Tech-reuzen racen om te concurreren met TikTok – hier is hoe

0
75


bovenlijn

Google heeft donderdag aangekondigd dat het meer stappen zal ondernemen om inhoud van hoge kwaliteit in de zoekresultaten te promoten, terwijl de Wall Street Journal meldde deze week dat Amazon een nieuwe videofunctie voor shoppers zal uitproberen en de nieuwste technische giganten zal worden die veranderingen doorvoeren om te proberen te concurreren met het steeds populairder wordende TikTok.

Belangrijkste feiten

Google zei dat het updates uitvoert om ervoor te zorgen dat inhoud van hoge kwaliteit wordt gepromoot in de zoekresultaten, terwijl het bezuinigt op de hoeveelheid niet-originele inhoud van lage kwaliteit die is ontworpen “om goed te ranken in zoekmachines in plaats van om mensen te helpen of te informeren.”

De veranderingen komen nadat Google’s Senior Vice President Prabhakar Raghavan vorige maand zei dat jongere mensen apps zoals TikTok en Instagram gebruiken in plaats van Google voor zoekopdrachten.

Amazon probeert ondertussen een stroom TikTok-achtige foto’s en video’s in zijn app genaamd “Inspire”, waar shoppers items kunnen liken, delen en kopen op dezelfde plek, de logboek gemeld, daarbij verwijzend naar een persoon die bekend is met het product.

De nieuwe portal wordt getest door Amazon-medewerkers, maar zou breder gelanceerd kunnen worden, de logboek gemeld.

Amazon-woordvoerder Alyssa Bronikowski vertelde: Forbes het bedrijf is “voortdurend nieuwe functies aan het testen om het leven van klanten een beetje gemakkelijker te maken.”

Groot aantal

Een miljard. Dat is hoeveel maandelijks actieve gebruikers TikTok zei dat het in september 2021 had, een stijging van 45% ten opzichte van het jaar ervoor.

Sleutelachtergrond

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft dit jaar een reeks stappen ondernomen om verbeteringen aan te brengen in de zoekmachine en de kaartfunctie van Google om jongere gebruikers aan te trekken, waaronder nieuwe functies waarmee mensen met behulp van afbeeldingen naar items in de buurt kunnen zoeken en fysieke objecten kunnen ontdekken met hun telefoon camera’s. Raghavan vertelde Bloomberg in mei dat het bedrijf ernaar streefde dat Google Zoeken “iets zou zijn dat je overal kunt doen, op elke manier die je wilt, met al je zintuigen.” Ook Meta heeft geprobeerd te concurreren met de populariteit van TikTok en lanceerde in 2020 korte video’s die bekend staan ​​als rollen voor Instagram-gebruikers, gevolgd door Facebook-gebruikers dit jaar. Alphabet creëerde ook een nieuwe functie genaamd “Shorts” voor YouTube, een videoplatform in korte vorm dat is ontworpen om op TikTok te lijken. TikTok probeert momenteel een nieuwe functie uit om zijn eigen zoekfuncties te verbeteren door trefwoorden in opmerkingen te identificeren en te linken naar zoekresultaten voor de woorden. De app is enorm populair geworden sinds de lancering in 2016 en werd volgens Insider Intelligence in 2021 het op twee na grootste sociale-mediaplatform ter wereld achter Instagram en Facebook. Raghavan zei in juli dat Google heeft ontdekt dat ongeveer 40% van de jongeren zich wendt tot populaire sociale media-apps zoals TikTok of Instagram “wanneer ze op zoek zijn naar een plek om te lunchen”, in plaats van Google Maps of Zoeken, de belangrijkste producten voor Alphabet.

tegendeel

Instagram heeft vorige maand besloten om wijzigingen die zijn ontworpen om de app meer op TikTok te laten lijken, inclusief een herontwerp van de feed, te pauzeren na een groot aantal kritieken van gebruikers, waaronder grote makers zoals Kylie Jenner en Kim Kardashian. Het was van plan om voorrang te geven aan video-inhoud boven foto’s, maar besloot “een grote stap terug te doen en te hergroeperen”, na een terugslag over de aanpassingen, zei Instagram-chef Adam Mosseri destijds.

Verder lezen

Google zal nieuwe updates uitrollen om inhoud van lage kwaliteit en niet-originele inhoud in zoekresultaten te verminderen (Tech Crunch)

Amazon test TikTok-achtige feed in app (Wall Street Journal)

Google maakt zoeken opnieuw, kaarten voor de TikTok-generatie (Bloomberg)

Instagram pauzeert bij enkele TikTok-achtige wijzigingen – voorlopig – na klachten (Forbes)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in