Tekst toevoegen aan TikTok-video’s

0
145


Het gebruik van tekst in je TikTok-video’s kan een geweldige manier zijn om extra informatie aan je kijkers te geven en kan ook dienen als een andere manier om ondertiteling toe te voegen. Hier leest u hoe u tekst aan TikTok-video’s kunt toevoegen.

Elke dag maken meer mensen accounts op het korte videoplatform TikTok, enthousiast om mee te doen aan de virale trends van het platform en om door het scala aan inhoud op de site te bladeren.

Het maken en uploaden van video’s op TikTok is een vrij eenvoudig proces, dus het is gemakkelijk om de nieuwste trending-geluiden of filters uit te proberen wanneer ze verschijnen.

Als je lang op je Voor jou-pagina op het platform hebt gebladerd, heb je waarschijnlijk gemerkt dat makers tekst in hun video’s gebruiken, vaak in verschillende stijlen en lettertypen.

Als je je eigen tekst aan je TikTok-video’s wilt toevoegen, of dat nu is om extra informatie te delen of om ondertiteling toe te voegen, dan kun je dat als volgt doen.

TikTok-logo naast een telefoonUnsplash: Jeremy Bezanger / Met vriendelijke groet Media

Het is gemakkelijk om video’s te maken en te uploaden op TikTok.

Tekst toevoegen aan TikTok-clips

Tekst toevoegen aan TikTok-video’s is eenvoudig, omdat je dit gemakkelijk kunt doen vanuit de editor van de app. Ga als volgt te werk om tekst toe te voegen aan een clip op TikTok:

  1. Open TikTok.
  2. druk de plus-knop onderaan het scherm om de camera te openen.
  3. Gebruik de roze knop om een ​​nieuwe clip op te nemen of tik op ‘Uploaden’ om er een te kiezen die je al hebt gefilmd.
  4. Druk op het vinkje om naar het bewerkingsscherm te gaan.
  5. Selecteer in de lijn met pictogrammen aan de rechterkant van het scherm ‘Tekst’ op de top.
  6. Type wat je wilt schrijven.
  7. Gebruik de opties eronder de tekst om het aan te passen. U kunt het lettertype, de uitlijning, de tekstachtergrond of -omtrek en de kleur wijzigen.
  8. Aanzetten tekst naar spraak, klik op de kop met lijnen ernaast en selecteer welke stem je wilt gebruiken. Tik vervolgens op ‘Toepassen’ [voice name] naar de volgende tekst-naar-spraak.’
  9. Zodra u uw tekst heeft aangepast, klikt u op ‘gedaan.’
  10. Knijpen en zoomen de tekst om het formaat te wijzigen en sleep het over het scherm om te kiezen waar het moet worden geplaatst.

Als je meer wilt weten over het gebruik van TikTok, kun je hier onze andere handleidingen bekijken:

Hoe duetten op TikTok | Hoe te borduren op TikTok | Hoe live te gaan op TikTok | Contacten vinden op TikTok | Hoe TikTok Stories te gebruiken | Beste tijd om op TikTok te posten voor meer views en likes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in