TAZO morst de thee op zijn TikTok-strategie

0
9


TAZO wil niet alleen dat haar producten biologisch zijn; het theemerk investeert ook in TikTok om zijn berichten- en mediaplan een organisch gevoel te geven.

In de zomer koos TAZO TikTok als lanceerplatform voor zijn nieuwe “regeneratieve” theelijn, omdat TikTok de thuisbasis is geworden voor jonge influencers en activisten.

“We willen een nieuw publiek bereiken door samen te werken met ‘eco-creators’ om onze boodschap te versterken”, zegt Jami Lewchik, hoofd van TAZO en portfolioduurzaamheid voor de Amerikaanse activiteiten van Ekaterra.

Ekaterra is een portfolio van theemerken, waaronder TAZO, Lipton, Lyons en PG Tips, momenteel eigendom van private equity-onderneming CVC Capital Partners. CVC kocht in de zomer Ekaterra van Unilever.

De strategie van TAZO onder nieuw eigenaarschap is om zijn merk op sociale media en zijn benadering van media in het algemeen opnieuw op te bouwen met een focus op duurzaamheid, inclusief een overgang naar productleveringslijnen die tegen 2029 volledig regeneratief zijn, om de biodiversiteit te helpen bevorderen.

Regeneratieve producten zijn gemaakt van hernieuwbare materialen zoals zelfvoorzienende zaailingen en composteerbare verpakkingen.

Vertel het aan TikTok

De ingrediënten in de regeneratieve theelijnen van TAZO zijn Rainforest Alliance-gecertificeerd en de nieuwe TikTok-campagne maakt deel uit van een grotere verbintenis van $ 1,4 miljoen die het bedrijf dit jaar heeft gedaan voor het 1% for the Planet-initiatief.

Om het woord over deze inspanningen te verspreiden, koos TAZO ervoor om samen te werken met influencers en milieuactivisten, waaronder Leah Thomas (je kunt haar “Green Girl Leah” noemen) in plaats van betaalde promotie te doen. Met andere woorden, de campagne is ook organisch, zoals in, onbetaald.

Om het punt naar huis te brengen, produceerde TAZO wat het een “regeneratieve advertentie” noemt door natuurlijk licht op de set, inheemse grassen en bloemen als rekwisieten te gebruiken en de filmploeg te serveren met biologische chili gekookt door de regisseur. (Ga groot of ga naar huis – met restjes.)

TAZO beloofde om één dollar per weergave van zijn advertentie te doneren aan het Rodale Institute, een onderzoeksgroep voor biologische landbouw, met een einddoel van $ 250.000.

Partnerschappen met activisten en makers zijn zinvol voor deze campagne omdat zij de ‘experts in het veld zijn met een publiek dat naar hen luistert en hen respecteert’, zei Lewchik.TikTok is een dansende vlieg in de ruziezalf van de FTC.

TikTok is logisch, want TAZO wil vooral jongeren bereiken.

TAZO-drinkers zijn doorgaans jonger dan de consumenten van de andere theemerken van Ekaterra, waardoor ze eerder studenten zijn die zich zorgen maken over het milieu of zelf activisten zijn, zei Lewchik.

Naast TikTok werkt TAZO ook samen met Patagonia om zijn boodschap op andere sociale mediaplatforms, waaronder Instagram en LinkedIn, te promoten.

Duurzaamheid verkoopt

TAZO’s belangrijkste KPI voor zijn regeneratieve campagne is weergaven, omdat het geld per weergave doneert, en dat is ook de reden waarom TAZO prioriteit geeft aan het bereiken van nieuwe doelgroepen. Volgens Lewchik is TAZO dicht bij het bereiken van zijn doel van 250.000 views voor een totaal van $ 250.000.

Maar TAZO houdt ook verkopen en conversies bij.

Zelfs merken met gezonde doelen willen omzet genereren.

“Nu zijn we op een punt beland waarop we onze focus verleggen van het genereren van weergaven naar een campagne die zich verder in de trechter bevindt”, zegt Lewchik, die opmerkte dat de volgende fase van TAZO’s campagne een retargeting-component zal bevatten om specifieke producten te promoten.

Niet veel ophef over tv

Maar TAZO draait geen tv voor deze campagne, vooral omdat tv duur is.

“We hebben ervoor gekozen om prioriteit te geven aan een donatie van $ 250.000 aan het Rodale Institute in plaats van te betalen voor de ruimte om die media te beheren,” zei Lewchik. “We willen een community rond ons merk bouwen, dus we hebben bewust onze tijd en investering gestoken in het opbouwen van één-op-één verbindingen met ons publiek.”

En een revisie van merkboodschappen die geworteld is in een strijdkreet rond duurzaamheid is niet iets dat je zinvol kunt doen in een betaalde advertentie van zes seconden, zei Lewchik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in