Terwijl TikTok gebruikers verzamelt, verzamelt Triller rechtszaken

0
87


Het nieuws: Broodjes heeft twee doelen voor de rest van het jaar. A) een succesvolle IPO van $ 3 miljard is voor het einde van het jaar, en B) wordt door niemand anders aangeklaagd.

  • Het sociale platform voor het delen van video’s is verhoogd $ 200 miljoen aan leningen en aandelenfinanciering, volgens de Wrap. De beoogde IPO-waardering is lager dan een eerder doel van $ 5 miljard, dat het heeft verlaten vanwege de turbulentie op de markt.
  • Maar een stortvloed aan rechtszaken en andere klachten tegen Triller onderstrepen hoe moeilijk het is om een ​​succesvol nieuw sociaal platform te lanceren en te onderhouden.

Wil je een schandaal? Kies maar: Muzikanten Swizz Beatz en Timbaland hebben een rechtszaak aangespannen tegen Triller die het platform claimt is hen meer dan $ 28 miljoen schuldig na de aankoop van hun live-streaming muziekwedstrijd Verzuz in januari 2021 voor een niet nader genoemd bedrag.

  • Een pak van Sony-muziek beweert dat Triller weigerde miljoenen dollars aan licenties te betalen voor artiesten als Harry Styles, Britney Spears en Lil Nas X. Universal Music Group heeft niet aangeklaagd, maar het trok zijn catalogus begin 2021 uit Triller, daarbij verwijzend naar niet-betaling.
  • Nadat Triller afgelopen herfst een programma van $ 14 miljoen had onthuld om 300 top zwarte social media influencers in te huren met een eenjarig contract, zeiden verschillende makers dat ze niet werden betaald voor hun werk.

De grote afhaalmaaltijd: Het is nog niet zo lang geleden – misschien begin 2021 – dat mensen Triller met TikTok vergeleken. Dankzij wanbeheer is die vergelijking vandaag de dag moeilijk voorstelbaar.

  • Twaalf procent van de communicatiespecialisten gepland om te investeren in Triller als onderdeel van hun influencer-marketingstrategie voor 2022, vergeleken met 31% voor TikTok, per maart Influencer Intelligence-gegevens. Het is moeilijk voor te stellen dat de kloof kleiner zou worden als het onderzoek vandaag zou worden herhaald.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in Insider Intelligence’s Marketing & Advertising Briefing – een dagelijkse samenvatting van topverhalen die van invloed zijn op de industrie. Abonneer u om dagelijks meer keiharde afhaalmaaltijden in uw inbox te ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in