Tesla en AMC zijn de meest populaire aandelen op TikTok en Instagram

0
136


Tesla en AMC zijn de populairste aandelen van TikTok en Instagram

Het landschap van sociale media lijkt voortdurend te evolueren, vooral onder tieners die vaker wel dan niet de poortwachters van deze ruimte zijn. TikTok en Instagram behoren bijvoorbeeld tot de meer populaire platforms waar video’s en foto’s van verschillende onderwerpen worden gedeeld, en investeringsadviezen zijn onlangs op beide platforms van de grond gekomen.

Namelijk, een nieuwe studie uitgevoerd door CMCMarkten en gedeeld met Finbold, benadrukte de meest populaire aandelen op de bovenstaande twee platforms op basis van TikTok-kijkcijfers en Instagram-berichten gericht op aandelen.

Uit het onderzoek bleek dat Tesla (NASDAQ: TSLA) het populairste aandeel is op sociale media, met 45,4 miljoen views op TikTok en 28.391 Instagram-berichten met de hashtag #TeslaStock. Bovendien bleek uit een ander onderzoek van dezelfde provider dat Tesla de afgelopen maand het meest gegooglede aandeel van Europa was.

10 populairste aandelen op TikTok en Instagram. Bron: CMCMarkets

AMC Entertainment (NYSE: AMC) komt op de tweede plaats waar de #AMCStock-hashtag 25,8 miljoen views op TikTok verzamelde, terwijl 14.834 Instagram-berichten met dezelfde hashtag werden gemaakt. Verder rangschikte AMC ook als: is het op één na populairste aandeel onder Europese ‘googlers’.

Terwijl Apple (NASDAQ: AAPL) op de derde plaats eindigde met de #AppleStock-hashtag met 11,7 miljoen views op TikTok en 12.436 Instagram-berichten met dezelfde hashtag.

Ondertussen gaf een woordvoerder van CMC Markets commentaar op de bevindingen:

“Hoewel deze bevindingen kunnen illustreren welke aandelen op sociale media worden vermeld, toont het ook het enorme aantal views dat men kan krijgen door erover te posten. Veel mensen wenden zich tot sociale media voor hun informatie over de aandelenmarkt en zelfs tips en trucs om deze op de juiste manier te gebruiken. De opname van ‘meme-aandelen’ zoals AMC en GameStop is ook geen verrassing, aangezien sociale-mediasites enkele van de grootste pioniers zijn voor de opkomst en ondergang van deze aandelen.

Het lijkt erop dat de jongere generatie er geen moeite mee heeft om hun beleggingsinformatie van sociale-mediasites te krijgen, die, op basis van de cijfers, enorm aan populariteit winnen, met de opkomst van gratis investeringsplatforms die de jongere generaties in staat hebben gesteld om te investeren.

Koop nu aandelen met Interactive Brokers – het meest geavanceerde investeringsplatform


Vrijwaring: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw ​​kapitaal risico.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in