Texas-auteur Colleen Hoover is de toast van TikTok . geworden

0
86


Bekijk de nieuwste Publishers Weekly of The New York Times bestverkochte lijsten, en u zult zien dat Sulphur Springs-auteur Colleen Hoover op grote schaal domineert.

Vanaf dinsdagmiddag, Hoover’s roman Het eindigt bij ons is nummer 1 in de top 10 van Publisher’s Weekly in het algemeen en De tijden‘paperback handelsfictie. Ondertussen bezetten andere door Hoover geschreven boeken plaatsen in de lijsten.

Je zou verwachten dat een volwaardige marketingcampagne deze resultaten zou opleveren. Niet zo veel.

Hoover bereikte boekdominantie op een nieuwe manier. Sinds 2020 is een eenvoudige hashtag van zeven letters op de Tiktok-app – #BookTok – een belangrijke marketingkracht geworden, die heeft bijgedragen aan het creëren van enkele van de grootste verkopers op de markt. TikTokers gebruiken de tag om een ​​publiek te targeten en gaan vervolgens in contact met andere TikTokers om titels aan te bevelen, video’s te maken of emotionele pitches te maken over wat ze zojuist hebben gelezen.

“Het was een enorme verrassing en echt ongelooflijk om zoveel lezers op TikTok te vinden,” zei Hoover.

Colleen Hoover bespreekt haar verbazingwekkende, toevallige literaire succes – en waar het toe heeft geleid

Hoover, een 42-jarige moeder van drie kinderen die door BuzzFeed de ‘Koningin van BookTok’ wordt genoemd, heeft een merkbare invloed op TikTok, een socialmediaplatform dat jong is.

Het is niet verrassend.

Hoover’s werken van jeugdliteratuur en romantiek resoneren met het publiek van TikTok. Volgens Dataportal.com is ongeveer 43% van de TikTok-gebruikers tussen 18 en 24 jaar oud en 57% vrouw. Hoover’s Het eindigt bij ons was het op één na bestverkochte boek over fictie voor volwassenen en het zesde bestverkochte boek in het algemeen in 2021.

“Het is absoluut de droom van een uitgever”, zegt Ariele Fredman, publicist van Hoover en adjunct-directeur publiciteit bij Atria Books, een divisie van Simon & Schuster.

“Van de publiciteits-, marketing- en reclamekant is er een echokamer in TikTok, reclame voor mensen die geen mensen zijn op andere platforms.”

Fredman werkt al tien jaar bij Hoover en waardeert de erkenning die TikTok heeft gekregen.

“Vanuit het Colleen-perspectief hebben we eindelijk de aandacht van mensen met wie ik al acht of negen jaar contact heb”, zei Fredman.

In het afgelopen decennium heeft Hoover meer dan 22 romans en novellen gepubliceerd. Via haar eigen TikTok-hashtag, #coho, is ze sinds dinsdag 295,5 miljoen keer bekeken. TikTokers heeft het zowel over haar huidige romans als die op haar backlist.

“Het feit dat mijn boeken op de een of andere manier een eigen leven zijn gaan leiden in de app, was verbijsterend en verbazingwekkend”, zei Hoover.

Hoover zei dat ze enkele jaren geleden lid werd van TikTok met “geen andere bedoelingen dan alleen mijn dagelijkse leven te delen, maar merkte in 2020 dat ik in steeds meer berichten over mijn boeken werd getagd.”

Volgens TikTok-statistieken hebben TikTokers die #BookTok hebben gebruikt 71,7 miljard views op het platform gegenereerd. Ter vergelijking: #dance, een onderwerp dat de meeste TikToks lijkt aan te trekken, heeft 449 miljard views.

TikTok heeft het bereik van Goodreads, een website waar lezers delen wat ze graag lezen, overtroffen. In de laatste boekhouding heeft Goodreads 90 miljoen leden. Goodreads houdt #BookTok bij op zijn boekenlijsten. In de lijst met “boeken blijft tiktok aanbevelen” [sic] mij,” Hoover boeken Het eindigt bij ons en Waarheid lopen 1-2.

Ironisch genoeg doet TikTok’s belangstelling voor boeken de passie voor print opnieuw aanwakkeren. Volgens NPD Bookscan steeg de Amerikaanse markt voor gedrukte boeken met 9% in vergelijking met 2020. #BookTok heeft auteurs geholpen om in 2021 20 miljoen gedrukte boeken te verkopen en de verkoop, tot nu toe dit jaar, is volgens NPD Bookscan met nog eens 50% gestegen.

