl ze de virale TikTok “schedelbreker”-uitdaging deed. De stunt laat één persoon in de lucht springen terwijl twee mensen hun benen onder zich vandaan trappen. Dit leidt uiteraard tot een harde val voor de uitdager.

Hoewel haar vrienden niet gewond raakten, viel Platt helaas op haar nek tijdens de uitdaging. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht nadat ze zich realiseerde dat ze geen gevoel in haar rechterbeen had.

“Het was gewoon een trend die er toen was. We dachten dat het leuk en grappig zou zijn om TikTok te maken, maar ik wilde niet echt meedoen omdat ik gewoon niet gekwetst wilde worden. Maar het was een beetje groepsdruk’, vertelde ze De spiegel.

Artsen ontdekten dat Platt haar T5-wervels brak, samen met drie botten in haar nek.

Platt was niet de enige persoon die gewond raakte door de uitdaging. Andere ernstige verwondingen werden gemeld door de virale uitdaging in 2020.

“Niets is belangrijker voor ons dan de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap, en vooral onze tienergebruikers”, zei een woordvoerder van TikTok in een verklaring over het incident.

Ze vervolgden:

“TikTok is een strikt 13+ platform en onze communityrichtlijnen maken duidelijk dat we geen inhoud tolereren die gevaarlijke handelingen promoot die tot schade kunnen leiden. Vorig jaar hebben we een groot wereldwijd project gelanceerd om meer te weten te komen over de nuances van dit onderwerp en we hebben sindsdien een reeks proactieve stappen genomen om onze gemeenschap verder te beschermen en hen te leren hoe ze veilig kunnen omgaan met wat ze online zien.”

Platt, nu 18, kan lopen. Na de verwonding ontwikkelde ze echter posturaal tachycardiesyndroom – een hartaandoening waardoor ze flauwvalt.

“Ik wil proberen mensen bewuster te maken dat ze het niet moeten doen, omdat het ertoe kan leiden dat iemand gewond raakt”, vervolgde Platt.

“Wij waren een van de gelukkigen. Ze leeft en loopt – godzijdank – maar we hebben als gevolg daarvan natuurlijk met iets anders te maken,” voegde Platts moeder, Jane, eraan toe.

Sterren die we verloren in 2022

Bekijk hieronder de bekende iconen waar we in 2022 afscheid van hebben moeten nemen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in