Texaanse advocaat gaat viraal op TikTok voor het starten van een geheel roze juridische praktijk

0
114


In de juridische sector worden conservatieve pakken meestal verwacht en vereist als geschikte kantoorkleding. Een advocaat uit Texas gaat echter viraal omdat hij het script op traditionele zakelijke outfits heeft omgedraaid.

Immigratieadvocaat Kathleen Martinez startte een geheel roze advocatenkantoor in de Lone Star State, en de video die ze op TikTok plaatste waarin ze uitlegt waarom haar nieuwe juridische praktijk roze branding toepast, is eind augustus 5,4 miljoen keer bekeken.

De video begint met een foto van Martinez tijdens haar rechtenstudie aan de Thomas Jefferson School of Law in San Diego, Californië.

Ze is vervolgens te zien op verschillende foto’s met een verscheidenheid aan volledig zwarte werkoutfits met het bijschrift: “Werken voor mannelijke advocaten die me zeiden conservatief te kleden zodat ik serieus genomen kon worden”, geplaatst over hen.

De virale video verandert dan en toont Martinez en drie van haar collega’s gekleed in felroze kostuumjurken met bijpassende hakken.

“Ik begon mijn eigen bedrijf met een roze merk en nam/stal hun klanten in het proces”, laat de video zien na de outfitwissel.

@advocaatmartinez #advocaat #pink #OLAFLEX ♬ tiptap foot transition – yonn don ✨

Het zijn echter niet alleen de outfits van haar medewerkers die roze zijn. De website van het advocatenkantoor ook.

Martinez vertelde aan het tijdschrift Entreprenuer dat ze, nadat ze zich “ingetogen mode” moest kleden, zodat haar mannelijke collega’s haar serieus namen als advocaat, roze koos om haar nieuwe juridische praktijk te vertegenwoordigen, omdat het vrouwelijkheid belichaamt en wat ze wil veranderen aan de branche.

Wat iemand draagt, zou volgens haar niet moeten bepalen hoe succesvol die persoon kan zijn.

“We omarmen onze vrouwelijkheid en het heeft ons niet van succes belet”, zei Martinez. “Onze cliënten vinden dat wij ons onderscheiden van andere immigratieadvocaten en onze cliënten herinneren ons ons specifiek vanwege ons roze merk, billboards en advertenties. Vrouwelijke cliënten huren ons in omdat ze onze feministische agenda leuk vinden en zich met ons kunnen identificeren als het gaat om genderongelijkheid en discriminatie.”

@advocaatmartinez #advocaat #pink #OLAFLEX ♬ Perfect Day (Van “Legally Blonde”) – Fuchsia Boom Band

De reacties op haar virale video varieerden van gebruikers die de outfits complimenteerden en instemden met de missie van Martinez tot het uiten van hun wens om voor haar te werken en haar zelfs te vergelijken met Elle Woods uit de film ‘Legally Blonde’, waarin Reese Witherspoon een Harvard-student rechten speelt die vaak draagt ​​roze en probeert stereotypen over blonde meisjes te doorbreken door een graad in de rechten te behalen.

“Alsof het moeilijk is?” Martinez antwoordde op enkele opmerkingen van Elle Woods, verwijzend naar een iconische regel die Reese in de film zegt.

Het advocatenkantoor van Martinez is vrijwel in alle 50 Amerikaanse staten actief en heeft momenteel ongeveer 10 andere advocaten in dienst, volgens haar website en TikTok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in