Auteur Colleen Hoover bij de Bookworm Box Bookstore in Sulphur Springs.
Auteur Colleen Hoover bij de Bookworm Box Bookstore in Sulphur Springs.(Nathan Hunsinger / staffotograaf)

Barnes & Noble, een icoon in de boekhandelsindustrie, heeft samen met TikTok een zomerleescampagne gelanceerd met de naam #BookTokChallenge om mensen aan te moedigen om te posten over boeken die ze aan het lezen zijn en om lezers te kruisbestuiven.

Lori Feather, mede-eigenaar van Interabang Books of Dallas, zegt dat ze kan bevestigen dat de interesse in Hoover groot was onder de lezers, maar het groeide toen #BookTok een ding werd.

“Alleen al vanwege #BookTok … is het de afgelopen vier maanden een fenomeen geworden,” zei Feather. “We hebben zeven tot acht vrouwen in de leeftijd van 15 tot 24 jaar die elke dag binnenkomen en haar boeken willen hebben.”

“Het is gewoon wild”, zegt Aimee Garnier, coördinator sociale media bij Interabang. “Wie had gedacht dat #BookTok zo’n kracht zou hebben?”

Garnier zei dat ze #BookTok gebruikt op Interabang’s TikTok-account, @interabangbooksdallas, niet alleen voor de boeken van Hoover, maar ook voor andere auteurs

“Het heeft invloed op welke boeken ik heb gelezen,” zei ze. “Het is leuk om te zien wat iedereen leest. Het toont een beetje alle verschillende lezers van de wereld.”

Kristen McLean, uitvoerend directeur en brancheanalist bij NPD Bookscan, vertelde Forbes dat sociale media – met name TikTok-gebruikers die berichten over boeken plaatsen – “zeker een factor” zijn geweest bij de stijgende boekverkoop.

Nogmaals, het werk van Hoover raakt een goede plek: Adult Fiction leidde de omzetgroei in 2021, een stijging van 25% ten opzichte van het voorgaande jaar, en Young Adult had zijn beste jaar met een verviervoudiging van de verkoop in vergelijking met 2004-gegevens.

James Stafford, TikTok’s hoofd van Partnerships and Community, zei in een verklaring dat #BookTok “een diepgaande impact heeft op de literaire wereld” en een passie voor literatuur nieuw leven inblaast.

Mark Cuban, die de invloed van TikTok op sportvideo’s heeft opgemerkt, voorziet dat het platform een ​​nog grotere impact zal hebben op de boekverkoop.

“Wacht tot boeken NFT’s worden met de lezer en [digital rights management] ingebouwd,” zei Cuban via e-mail. “Je kunt op de tik 🙂 klikken en het meteen laten downloaden.”

Een van Hoover’s meer geanimeerde fans op TikTok is Caitlin Bea, een YouTuber die een beauty-, mode- en lifestyle-influencer is. Als @caitlinbea gaan veel van haar TikToks over het werk van Hoover.

In mei rangschikte ze de top drie van door Hoover geschreven boeken die je als eerste zou moeten lezen: “Ik heb ooit elke Colleen Hoover gelezen, dus je hoeft het niet te doen – maar het zou wel moeten.”

Haar recensie van twee minuten trok meer dan 136.200 likes en 1.131 reacties.

Hoover kan sociale media waarderen over hoe haar carrière van de grond kwam. Eind 2001 uploadde ze naar Amazon haar manuscript van wat zou worden sloegeen verhaal van een middelbare scholier die een buurman heeft die fan is van slam-poëzie.

Van daaruit kreeg ze meer fans, sommigen noemden zichzelf CoHorts. Ze is eigenaar van een boekwinkel in Sulphur Springs genaamd The Bookworm Box Bookstore. Ze heeft haar positie gebruikt om goede doelen te steunen, zoals door haar Book Bonanza-evenement in Grapevine.

Onderweg herinnert ze zich haar begin als maatschappelijk werker en doet ze haar best om een ​​connectie te vinden met degenen die ze ontmoet, zei Fredman.

“Ik denk dat het belangrijk is dat mensen weten dat Colleen sociale media gebruikt om met haar lezers in contact te komen,” zei Fredman. “Ze heeft sociale media altijd op een geweldige manier weten te benutten.

“Ze is op een bepaalde manier met hen verbonden waardoor ze dol op haar zijn en haar boeken willen lezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in