Telemedicinebedrijf dat ketamine op TikTok duwde, kondigt zijn ‘sluiting’ aan – Rolling Stone

0
51


Piek, een van de telegeneeskundebedrijven die reclame maken voor psychedelische therapie via ketamine-doses op TikTok, hebben aangekondigd dat ze hun controversiële lidmaatschapsservice “afbouwen”.

Minder dan een maand later Rollende steen rapporteerde over hoe “gepersonaliseerde psychedelische therapieprogramma’s” advertenties hebben gepromoot die gericht zijn op zoomers op sociale-mediasites zoals TikTok, is de website van Peak onlangs bijgewerkt om te onthullen dat de service zou stoppen met het accepteren van nieuwe klanten vlak voordat ze op 30 november definitief zouden sluiten.

“Sinds de eerste dag is ons belangrijkste doel geweest om veilige, begeleide toegang te bieden tot levensveranderende behandelingen voor angst en depressie. Hoewel onze diensten echt een verschil hebben gemaakt voor zoveel mensen, moeten we met grote droefheid aankondigen dat Peak geen nieuwe patiënten meer accepteert en de service voor alle bestaande klanten zal beëindigen”, aldus de Peak-website.

“Dit was geen gemakkelijke beslissing om te nemen. Ons hele team begrijpt dat deze plotselinge verandering moeilijk nieuws kan zijn om te horen. Wees gerust, we doen er alles aan om de overgang van service zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Op sociale media en op haar website positioneerde Peak zich als een hippe, algemene wellness-startup. Het bedrijf is echter niet opgericht door artsen of professionals in de geestelijke gezondheidszorg; in plaats daarvan twee in de Bay Area gevestigde tech executives, Brandon Woo en Anh Tran, die het bedrijf hebben opgericht nadat ze tijdens de pandemie met geestelijke gezondheid hadden geworsteld en “psychedelische therapie iets vonden dat voor hen werkte”,

Peak was een van de weinige telegeneeskunde-startups die tijdens de pandemie opdoken nadat de DEA haar voorschriften met betrekking tot het vervoer van gereguleerde stoffen had versoepeld; als verdovend middel van Schedule III mag ketamine nog steeds niet over staatsgrenzen worden verzonden.

Terwijl Peak beweerde ketamine alleen voor te schrijven aan patiënten met therapieresistente depressie of angstdiagnoses, sprak Rolling Stone met twee patiënten die ketamine kregen voorgeschreven zonder een depressiediagnose.

Toen hem werd gevraagd waarom Peak deze twee patiënten voorschreef, vertelde Daniel Scott, hoofd van de gemeenschap van Peak, aan Rolling Stone:[couldn’t] spreek daar persoonlijk tegen’, maar die Peak was erop gericht ‘dit niet aan iedereen te geven’.

In de afgelopen jaren heeft met name ketamine een enorme populariteit gekend, waarbij het aantal klinieken in het hele land toenam van minder dan 60 tot meer dan 300. Zelfs met de sluiting van Peak, bieden tal van andere startups ketamine aan – zij het met een hoger lidmaatschap tarieven — online blijven werken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in