Therapeut ontslagen omdat hij mannen vertelde naar therapie te gaan op TikTok

0
151


Een therapeut op TikTok beweerde dat ze van haar baan was ontslagen omdat ze mannen had verteld dat hun gebrek aan emotionele intelligentie hen ervan weerhield eenzaamheid te bestrijden en gezondere relaties met vrouwen aan te gaan.

Bre (@unusuallybree), die meer dan 222.000 volgers heeft, vertelde hoe ze ‘ontslagen werd als therapeut die mensen vertelde om in therapie te gaan’. Ze zegt dat kijkers van haar vorige video haar hebben gemeld bij haar werkgever.

@unusuallybree Eén deur gaat dicht, 1 miljoen andere gaan open✨ #imtired #storytime #bbtho #terminated #mentalhealthmatters ##fypシ origineel geluid – Bre

“Wel Hallo. het is je vriendelijke buurttherapeut die dacht dat ze deze hoeren kon redden, maar als gevolg daarvan haar baan opzegde. Shit niet, ik heb maandag een video gepost waarin ik mannen vertel dat hun stoffige gedrag hen alleen maar schaadt en dat ze baat zouden hebben bij emotionele intelligentie, en, ik shit je niet, tegen vrijdag geen werk hadden,’ zegt ze.

Ze zei dat ze haar eerste video maakte als reactie op een Psychologie vandaag artikel. Haar conclusie uit het artikel was “dat mannen eenzamer zijn dan ooit omdat ze geen verdomde emotionele vaardigheden hebben.”

‘Ik stemde toe en verdubbelde en zei dat jullie levens radicaal zouden verbeteren als je de shit die uit je mond kwam zou uitbreiden, maar in plaats van te genezen, zouden jullie alles behalve dat doen. In plaats van verantwoordelijk te zijn als: ‘Hé, deze trut, zie me.’ … Jullie zijn allemaal zo gekwetst, zo gekwetst”, zegt ze.

Ze zegt dat haar video viraal ging op Twitter en dat Twitter-gebruikers haar bekritiseerden.

‘Sommige van jullie zullen niet gered worden, en dat is de conclusie die ik ben getrokken. Dus omdat deze shit viraal is gegaan, denk ik: oké, cool. We starten een discussie over geestelijke gezondheid.’ … Je vindt mijn verdomde bevalling misschien niet leuk, maar klootzakken beginnen te praten, ‘zegt Bre. “Maar dan verandert het in deze hele kruistocht van het aanvallen van een zwarte vrouw die de verdomde zwarte gemeenschap dient.”

Ze herinnert zich de opmerkingen van kijkers die beweerden dat ze ‘haar zouden rapporteren’. Maar uiteindelijk claimt ze een artikel, getiteld ‘Black Twitter Has Words For Therapist Scolding Black Men Over Therapy’, waarin haar volledige naam en werkgeversinformatie waren opgenomen, hoe haar werkgever ‘geschrokken’ werd en haar ontsloeg. “Dit is het artikel dat mijn verdomde baan deed schrikken en ervoor zorgde dat ik werd ontslagen”, zegt ze. Ze beweert dat er voor de publicatie van het artikel geen contact met haar is opgenomen.

Ze zegt ook: “Zwarte mannen besloten het op zich te nemen om mijn baan te bellen om me te laten ontslaan.”

“Je bent geslaagd. Maar je bent niet geslaagd op de manier die je denkt. Als het één ding is met zwarte vrouwen, dan is het wel dat we ongelooflijk veerkrachtig zijn”, zegt ze. “Dit maakte net de tafel vrij om me ruimte en gelegenheid te geven om de massa te onderwijzen, terwijl we onze reet schudden voor genezing, omdat jullie allemaal boos werden omdat ik wilde dat jullie het beter zouden doen. Ik kreeg te horen dat ze overleg hadden gepleegd met de aandeelhouders en besloten mijn contract te beëindigen. Omdat ik jullie allemaal heb gezegd naar therapie te gaan. Dat is de wereld waarin we leven.”

Duizenden TikTokers betuigden hun sympathie, en velen moedigden Bre aan om haar eigen privépraktijk te openen. Velen verklaarden dat mensen niet zo overdreven gevoelig hoeven te zijn als het gaat om haar bevalling.

“Dit staat op mijn FYP. Ik kan het verraad in je stem voelen. Mensen houden niet van waarheid. Ik hoop dat je geweldige dingen blijft doen!” zei een.

“Zus, HOE ONDERSTEUNEN WE JE?!?” vroeg een ander. “Omdat alles wat je deed was de WAARHEID vertellen!”

Op Twitter, anderen de originele video gepost Bre verwees naar in haar vervolg TikTok. Sommige gebruikers bleven meedogenloos, wijzend op haar levering. Sommigen stemden toe dat ze ondanks haar bevalling een jonge therapeut is en ‘aanmoediging had moeten krijgen om niet aangevallen te worden’.

The Daily Dot heeft contact opgenomen met Bre via Instagram direct message.


Topverhalen van vandaag

*Eerste publicatie: 22 augustus 2022, 15:19 CDT

Jack Alban

Jack Alban is een freelance journalist voor de Daily Dot, die verslag doet van trending human interest/social media-verhalen en de reacties die echte mensen daarop hebben. Hij probeert altijd evidence-based studies, actuele gebeurtenissen en feiten die relevant zijn voor deze verhalen op te nemen om uw niet-zo-gemiddelde virale post te creëren.

Jack AlbanLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in