The Lemonade Guy verkoopt limonade nadat het viraal ging op TikTok

0
136


De dag van de 23-jarige Chen Ke Long bestond vroeger voornamelijk uit zeven dagen per week werken in een hawker-centrum. yong tau fu. Ke Long realiseerde zich dat hij nauwelijks tijd had om met zijn drie kinderen door te brengen en stapte over naar een flexibelere bron van inkomsten als GrabFood-rijder.

Tegenwoordig wordt hij elke dag om 10.00 uur wakker en kijkt hij door de hoeveelheid limonade die hij moet maken. Ke Long, op TikTok ‘The Lemonade Guy’ genoemd, heeft nooit overwogen om liters limonade te maken voor de kost.

Limonade verkopen was niet interessant. Toevallig kwam ik een video tegen van Gary Vee die limonade kocht, en ik had nog nooit limonade gemaakt. Ik overwoog eigenlijk om ijsverkoper te worden, maar het was moeilijker om een ​​vergunning te krijgen.

– Chen Ke Long, oprichter van ‘The Lemonade Guy’

Ke Long ging viraal nadat hij op TikTok over zijn avonturen met het maken van limonade had gepost. Af en toe mengde hij verschillende brouwsels met zijn limonadecreaties: Sprite, Schweppes en zelfs Yakult, en beoordeelde en beoordeelde ze vervolgens voor zijn volgers.

Tot op heden heeft hij ongeveer 4.400 volgers en meer dan 160.000 likes verzameld op zijn TikTok-kanaal, waarbij zijn video’s binnen de eerste week nadat hij limonadevideo’s plaatste tussen de 20.000 en 100.000 views bereikten.

Geconfronteerd met ondernemersuitdagingen voor de eerste keer

Het bedrijf, opgericht in maart 2022, heette oorspronkelijk ‘Long Lemonade’ voordat het werd omgedoopt tot ‘The Lemonade Guy’.

Als toevallige ondernemer geeft Ke Long toe dat de zakelijke reis niet gemakkelijk was.

Ik wist toen nog niet hoe ik een bedrijf goed moest runnen. Ik denk dat ik het nog steeds niet doe, maar ik leer het. Ik wist ook niet zeker of ik winst maakte. Ik wist niet hoe ik winst moest maken, ik moest mijn kosten beheersen, ik wist niet hoe ik mijn spullen moest prijzen of waar ik mijn ingrediënten vandaan moest halen.

Nu betaal ik S $ 38 voor 113 citroenen. Destijds kocht ik mijn citroenen bij Sheng Siong en ze kosten meer dan S$50 voor de helft van de hoeveelheid citroenen die ik nodig had.

– Chen Ke Long, oprichter van ‘The Lemonade Guy’

Ke Long noemt ook het ontbreken van een fysieke etalage als een van zijn zakelijke uitdagingen. Als een bedrijf aan huis moet hij moeite doen om consequent video’s over zijn limonade te publiceren om klanten aan te trekken.

limonade guy chua ke long
Ke Long bereidt en perst citroenen voor zijn limonade / Image Credit: KeLong

Voordat zijn limonadebedrijf van de grond kwam, produceerde Ke Long slechts 10 tot 20 kopjes per dag. Vandaag krijgt hij bestellingen voor liters limonade.

Om het aantal bestellingen in de gaten te houden, heeft hij sindsdien zijn bestelsysteem gewijzigd in een pre-ordermethode, waarbij de bestellingen worden gesloten zodra het quotum voor limonade is bereikt.

“Er is een limiet aan hoeveel ik kan verdienen. Zes liter? Zeven liter is echt een gekke dag. Zelfs mijn apparatuur kan dat niet aan. Er was eens dat mijn sapcentrifuge kapot ging omdat ik te veel had gemaakt”, zei hij.

In een goede maand verdient Ke Long een paar honderd dollar, wat genoeg is om in zijn dagelijkse behoeften te voorzien; hoewel er ook maanden zijn waarin hij alleen aan de onderkant van de honderden verdient.

Hij hoopt een fysieke winkel te openen

limonade guy chua ke long
Image Credit: Screenshot van @ke_longgg via Instagram

De onzekerheid van bestellingen faseert Ke Long niet. Hij heeft nog steeds de hoop om in de toekomst uit te breiden naar een winkel. Zijn dromen hangen er echter van af of er in Singapore nog een klantenbestand voor limonade is.

De realiteit is dat als niemand iets in een limonadewinkel wil kopen, ik niet zou uitbreiden. Maar dat zou niet betekenen dat mijn bedrijf een mislukking is. Ik denk dat het voor mij gewoon een reis is. Wat in mijn hoofd zit, is niet ‘ik sterf-die-noodzaak om limonade te verkopen’, het is meer van ‘hoe kan ik mensen bedienen, hoe kan ik ze aan het lachen maken’.

– Chen Ke Long, oprichter van ‘The Lemonade Guy’

Met een sterke interesse in het ondernemende leven, staat Ke Long erop dat zelfs als limonade niet zijn pad is, hij zal proberen iets anders te vinden om te verkopen dat aan de behoeften van mensen voldoet.

Op de vraag of hij zijn limonadebedrijf zou stopzetten en een andere industrie zou nastreven als hij de kans kreeg, aarzelt Ke Long.

“Het is moeilijk voor mij om te antwoorden. Natuurlijk heb ik interesses in andere branches, maar F&B staat nog steeds bovenaan mijn lijstje. Ik geniet van het maakproces [lemonade], of gewoon iets voor iemand maken. Het heeft iets bevredigends. Misschien kan ik op een dag een café of restaurant openen en eten verkopen dat ik lekker vind. IJs zal daar een van zijn.”

Aanbevolen afbeeldingscredits: Chua Ke LongLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in