The Corn Song is een rage op TikTok

0
282


TikTok maïsliedje

@recesstherapie/TikTok

TikTok’s laatste obsessie staat ver af van de dorstvallen en danstrends uit het verleden, maar richt zich op een volkomen onschuldig onderwerp: maïs.

Corn neemt het platform voor het delen van video’s over, overspoelt “voor jou”-pagina’s en krijgt een eenvoudig, maar pakkend deuntje in ieders hoofd. En het begon allemaal met een charmant interview.

In een video die begin augustus voor het eerst werd geüpload, konden kijkers voor het eerst een glimp opvangen van de enthousiaste jongen die van de maïskolf een nachtelijke sensatie heeft gemaakt. In de eerste video is te zien hoe een interviewer de jongen vraagt ​​naar dingen die hij lekker vindt, en wordt begroet met een aangrijpend eerbetoon aan maïs. De video is sindsdien enorm viraal gegaan, heeft meer dan 700.000 views en 130.000 likes verzameld en is al snel uitgegroeid tot zijn eigen toegewijde trend. Een remix en duizenden steken later blijft de video een van TikTok’s huidige favorieten.

Wat is de originele maïsvideo?

De maïsvideo die aanleiding gaf tot de nieuwste trend van TikTok, werd op 4 augustus geüpload door gebruiker @recesstherapy. Het dient als vervanging voor het eigenlijke origineel, enige tijd eerder gepost, waarvan het geluid op mysterieuze wijze was verwijderd. Dat zorgde ervoor dat mensen op de video van begin augustus konden leunen voor al hun behoeften op het gebied van maïs.

De video toont een jonge jongen met een dikke maïskolf in de hand. In antwoord op een vraag van de interviewer, gaat de jongen enthousiast over alles wat met maïs te maken heeft. Een paar regels vallen in het bijzonder op, aangezien de jongen opmerkt dat hij “zich niets mooiers kan voorstellen” dan maïs, en gretig roept “het is maïs!”

Binnen een paar weken had het originele geluid zich naar alle hoeken van TikTok verspreid en was het bezig met een remix. Op 18 augustus had gebruiker @schmoyoho een onberispelijke remix van het virale geluid uitgebracht, met veel liefde voor maïs en verschillende bevredigende crunches terwijl de jonge maïsliefhebber happen van zijn boterachtige traktatie neemt.

De remix was al het internet dat nodig was om de mais tot een virale sensatie te maken. Het nummer, gecombineerd met het virale geluid, leidde al snel tot een golf van begeleidende video’s, die allemaal de aanhoudende dominantie van TikTok’s nieuwe favoriete groente vieren.

De maïstrend

Binnen enkele dagen overstroomde het maïsgehalte TikTok absoluut. Zelfs nu, een maand nadat de eerste clip het platform bereikte, blijft TikTok verankerd in verse, knapperige maïsvideo’s. Veel mensen begonnen door simpelweg de originele audio of het geremixte nummer aan elkaar te naaien om hun reacties op de charmante clips te laten zien, maar al snel sloeg de trend over naar nieuw terrein.

Het maïslied, getiteld “Corn but it being a song and unites world”, is al in bijna 250.000 video’s gebruikt en elke dag volgen er meer. Het begeleidt momenteel video’s van bijna alle vormen, omdat mensen het gebruiken om hun dieren te plagen, hun muren te schilderen en te pronken met hun nieuwste artistieke inspanningen.

Maar bovenal leunen TikTokers op het geluid om hun vreemdste maïsgerelateerde video-ideeën te begeleiden. Iemand interesse in deze hotdog-corn crossover gruwel? Het is vreemd, maar heeft eerlijk gezegd een solide potentieel.

Maïs is op dit moment de naam van het spel op TikTok, dus vrijwel alle op maïs geïnspireerde video’s zijn bestemd voor viraliteit.

Het bleek dat sommige makers al bezig waren met maïsobsessies lang voordat het virale geluid TikTok overnam.

Een van de belangrijkste dingen die de maïstrend heeft geïnspireerd, zo lijkt het, zijn recepten. De TikTok-pagina van het maïsgeluid wordt overspoeld met verse, op maïs gebaseerde recepten, en een aantal ervan ziet er echt heerlijk uit.

Zoals deze smakelijk ogende maisschotel.

Of deze … boterachtige maïsbekers?

Het maïslied blijkt verrassend veelzijdig te zijn, omdat mensen vrijwel elk excuus vinden om het in hun inhoud op te nemen. Zolang de trend op TikTok aanhoudt, garandeert dit alles behalve dat maïs een dominante aanwezigheid zal hebben in ons hele leven.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in